• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

De kosten van een scheiding

Scheiden kost geld. Geld dat je liever zou besteden aan een verhuizing of een nieuwe inrichting. Toch is het belangrijk om je scheiding goed te regelen. Die kans krijg je immers maar één keer. Bij Scheiden doe je Samen bieden we deskundige en professionele begeleiding tegen een scherp en concurrerend tarief.

Wat kost een scheiding?

Dat hangt ervan af. Scheidingen zijn maatwerk. Daarom bespreken we tijdens het gratis kennismakingsgesprek welke diensten wij aanbieden, wat jullie nodig hebben en welke kosten daaraan verbonden zijn. Indien jullie in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, neemt de overheid een groot deel van de scheidingskosten voor haar rekening. Zo niet, dan hebben jullie de keuze uit een all-in tarief of uurtarief.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Een scheiding is niet goedkoop. Kunnen jullie een scheiding niet zelf betalen? In dat geval kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan het grootste deel van de kosten. Wat resteert is een eigen bijdrage van € 55,00 of € 109,00 per persoon plus een gereduceerd bedrag aan griffierechten (kosten van de rechtbank) van momenteel € 41,50 of € 96,75 per persoon. Samenlevers betalen geen bijdrage aan griffiekosten, omdat zij niet naar de rechtbank hoeven.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en hoe je dit kunt aanvragen? Dit kun je vinden op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Heb je hierover vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Ons all-in tarief

Mocht je niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij een scherp all-in tarief aanbieden. Bij ons is dat tarief ook daadwerkelijk all-in, dus geen verrassingen achteraf. Houd er wel rekening mee dat dit tarief exclusief eventuele notariskosten, taxatiekosten, kosten van een accountant en hypotheekkosten zijn. Wel kunnen wij hier hulp in bieden. Zo hebben we binnen ons netwerk goed contact met een notaris en taxateur, bij wie onze cliënten voorrang krijgen. Deze zaken kunnen dan ook extra snel geregeld worden. Bovendien ontvangen cliënten die het hypotheekadvies via Johan laten verlopen extra korting. Lees hier meer over hypotheekadvies.

Liever op uurtarief?

Liever geen “all-in” tarief? Het is ook mogelijk om tegen uurtarief af te rekenen. De kosten voor het indienen van het verzoekschrift, de griffierechten en de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand komen hier nog bij.

Wat gaat mijn scheiding kosten?

Benieuwd hoeveel jouw scheiding gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Daarin zetten we alle zaken op een rij: jullie situatie, wat wij
hierin kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.  Jullie kunnen een afspraak maken door ons te bellen op nummer 085-4010839; een mail te sturen naar (info@scheidendoejesamen.nl) of ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen