kosten scheiding

Scheiden: wat zijn de kosten?

Aan scheiden zitten kosten verbonden. Geld dat je liever zou besteden aan een verhuizing of een nieuwe inrichting. Toch is het belangrijk om je scheiding goed te regelen. Die kans krijg je immers maar één keer. Bij Scheiden doe je Samen bieden we deskundige en professionele begeleiding tegen een scherp en concurrerend tarief.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat kost een scheiding?

Dat hangt ervan af. Scheidingen zijn maatwerk. Daarom bespreken we tijdens het gratis kennismakingsgesprek welke diensten wij aanbieden, wat jullie nodig hebben en welke kosten daaraan verbonden zijn. Indien jullie in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, neemt de overheid een groot deel van de scheidingskosten voor haar rekening. Zo niet, dan hebben jullie de keuze uit een all-in tarief of uurtarief.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Scheiden is niet goedkoop. Kunnen jullie een scheiding niet zelf betalen? In dat geval kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan het grootste deel van de kosten om te scheiden. Wat resteert is een eigen bijdrage van € 56,00 of € 112,00 per persoon plus een gereduceerd bedrag aan griffierechten (kosten van de rechtbank) van momenteel € 42,50 of € 98,50 per persoon. Samenlevers betalen geen bijdrage aan griffiekosten, omdat zij niet naar de rechtbank hoeven.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en hoe je dit kunt aanvragen? Dit kun je vinden op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Heb je hierover vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gratis kennismaking plannen

Ons all-in tarief

Mocht je niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij een scherp all-in tarief aanbieden. Om de kosten om te scheiden te beperken. Bij ons is dat tarief ook daadwerkelijk all-in, dus geen verrassingen achteraf. Houd er wel rekening mee dat dit tarief exclusief eventuele notariskosten, taxatiekosten, kosten van een accountant en hypotheekkosten zijn. Het is dus lastig om een antwoord te geven op wat scheiden kost. Wel kunnen wij hier hulp in bieden. Zo hebben we binnen ons netwerk goed contact met een notaris en taxateur, bij wie onze cliënten voorrang krijgen. Deze zaken kunnen dan ook extra snel geregeld worden. Bovendien ontvangen cliënten die het hypotheekadvies via Johan laten verlopen extra korting. Lees hier meer over hypotheekadvies.

Liever op uurtarief?

Liever geen “all-in” tarief? Het is ook mogelijk om tegen uurtarief af te rekenen. De kosten voor het indienen van het verzoekschrift, de griffierechten en de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand komen hier nog bij.

Wat gaat mijn scheiding kosten?

Benieuwd hoeveel jouw scheiding gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Daarin zetten we alle zaken op een rij: jullie situatie, wat wij hierin kunnen betekenen en de kosten om uiteindelijk te kunnen scheiden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.  Jullie kunnen een afspraak maken door ons te bellen op nummer 085-0185625; een mail te sturen naar (info@scheidendoejesamen.nl) of ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Wij hebben gecertificeerde mediators in dienst en een kindercoach.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen