Ondersteuning en hulp bij echtscheiding? Maak dan gebruik van mediation in Zutphen. De specialisten van Scheiden doe je samen staan je bij.

Een scheiding is een ingrijpende situatie die veel vragen met zich meebrengt. Want wat doe je met de financiële, juridische en fiscale gevolgen bij een scheiding? Dit zijn vragen waarbij onze mediators in Zutphen jullie kunnen helpen. We luisteren goed naar jullie behoeften, dragen mogelijke oplossingen aan en denken proactief mee. 

Onze mediators in Zutphen spelen een belangrijke rol bij het begeleiden en ondersteunen van echtscheiding tussen jou en je ex-partner. Ons doel is om beide partijen te helpen en tot een gezamenlijke oplossing te komen waar beide partijen tevreden mee zijn.

Scheiden met behulp van een mediator in Zutphen

Wanneer je gaat scheiden, moeten er een heleboel dingen worden geregeld. Je moet in deze periode ondanks de emoties toch een aantal belangrijke keuzes maken over de toekomst. Denk hierbij aan de verdeling van bezittingen, de regeling voor de kinderen, eventuele leningen, het echtscheidingsconvenant en het berekenen van een alimentatie. 

We begrijpen als geen ander dat je hier graag hulp bij nodig hebt, want dit zijn belangrijke zaken waarover je goed moet nadenken. Ook voor de kinderen is een scheiding een grote gebeurtenis. Het is belangrijk dat er aan de kinderen wordt gedacht bij het maken van mogelijke afspraken. Door goed te communiceren en te zorgen voor een veilige en respectvolle omgeving waarin beide partners vrijuit kunnen spreken, komen we samen tot de best mogelijke oplossing. 

Schakel bij scheiden eerst een mediator in Zutphen in

Nog te vaak komt het voor dat de scheiding hoog oploopt en eindigt in de rechtbank. Dat is zonde, vinden we, bij Scheiden doe je samen. In deze situatie heb je namelijk beide te maken met een slopend proces. Hierbij is er uiteindelijk altijd iemand de verliezer. Dat kan anders: door bij het scheiden langs te gaan bij een mediator van Scheiden doe je samen in Zutphen. Dankzij een mediator van Scheiden doe je samen:

 • Hou je de communicatie tussen beide partijen goed;
 • Heb je de scheiding sneller achter de rug;
 • Liggen de kosten van de scheiding aanzienlijk lager;
 • Hou je de scheiding informeel;
 • Word je het samen eens over de gemaakte afspraken.

Wij streven naar een scheiding waarbij respect, begrip en goede communicatie centraal staan. Bovendien hechten wij veel waarde aan kwaliteit, daarom bestaat ons team uit ervaren mediators die veel expertise in huis hebben. Op deze manier ben je verzekerd van een goede afhandeling. 

Johan Bosveld, Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen met scheidingsmediator in Zutphen

Als je de hulp van de mediators in Zutphen van Scheiden doe je samen wilt inschakelen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en plan direct een kennismakingsgesprek met ons in. Tijdens dit gesprek zullen we jullie wensen en belangen bespreken en kijken hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen.

Als je liever telefonisch met ons wil spreken, is dat ook mogelijk. Bel ons op het telefoonnummer  085 – 40 10 839 of stuur ons een e-mail naar info@scheidendoejesamen.nl. We staan klaar om jullie te helpen.

Veelgestelde vragen

Waarom scheiden met mediation?

Wij krijgen de vraag vaak: waarom kiezen voor een mediator en geen advocaat in Zutphen? Ons antwoord hierop is dat een advocaat simpelweg een stuk duurder is. Tevens is het vaak een veel langer én vervelender proces als het via de rechtbank moet. Een mediator houdt rekening met alle partijen. Dus zowel met jou, je ex als met eventuele kinderen. Zij willen voor iedereen de beste oplossing. Er komen tijdens een scheiding veel verschillende gevoelens naar boven. Daarom is het fijn om een onafhankelijke partij in te schakelen om jullie door dit proces te begeleiden.

Hoe lang duurt een traject met een mediator in Zutphen?

De gemiddelde duur binnen ons kantoor is ongeveer 3 maanden. Het wordt wel eens sneller afgerond, dit is afhankelijk van diverse factoren. Voor ons het is voornamelijk belangrijk dat jullie samen tot goede afspraken komen die passen bij jullie en jullie situatie. We kijken samen met jullie naar de toekomst en streven ernaar dat alle partijen tevreden zijn.

Waarom kiezen voor Scheiden doe je samen?

Wij streven ernaar om jullie zoveel mogelijk te ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Bij een scheiding komen veel emoties kijken en deze verliezen wij dan ook zeker niet uit het oog. Onze mediators hebben het examen behaald tot MfN mediators. Met onze mediation in Zutphen ben je verzekerd van kwaliteit, onafhankelijk, neutraliteit en vertrouwen. Tevens vind je bij ons een kindercoach die jullie kinderen kan begeleiden tijdens het proces en de scheiding.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
 • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Keuze voor een uur- of vast tarief
 • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
 • Een eigen kindercoach
 • Een eigen hypotheekadviseur
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen