wijziging kinderalimentatie

Wijziging van kinderalimentatie

Wanneer jij en je (ex-)partner al een tijdje van elkaar gescheiden zijn, kan het zijn dat er dingen in jullie levens veranderd zijn. Wellicht heeft één van jullie een nieuwe baan gekregen of zelfs verloren, heeft één van jullie een nieuwe partner of is zelfs al hertrouwd. Al deze gebeurtenissen kunnen een reden zijn voor het verhogen of verlagen van de kinderalimentatie. Wanneer er op financieel (of persoonlijk) vlak grote veranderingen plaatsvinden, kan dit gevolgen hebben voor de draagkracht van jou of je (ex-)partner. Wanneer dit het geval is, kan het zo zijn dat de hoogte van de kinderalimentatie gewijzigd moet worden. Denk jij dat de verandering in jouw situatie een reden is voor het wijzigen van de kinderalimentatie? Weet je alleen niet zeker of dit écht zo is en ontvang je graag advies van experts? Scheiden doe je samen helpt je graag verder!

Neem contact op

Willen jullie hulp bij het wijzigen van de kinderalimentatie? Wij helpen graag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Het team van Scheiden doe je samen bestaat namelijk niet alleen uit scheidingsmediators, maar ook uit kindercoaches, hypotheekadviseurs en financieel planners. Dankzij deze verschillende expertises kunnen wij jou en je (ex-)partner zowel op juridisch, fiscaal als financieel gebied ondersteunen. Wanneer jij of je (ex-)partner de hoogte van de kinderalimentatie wijzigen? Neem dan contact met één van onze scheidingsadviseurs op! Je kan direct een kennismakingsgesprek met ons inplannen via het online formulier op onze website. Ook zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar via het nummer 085 – 401 08 39 of via e-mail door te mailen naar info@scheidendoejesamen.nl.

Redenen voor het wijzigingen van de kinderalimentatie

Reeds hebben we al verschillende redenen of scenario’s benoemd waarom jij of je (ex-)partner de hoogte van de kinderalimentatie zou willen veranderen. Welke gebeurtenissen zijn nog meer een valide reden voor het wijzigen van de alimentatie? Hieronder hebben we enkele redenen uiteengezet:

  • Het wijzigen van de omgangsregeling
  • Verhuizing van het kind naar de andere ouder
  • Ontslag of werkloosheid van één van de ouders
  • Krijgen van een nieuwe baan
  • Indien één van de ouders hertrouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat
  • Pensionering van één van de ouders
  • Overlijden van één van de ouders

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Herken jij je eigen situatie of die van je (ex-)partner in één van de bovenstaande redenen? Dan is het heel goed mogelijk dat de hoogte van de alimentatie aangepast kan worden. Wanneer jij en je (ex-)partner er niet samen uitkomen, kan je de hulp van experts inschakelen. De scheidingsmediatoren van Scheiden doe je samen helpen je hier graag bij! Wil je alvast kennismaken met het hele team van Scheiden doe je Samen? Maak dan snel kennis met al onze scheidingsadviseurs!

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen