• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

Scheiden met kinderen

Een scheiding met kinderen verandert de zaak. Je moet nu niet alleen voor jezelf zorgen, maar juist de beste beslissing voor de kinderen nemen. Er komt flink wat kijken bij een scheiding. Niet alleen de zorg voor de kinderen moet geregeld worden, ook het financiële plaatje kan ingewikkeld liggen. Om nog maar te zwijgen over de emotionele verwerking van jullie scheiding. Het is onze missie om de kinderen zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te helpen.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-4010839
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

De focus op het kind

Als één van de eerste kantoren in Nederland hebben wij onze focus bewust en speciaal gericht op scheiden met kinderen. Zelf zijn wij ook gescheiden geweest waarbij er kinderen in het spel waren. Wij weten dan ook als geen ander wat de impact van een scheiding op kinderen kan zijn, of ze nu 1 jaar, 6 jaar of 12 jaar zijn. Wat is wijsheid? Op deze pagina vind je informatie over diverse zaken om samen de beste beslissingen voor jullie kinderen te nemen.

Scheiden met kinderen: ‘het gesprek’

Jullie gaan scheiden. Maar hoe vertel je het de kinderen? Dit is een van de moeilijkste, maar ook belangrijkste onderdelen van een scheiding. Dit gesprek blijft ze de rest van hun leven bij en bepaalt onder andere hoe ze de scheiding gaan verwerken. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn op de gevolgen. Deze 10 tips voor ‘het gesprek’ helpen jullie alvast op weg. Kunnen jullie hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Gratis kennismaking plannen

Co-ouderschap samen indelen

Co-ouderschap houdt in dat beide ouders na de scheiding ongeveer evenveel zorg dragen voor de kinderen. Kortom, gelijke lusten en lasten. Hierdoor blijven beide ouders betrokken bij het dagelijkse leven van hun kinderen en hebben ze zelf ook nog tijd om iets te ondernemen, bijvoorbeeld een sporten op een doordeweekse avond. Het is bij co-ouderschap belangrijk voor de kinderen dat de ouders met elkaar kunnen omgaan. Hoe deel je een co-ouderschap plan in en wat betekent het voor de alimentatie en de belastingdienst?

Lees hier meer informatie…

De voordelen van een kindercoach

Scheiden met kinderen heeft niet alleen impact op jullie eigen leven, maar verandert ook het leven van jullie kinderen. Hoe vertel je je kind over de scheiding? Indien de scheiding niet goed wordt verwerkt, kunnen kinderen emotionele schade oplopen en nog op latere leeftijd problemen ervaren. Een kindercoach is een neutrale partij waarmee de kinderen kunnen praten. Deze begrijpt en begeleidt de kinderen, waardoor zij het idee dat jullie uit elkaar gaan beter kunnen verwerken.

Lees hier meer informatie…

Ook samen scheiden?

Een echtscheiding heeft een grote impact op kinderen. Je krijgt maar één keer de kans om het goed te doen. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Bij Scheiden Doe Je Samen zijn we gespecialiseerd in scheiden met kinderen. We bieden dan ook graag begeleiding en hulp bij jullie scheiding met kinderen. In een gratis kennismakingsgesprek vertellen we graag wat we voor jullie kunnen betekenen. In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek vertellen we jullie graag wat we voor jullie kunnen betekenen. Liever telefonisch contact? We zijn bereikbaar op 085-4010839.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen