scheidingsmediator

Scheidingsmediator; dit zijn de voordelen

Er komt veel op je af tijdens een scheiding. Je moet deze heftige beslissing niet alleen emotioneel verwerken, maar ook zullen er belangrijke knopen doorgehakt moeten worden. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om alles goed te regelen. Als jullie er samen uit willen komen, kan de hulp van een scheidingsmediator veel voordeel opleveren. Het is in ons grootste belang om jullie scheiding goed te begeleiden, zodat jullie jaren later nog steeds achter deze afspraken staan.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat doet een scheidingsmediator?

Mediation is een vorm van bemiddeling. Hierbij zorgt een neutrale partij, zoals een scheidingsmediator voor een goede communicatie en begeleiding van het scheidingsproces. Zo kunnen afspraken gemaakt worden over zaken als pensioen, alimentatie, de koopwoning en de zorg van de kinderen. Het allerbelangrijkste hierbij  is afspraken maken waar iedereen zich goed in kan vinden. Samen scheiden geeft rust en duidelijkheid. Bovendien worden afspraken gemaakt waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren profijt van hebben. De gemaakte afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Scheidingsmediator: bemiddeling bij scheiden

Willen jij en je ex-partner de hulp in schakelen van een scheidingsmediator? Zijn jullie tot de conclusie gekomen om uit elkaar te gaan maar dit op de best-mogelijke manier regelen? Is het belangrijk rekening te houden met kind(eren)? Onze scheidingsmediators van helpen graag tijdens dit proces.

De gecertificeerde mediators van Scheiden doe je samen, ondersteunen jou en je ex-partner bij het komen tot de beste oplossingen. Ons streven is om er samen uit te komen—iedere partij moet met een voldaan gevoel de scheiding afronden. Het is van belang dat elke partij het gevoel heeft dat er naar diegene geluisterd wordt. Door de lijnen van communicatie open te houden en elkaars visie en verlangens te bespreken, komen we tot de best-mogelijke oplossing. Onze scheidingsbemiddelaars kunnen zowel op juridisch, fiscaal als financieel gebied ondersteunen. Meer weten over het scheidingstraject of over onze werkwijze? Neem dan nu contact met ons op of plan direct een kennismaking in!

De voordelen van een scheidingsmediator

Een echtscheiding is heftig. Zowel voor jullie, als voor de kinderen. Een scheidingsmediator kan helpen om het proces goed te laten verlopen. Wij streven ernaar dat het mogelijk wordt om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Bovendien zijn er méér voordelen aan de hulp van een mediator:

  • Mediation verloopt sneller dan een rechtbankprocedure.
  • De kosten van een mediator zijn veel lager ten opzichte van een advocaat.
  • Je voorkomt een vechtscheiding in de rechtszaal, want tijdens de bemiddelingsgesprekken worden concrete en toekomstbestendige afspraken gemaakt. Dit is zeer belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn.
  • In de rechtbank is er eigenlijk maar één winnaar en dat zijn nooit de kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Mediation is dus niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding een betere oplossing voor iedereen.
  • Een mediator kan de juridische afhandeling ook voor zijn rekening nemen. Jullie hoeven dan zelf geen voet in de rechtbank te zetten.

Gratis kennismaking plannen

Kies voor een MfN mediator

Mediator is geen beschermd beroep, dus iedereen kan zichzelf aanbieden. Hoe weet je dan zeker dat je de juiste bemiddelaar voor je hebt? Dat is heel simpel, namelijk door een MfN mediator te kiezen. Deze titel is namelijk wél beschermd en niet zomaar te verkrijgen. Om deze titel te mogen dragen moeten scheidingsmediators de opleiding en het examen tot geregistreerd mediator succesvol doorlopen hebben. Ook zijn deze mediators onderworpen aan onafhankelijk klacht-en tuchtrecht en dienen zij verplicht bij te scholen. Ook zijn er gedragsregels opgesteld. Kortom, ga je met een MfN mediator in zee? Dan ben je verzekerd van onafhankelijkheid, kwaliteit, neutraliteit en vertrouwen.  Een groot voordeel is dat de scheidingsprocedure (vaak) veel sneller gaat dan middels advocaten.

Scheidingsmediators van Scheiden doe je samen

Een echtscheiding is een emotionele periode in iemands leven. Het is een scenario wat zowel jij, als je ex-partner bij het aangaan van het huwelijk, niet kon bedenken. Helaas komen sommige huwelijken vroegtijdig tot een einde. Ongeacht de reden van de echtscheiding, het is vrij zeker dat er talloze emoties loskomen. Emoties die het maken van juiste beslissingen wellicht in de weg kunnen zitten. Wanneer jij en je ex-partner er zeker van willen zijn dat alle juridische, financiële en fiscale zaken juist geregeld zijn, raden wij aan om een specialist in te schakelen.

De mediators van Scheiden doe je samen zijn gespecialiseerd in bemiddeling, financiën en bieden een steun en begeleiding aan de eventuele kinderen. Samen zorgen we ervoor dat de alles zo soepel mogelijk verloopt. Afhankelijk van de situatie worden er één of meer scheidingsmediators toegewezen.

Zijn jij en je ex-partner op zoek naar een luisterend oor? Zoeken jullie een specialist die conflicten voorkomt, neutraal in het gesprek staat, maar toch streeft naar de best mogelijk uitkomst voor beide partijen? Ervaringsdeskundige Inge zal samen met jullie een sterke basis voor de toekomst creëren. Inge is een MfN registermediator en zal het totale scheidingstraject begeleiden. Inge is tevens universitair geschoold op het gebied van personen- en familierecht en kan ook in het juridische gedeelte van de echtscheiding begeleiden.

Indien er sprake is van een koopwoning zal ook Johan kunnen ondersteunen tijdens het scheidingsproces. Johan is naast MfN geregisteerd scheidingsmediator in Arnhem en omgeving, ook hypotheekadviseur en Financieel Planner. Dankzij deze vaardigheden kan Johan als geen ander ondersteunen rondom de financiële en fiscale zaken van een echtscheiding. Wellicht wil één van jullie in de koopwoning blijven wonen? Of heeft één van jullie misschien recht op partner- of kinderalimentatie? Johan voorziet iedereen van alle benodigde informatie over de woning, geld-en fiscale zaken en het pensioen. Hierdoor is het meteen bekend waar iedereen aan toe is. Zo is iedereen goed voorbereid op de toekomst!

Ook samen scheiden? Vraag eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Kies voor de kinderen, kies voor een scheidingsmediator, scheidingscoach of scheidingsbemiddelaar. Tijdens mediation worden afspraken gemaakt waar iedereen, en dus ook de kinderen, nog jaren veel aan zullen hebben. Deze afspraken hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter, waar één van jullie zich vaak niet in kan vinden. Daarnaast is dit proces een stuk goedkoper én sneller dan een traject in de rechtbank. Benieuwd hoe een mediationtraject er bij ons uitziet? In Scheiding regelen in 6 stappen lees je meer over onze werkwijze en wat wij hierbij kunnen betekenen. Ook samen scheiden? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismaking. Wij helpen graag verder.

Gratis kennismaking plannen

Begeleiding voor de kinderen tijdens de scheiding

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een echtscheiding is er een mogelijkheid dat onze mediatoren ook gesprekken met hen inplannen. Ook voor kind(eren) is het immers belangrijk dat zij een luisterend oor krijgen. Voor de ouders is het zeer belangrijk dat goede afspraken gemaakt worden die het belang van de kinderen vooropstellen. Jullie blijven immers altijd ouders, zelfs wanneer het huwelijk geen standhoudt. Het is hierom een vereiste dat er een goed ouderschapsplan wordt opgesteld. In dit ouderschapsplan staan alle ideeën over de opvoeding en omgangsregeling beschreven. Ook wordt hierin vermeld wat de hoogte van een eventuele kinderalimentatie bedraagt. Onze bemiddelaars kunnen helpen bij het opstellen van een dergelijk plan.

Een echtscheiding is een zware periode. Het is niet alleen voor jullie, maar ook voor de kinderen, van belang dat de transitie soepel verloopt. Door rekening te houden met de gevoelens en wensen van elkaar én van de kinderen, kunnen frustraties voorkomen worden. Wij hebben veel ervaring rondom deze gesprekken met kinderen.

Tijdens de kindergesprekken zal Inge proberen inzicht te krijgen in de emoties van jullie kinderen. Door een veilige omgeving beschikbaar te stellen, waar kinderen met een gerust hart kunnen praten over de situatie, is het voor hen vaak mogelijk de scheiding beter te verwerken. Een terugkoppeling richting ouders is dan ook zeer belangrijk. Door beslissingen te maken met het belang van het kind voorop, kan een goede toekomst voor jullie kind gewaarborgd worden. Scheiden doe je samen helpt graag tijdens dit lastige proces!

Wat bieden de gecertificeerde scheidingsmediators van Scheiden doe je samen?

Het team van Scheiden doe je samen heeft een gezamenlijk concept: “Mensen die gaan scheiden zoveel mogelijk ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die hierbij komt kijken verliezen wij zeker niet uit het oog.” Indien je voor onze ervaring kiest, kun je altijd rekenen op het volgende:

  • Alle onze bemiddelaars bieden ook een luisterend oor. Wij creëren een plek waar iedereen zijn of haar hart kan luchten. Onze bemiddelaars zijn immers ook gescheiden geweest.
  • De overleggen tussen jou en je ex-partner vinden onder begeleiding plaats. Op deze manier kunnen we voorkomen dat er conflict ontstaat tussen jullie als ex partners.
  • Dankzij onze brede kennis bieden wij ondersteuning op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Wij proberen alle partijen zo goed mogelijk te ontzorgen.
  • Wij streven naar een beste oplossing voor alle partijen. In onze gezamenlijke gesprekken bespreken we jouw wensen, de wensen van je ex-partner, maar verliezen we de wensen van eventuele kinderen ook niet uit het oog. Samen komen we tot een oplossing waar iedereen achterstaat.

Gratis kennismaking plannen

Mediation in Nederland

Wij hebben verschillende mediators zitten door het hele land. Op zoek naar mediation in Nederland? En staat jouw plaats er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Er is veel mogelijk, bekijk gerust alle opties.