• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

De kosten van een scheiding

Een scheiding kost geld. Geld dat je bijvoorbeeld liever gebruikt voor een verhuizing en een nieuwe inrichting. Dit is zeer begrijpelijk. Aan de andere kant, wil je je scheiding ook goed regelen; dat kan immers maar één keer. Om de kosten van een scheiding zo laag mogelijk te houden, bieden we jullie deskundige en professionele begeleiding aan, tegen een zéér scherp en concurrerend tarief.

Voor het bepalen van de kosten starten we altijd met de vraag: “Kom je, of komen jullie beiden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand?”

In dat geval bedragen de kosten van een scheiding alleen de eigen bijdrage van € 54,00 of € 107,00 per persoon plus een gereduceerd bedrag aan griffierechten (kosten van de rechtbank) van momenteel € 40,50 of € 94,50 per persoon. Samenlevers betalen geen bijdrage aan griffiekosten, omdat zij niet naar de rechtbank hoeven.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Of je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt kun je vinden op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Je weet dan direct wat de kosten van een scheiding zijn. Mediators kunnen alleen gesubsidieerde rechtsbijstand verlenen wanneer zij zijn aangesloten bij het MfN, een accreditatie Familierecht hebben en zich hebben aangemeld bij de Raad voor de Rechtsbijstand.

Heb je hierover vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

“All-in” tarieven voor een scheiding

Mocht je niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij een scherp en zeer concurrerend all-in” tarief aanbieden. Bij ons is dat tarief ook daadwerkelijk “all-in”, zodat jullie je geen zorgen hoeven te maken over nacalculaties.

Scheidingen zijn maatwerk en je wilt ook weer niet te veel betalen. Daarom bespreken wij tijdens het kosteloze en vrijblijvende kennismakingsgesprek uitgebreid met jullie over welke diensten jullie van ons kunnen afnemen. Een vast tarief voor de diensten, waarbij jullie begeleiding nodig hebben, behoort tot de mogelijkheden.

Maar let op!

Eventuele notariskosten, taxatiekosten, kosten van een accountant en hypotheekkosten zitten niet in dit tarief inbegrepen. Binnen ons netwerk bevinden zich een notaris en taxateur met wie wij de afspraak hebben dat onze cliënten nét een streepje voor krijgen. Deze zaken kunnen dus extra snel geregeld worden. Voor de taxateur geldt daarbij wel dat deze gebonden is aan een bepaalde regio.

Mochten jullie ervoor kiezen om het hypotheekadvies en de verdere afwikkeling door Johan te laten doen, dan staat hier een mooie korting tegenover. Lees hier verder voor hypotheekadvies.

“Ons belang is dat jullie scheiding op deskundige en professionele wijze wordt afgewikkeld tegen een zeer concurrerend tarief.”

Uurtarief
Jullie kunnen ook bij ons ook tegen een uurtarief afrekenen. In dat geval houden wij nauwkeurig bij hoeveel tijd we aan jullie scheiding besteden. De kosten voor het indienen van het verzoekschrift, de griffierechten en de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand komen er nog bij.

Wil je graag weten wat voor jullie de kosten van een scheiding zijn?
Maak dan een uurtje van jullie tijd voor ons vrij. We maken graag een vrijblijvende en kosteloze afspraak om jullie helder uit te leggen wat wij voor jullie kunnen betekenen en geven tijdens dit gesprek direct duidelijkheid over de kosten van jullie scheiding. Jullie kunnen een afspraak maken door ons te bellen op nummer 085-4010839; een mail te sturen naar (info@scheidendoejesamen.nl) of ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen