• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust
Scheidingsbemiddelaar

Scheidingsmediator; dit zijn de voordelen

Er komt veel op je af tijdens een scheiding. Je moet deze heftige beslissing niet alleen emotioneel verwerken, maar ook zullen er belangrijke knopen doorgehakt moeten worden. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om alles goed te regelen. Als jullie er samen uit willen komen, kan de hulp van een scheidingsmediator veel voordeel opleveren. Het is in ons grootste belang om jullie scheiding goed te begeleiden, zodat jullie jaren later nog steeds achter deze afspraken staan.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-4010839
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat doet een scheidingsmediator?

Mediation is een vorm van bemiddeling. Hierbij zorgt een neutrale partij, zoals een scheidingsmediator voor een goede communicatie en begeleiding van het scheidingsproces. Zo kunnen jullie afspraken maken over zaken als pensioen, alimentatie, de koopwoning en de zorg van de kinderen. Het allerbelangrijkste van mediation, is afspraken maken waar jullie je allebei goed in kunnen vinden. Samen scheiden geeft rust en duidelijkheid. Bovendien maken jullie afspraken waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren profijt van hebben. De gemaakte afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

De voordelen van een scheidingsmediator

Een echtscheiding is heftig. Zowel voor jullie, als voor de kinderen. Een scheidingsmediator kan helpen om het proces goed te laten verlopen. Zo kunnen jullie zo goed mogelijk uit elkaar. Bovendien zijn er méér voordelen aan de hulp van een mediator:

  • Mediation verloopt sneller dan een rechtbankprocedure.
  • Mediation is goedkoper dan advocaatkosten. Twijfel je tussen een mediator of advocaat? Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van een advocaat. De kosten van een mediator zijn veel lager.
  • Je voorkomt een vechtscheiding in de rechtszaal, want tijdens de bemiddelingsgesprekken maken jullie zelf al goede en toekomstbestendige afspraken voor jullie en de kinderen.
  • In de rechtbank is er eigenlijk maar één winnaar en dat zijn nooit de kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Mediation is dus niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding een betere oplossing voor jullie zelf en de kinderen.
  • Een mediator kan de juridische afhandeling ook voor zijn rekening nemen. Jullie hoeven dan zelf geen voet in de rechtbank te zetten.

Kies voor een MfN mediator

Mediator is geen beschermd beroep, dus iedereen kan zichzelf als scheidingsmediator aanbieden. Hoe weet je dan zeker dat je een goede bemiddelaar voor je hebt? Dat is heel simpel, namelijk door een MfN mediator te kiezen. Deze titel is namelijk wél beschermd en niet zomaar te verkrijgen. Om MfN mediator te worden, moeten scheidingsmediators de opleiding en het examen tot MfN geregistreerd mediator succesvol doorlopen hebben. Ook zijn MfN mediators onderworpen aan onafhankelijk klacht-en tuchtrecht voor mediators en dienen zij verplicht bij te scholen. Ook zijn er gedragsregels opgesteld voor MfN mediators. Kortom, ga je met een MfN mediator in zee? Dan ben je verzekerd van onafhankelijkheid, kwaliteit, neutraliteit en vertrouwen.

Ook samen scheiden?

Kies voor de kinderen, kies voor een scheidingsmediator, scheidingscoach of scheidingsbemiddelaar. Tijdens mediation worden afspraken gemaakt waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren veel aan zullen hebben. Deze afspraken hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter, waar één van jullie zich vaak niet in kan vinden. Daarbij is mediation een stuk goedkoper én sneller dan een traject in de rechtbank. Benieuwd hoe een mediationtraject er bij ons uitziet? In Scheiding regelen in 6 stappen lees je meer over onze werkwijze en wat mediation voor jullie kan betekenen. Ook samen scheiden? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij helpen jullie graag verder.

Gratis kennismaking plannen

Mediation in Nederland

Wij hebben verschillende mediators zitten door het hele land. Op zoek naar mediation in Nederland? En staat jouw plaats er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Er is veel mogelijk.