Onze accreditaties en keurmerken

Bij Scheiden doe je samen streven we ernaar om jullie zo veel mogelijk te ontzorgen op financieel, juridisch en emotioneel gebied tijdens jullie scheidingsproces. Om deze belofte waar te maken, zijn wij aangesloten bij diverse erkende instanties en dragen wij verschillende kwaliteitskeurmerken. Hieronder vind je een overzicht van onze accreditaties en wat deze voor jullie betekenen.

Register Erkend Scheidingsadviseur (RES)

Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd, waardoor het moeilijk kan zijn om de kwaliteit van een professional te beoordelen. Een Erkend Scheidingsadviseur heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt zijn of haar kennis permanent bij. Dit keurmerk verzekert jullie van een betrokken en deskundig adviseur die zich aan een strikte gedragscode houdt. Johan Bosveld, medeoprichter van Scheiden doe je samen, is een gecertificeerd financieel scheidingsplanner (RES) en waarborgt hiermee de hoge kwaliteitsnormen die wij nastreven.

Autismevriendelijke Coach Practitioner

Wij geloven dat een Autismevriendelijke Coach mensen met autisme ondersteunt en helpt om zelf oplossingen te vinden voor dagelijkse uitdagingen. Inge Bosveld is een gecertificeerd autisme-coach, opgeleid bij de Autisme-academie. Haar expertise zorgt ervoor dat wij ook mensen met autisme op een passende manier kunnen begeleiden tijdens hun scheiding.

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

De Mediatorsfederatie Nederland (MfN) vertegenwoordigt het grootste deel van het mediationberoep in Nederland en staat voor professionalisering van het vak. Het MfN-register is hét kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Johan Bosveld is geregistreerd MfN-mediators, wat betekent dat hij voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen in mediation.

Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) ondersteunt professionals in de mediationbranche en zet zich in voor de belangen van mediators. Door lid te zijn van de NMv, blijven onze mediators voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en best practices in het vakgebied.

ADR Register

Het ADR Register certificeert wereldwijd mediators, conflictcoaches, en andere ADR practitioners. Johan Bosveld is geregistreerd als internationaal ADR mediator, wat betekent dat hij voldoet aan strenge internationale normen voor permanente educatie en gedragsregels. Dit waarborgt zijn deskundigheid en onafhankelijkheid.

High Trust

High Trust is de basis voor samenwerking tussen de Raad voor Rechtsbijstand en rechtsbijstandverleners. Dit programma bevordert transparantie en vertrouwen. Onze mediators werken volgens de principes van High Trust, wat de samenwerking en het proces van gesubsidieerde rechtsbijstand vereenvoudigt.

De Kinderen Scheiden Mee

Een coach van De Kinderen Scheiden Mee helpt kinderen om de scheiding van hun ouders beter te verwerken. Denise van Oosterhout, onze kindercoach, heeft een opleiding tot kindercounselor gevolgd en biedt kinderen een veilige plek waar ze hun emoties kunnen uiten. Dit draagt bij aan het maken van afspraken die de kinderen ten goede komen.

Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA)

Het Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) is een keurmerk voor adviseurs die jullie eigen belangen vooropstellen. Johan Bosveld is een geregistreerd RFEA-adviseur, wat betekent dat hij gediplomeerd is, zijn deskundigheid up-to-date houdt met permanente educatie, en zich aan een gedragscode houdt. Dit waarborgt onafhankelijk en deskundig advies voor jullie financiële zaken tijdens de scheiding.

CFP voor Bankeniers

De Federatie Financieel Planners (FFP) is de beroepsvereniging voor gecertificeerde financieel planners in Nederland. Johan Bosveld draagt de CFP®-titel, wat betekent dat hij voldoet aan de zeer hoge kwaliteitseisen van de FFP en zich voortdurend bijschoolt. Dit verzekert jullie van professioneel financieel advies dat aansluit bij jullie specifieke situatie.

Ook samen scheiden? 

Bij Scheiden doe je samen streven we ernaar om jullie de beste ondersteuning te bieden tijdens jullie scheiding. Onze accreditaties en keurmerken laten zien dat we staan voor kwaliteit en professionaliteit. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij jullie kunnen helpen. Ook samen scheiden? Vraag eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Wij helpen jullie graag verder.

 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen