• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen is waar wij écht oog voor hebben

Als één van de eerste kantoren in Nederland (vanaf 2005) hebben wij onze focus heel bewust en speciaal gericht op scheiden met kinderen. Zelf zijn wij ook gescheiden geweest waarbij er kinderen aanwezig waren, dus het is écht onze missie om jullie kinderen zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. Dit maakt ons familiebedrijf zo uniek.

Scheiden met kinderen maakt een scheiding toch écht anders. Je moet niet alleen voor jezelf zorgen, maar er wordt ook verwacht dat jullie de allerbeste beslissingen nemen voor jullie kinderen. Wat is wijsheid? Wij geven jullie op deze pagina wat informatie en hopen dat dit jullie helpt, om samen de beste beslissingen rondom jullie kinderen te nemen.

Scheiden met kinderen: het gesprek
Jullie gaan scheiden. Maar hoe vertel je het de kinderen? Dat gesprek blijft ze waarschijnlijk de rest van hun leven bij en bepaalt onder andere hoe ze de scheiding verwerken. Dus kunnen jullie maar beter goed voorbereid zijn met een paar handige tips!
Lees meer…

Het opstellen van een ouderschapsplan
Het ouderschapsplan is een verplicht onderdeel van het scheiden met kinderen, ongeacht of men gehuwd, samenwonend of geregistreerd partner is. In dit zorgplan worden afspraken met betrekking tot de zorg van minderjarige kinderen (tot 18 jaar) vastgelegd.
Lees meer…

Co-ouderschap
Co-ouderschap houdt in, dat beide ouders na de scheiding ongeveer evenveel zorg dragen voor de kinderen, waardoor beide ouders nog meer betrokken blijven bij het dagelijkse leven van hun kinderen. Wat betekent dit voor de alimentatie en de belastingdienst?
Lees meer…

Waarom een kindercoach?
Scheiden met kinderen zorgt niet alleen voor een nieuw leven van jullie zelf, maar het heeft ook een enorme impact op het leven van jullie kinderen. Wanneer de scheiding van jullie als ouders, niet goed wordt verwerkt, kunnen kinderen op latere leeftijd nog emotionele problemen ervaren. Een kindercoach begrijpt en begeleidt jullie kinderen, waardoor de scheiding, veelal beter verwerkt kan worden door jullie kinderen en zij op latere leeftijd dus minder problemen zullen ervaren (bv. moeite hebben met het aangaan van relaties).
Lees meer…

“Wij vinden het héél belangrijk dat jullie kinderen ook een stem krijgen en zich hierdoor gezien en gehoord voelen.”

Speciaal voor kinderen

Meer weten?
Willen jullie meer weten over scheiden met kinderen? Of zouden jullie daar graag wat hulp en begeleiding bij willen? In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek vertellen we jullie graag wat we voor jullie kunnen betekenen. Liever telefonisch contact? We zijn bereikbaar op 085-4010839.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen