• adr certificaat
 • mfn certificaat
 • nmv certificaat
 • hightrust
scheidingsmediator

Scheidingsmediator; dit zijn de voordelen

Er komt veel op je af tijdens een scheiding. Je moet deze heftige beslissing niet alleen emotioneel verwerken, maar ook zullen er belangrijke knopen doorgehakt moeten worden. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om alles goed te regelen. Als jullie er samen uit willen komen, kan de hulp van een scheidingsmediator veel voordeel opleveren. Het is in ons grootste belang om jullie scheiding goed te begeleiden, zodat jullie jaren later nog steeds achter deze afspraken staan.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

  Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-4010839
  Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
  Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

  Wat doet een scheidingsmediator?

  Mediation is een vorm van bemiddeling. Hierbij zorgt een neutrale partij, zoals een scheidingsmediator voor een goede communicatie en begeleiding van het scheidingsproces. Zo kunnen jullie afspraken maken over zaken als pensioen, alimentatie, de koopwoning en de zorg van de kinderen. Het allerbelangrijkste van mediation, is afspraken maken waar jullie je allebei goed in kunnen vinden. Samen scheiden geeft rust en duidelijkheid. Bovendien maken jullie afspraken waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren profijt van hebben. De gemaakte afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

  Scheidingsmediator: bemiddeling bij scheiden

  Willen jij en je ex-partner de hulp in schakelen van een scheidingsmediator? Zijn jullie tot de conclusie gekomen om uit elkaar te gaan, maar willen jullie dit op de best-mogelijke manier regelen? Niet alleen voor jullie zelf maar ook voor eventuele kinderen? De scheidingsmediators van Scheiden doe je samen helpen jullie graag verder tijdens dit proces!

  De gecertificeerde mediators van Scheiden doe je samen, ondersteunen jou en je ex-partner bij het komen tot de beste oplossingen. Ons streven is om er samen uit te komen—iedere partij moet met een voldaan gevoel de scheiding afronden. Het is van belang dat jullie beiden het gevoel hebben dat er naar je geluisterd wordt. Door de lijnen van communicatie open te houden en elkaars visie en verlangens te bespreken, komen we tot de best-mogelijke oplossing. De scheidingsbemiddelaars van Scheiden doe je samen kunnen jullie zowel op juridisch, fiscaal als financieel gebied ondersteunen. Willen jullie meer weten over het scheidingstraject of over onze werkwijze? Neem dan nu contact met ons op of plan direct een kennismaking in!

  De voordelen van een scheidingsmediator

  Een echtscheiding is heftig. Zowel voor jullie, als voor de kinderen. Een scheidingsmediator kan helpen om het proces goed te laten verlopen. Zo kunnen jullie zo goed mogelijk uit elkaar. Bovendien zijn er méér voordelen aan de hulp van een mediator:

  • Mediation verloopt sneller dan een rechtbankprocedure.
  • Mediation is goedkoper dan advocaatkosten. Twijfel je tussen een mediator of advocaat? Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van een advocaat. De kosten van een mediator zijn veel lager.
  • Je voorkomt een vechtscheiding in de rechtszaal, want tijdens de bemiddelingsgesprekken maken jullie zelf al goede en toekomstbestendige afspraken voor jullie en de kinderen.
  • In de rechtbank is er eigenlijk maar één winnaar en dat zijn nooit de kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Mediation is dus niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding een betere oplossing voor jullie zelf en de kinderen.
  • Een mediator kan de juridische afhandeling ook voor zijn rekening nemen. Jullie hoeven dan zelf geen voet in de rechtbank te zetten.

  Gratis kennismaking plannen

  Kies voor een MfN mediator

  Mediator is geen beschermd beroep, dus iedereen kan zichzelf als scheidingsmediator aanbieden. Hoe weet je dan zeker dat je een goede bemiddelaar voor je hebt? Dat is heel simpel, namelijk door een MfN mediator te kiezen. Deze titel is namelijk wél beschermd en niet zomaar te verkrijgen. Om MfN mediator te worden, moeten scheidingsmediators de opleiding en het examen tot MfN geregistreerd mediator succesvol doorlopen hebben. Ook zijn MfN mediators onderworpen aan onafhankelijk klacht-en tuchtrecht voor mediators en dienen zij verplicht bij te scholen. Ook zijn er gedragsregels opgesteld voor MfN mediators. Kortom, ga je met een MfN mediator in zee? Dan ben je verzekerd van onafhankelijkheid, kwaliteit, neutraliteit en vertrouwen.

  Scheidingsmediators van Scheiden doe je samen

  Een echtscheiding is een emotionele periode in iemands leven. Het is een scenario wat zowel jij, als je ex-partner bij het aangaan van het huwelijk, niet kon bedenken. Helaas komen sommige huwelijken vroegtijdig tot een einde. Ongeacht de reden van de echtscheiding, het is vrij zeker dat er talloze emoties loskomen. Emoties die het maken van juiste beslissingen wellicht in de weg kunnen zitten. Wanneer jij en je ex-partner er zeker van willen zijn dat alle juridische, financiële en fiscale zaken juist geregeld zijn, raden wij aan om een specialist in te schakelen.

  De mediators van Scheiden doe je samen zijn gespecialiseerd in bemiddeling, financiën en bieden een steun en begeleiding aan de eventuele kinderen. Samen met onze mediators zorgen we ervoor dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Afhankelijk van jullie situatie worden er één of meer scheidingsmediators aan jullie toegewezen.

  Zijn jij en je ex-partner op zoek naar een luisterend oor? Zoeken jullie een specialist die conflicten voorkomt, neutraal in het gesprek staat, maar toch streeft naar de best mogelijk uitkomst voor jullie beide? Onze gecertificeerde mediator Inge, zal samen met jullie een sterke basis voor de toekomst creëren. Inge is een MfN registermediator en zal jullie in het scheidingstraject begeleiden. Inge is tevens universiteit geschoold op het gebied van personen- en familierecht en kan jullie ook in het juridische gedeelte van de echtscheiding begeleiden.

  Indien er sprake is van een koopwoning  zal ook Johan jullie ondersteuning tijdens het scheidingsproces. Johan is naast MfN geregisteerd scheidingsmediator, ook hypotheekadviseur en Financieel Planner. Dankzij deze vaardigheden kan Johan jullie als geen ander ondersteuning rondom de financiële en fiscale zaken van een echtscheiding. Wellicht wil één van jullie in de koopwoning blijven wonen? Of heeft één van jullie na de scheiding recht op partner- of kinderalimentatie? Johan kan jullie van alle benodigde informatie voorzien over de woning, geld-en fiscale zaken en het pensioen. Jullie weten hierdoor snel waar je aan toe bent. Zo zijn jullie goed voorbereid op de toekomst!

  Ook samen scheiden? Vraag eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

  Kies voor de kinderen, kies voor een scheidingsmediator, scheidingscoach of scheidingsbemiddelaar. Tijdens mediation worden afspraken gemaakt waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren veel aan zullen hebben. Deze afspraken hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter, waar één van jullie zich vaak niet in kan vinden. Daarbij is mediation een stuk goedkoper én sneller dan een traject in de rechtbank. Benieuwd hoe een mediationtraject er bij ons uitziet? In Scheiding regelen in 6 stappen lees je meer over onze werkwijze en wat mediation voor jullie kan betekenen. Ook samen scheiden? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij helpen jullie graag verder.

  Gratis kennismaking plannen

  Begeleiding voor de kinderen tijdens de scheiding

  Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een echtscheiding is er een mogelijkheid dat onze mediatoren ook gesprekken met de kinderen inplannen. Ook voor kinderen is het immers belangrijk dat zij een luisterend oor krijgen. Voor de ouders is het zeer belangrijk dat jullie goede afspraken maken die het belang van de kinderen vooropstellen. Jullie blijven immers altijd ouders, zelfs wanneer het huwelijk geen standhoudt. Het is hierom een vereiste dat er een goed ouderschapsplan wordt opgesteld. In dit ouderschapsplan staan jullie ideeën over de opvoeding en omgangsregeling beschreven. Ook wordt hierin vermeld wat de hoogte van een eventuele kinderalimentatie bedraagt. De bemiddelaars van Scheiden doe je samen kunnen jullie helpen bij het opstellen van een dergelijk plan.

  Een echtscheiding is een zware periode. Het is niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie kinderen, van belang dat de transitie soepel verloopt. Door rekening te houden met de gevoelens en wensen van elkaar én van de kinderen, kunnen frustraties voorkomen worden. Onze scheidingsmediator Inge, heeft al zeer veel gesprekken gevoerd met kinderen.

  Tijdens de kindergesprekken zal Inge proberen inzicht te krijgen in de emoties van jullie kinderen. Door een veilige omgeving beschikbaar te stellen, waar jullie kind met een gerust hart kan praten over de situatie, kunnen de kinderen de scheiding vaak beter  verwerken. Een terugkoppeling richting  ouders is dan ook zeer belangrijk. Door beslissingen te maken met het belang van jullie kind voorop, kan een goede toekomst voor jullie kind gewaarborgd worden. Scheiden doe je samen helpt graag tijdens dit lastige proces!

  Wat bieden de gecertificeerde scheidingsmediators van Scheiden doe je samen?

  Het team van Scheiden doe je samen heeft een gezamenlijk mediation concept: “Mensen die gaan scheiden zoveel mogelijk ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die een scheiding met zich mee brengt verliezen wij ook niet uit het oog.” Indien je kiest voor één van de scheidingsmediators van Scheiden doe je samen kun je altijd rekenen op het volgende:

  • Alle bemiddelaars van Scheiden doe je samen, bieden ook een luisterend oor. Wij creëren een plek waar jullie beide je hart kunnen luchten. Onze bemiddelaars zijn immers ook gescheiden geweest.
  • De overleggen tussen jou en je ex-partner vinden onder begeleiding plaats. Op deze manier kunnen we voorkomen dat er conflict ontstaat.
  • Dankzij de brede kennis van onze mediators bieden wij ondersteuning op financieel, juridisch, zorgtips voor jullie kind en fiscaal gebied. Wij proberen jullie van zoveel mogelijk ‘gedoe’ en ‘geregel’ te ontzorgen.
  • Wij streven naar een beste oplossing voor alle In onze gezamenlijke gesprekken bespreken we jouw wensen, de wensen van je ex-partner, maar verliezen we de wensen van eventuele kinderen ook niet uit het oog. Samen komen we tot een oplossing waar jullie beide achterstaan.

  Gratis kennismaking plannen

  Mediation in Nederland

  Wij hebben verschillende mediators zitten door het hele land. Op zoek naar mediation in Nederland? En staat jouw plaats er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Er is veel mogelijk.