Scheidingsbemiddelaar

Scheidingscoach: advies bij scheiden

Soms lopen relaties niet zoals je verwacht—in sommige gevallen is er zelfs behoefte aan een scheidingscoach. Hoor jij bij deze laatste groep? Is de relatie tussen jou en je ex-partner helaas geëindigd, maar willen jullie het toch goed afsluiten? Indien jullie antwoord op al deze vragen ‘ja’ is, kunnen wij, bij Scheiden doe je samen, jullie verder helpen! Samen met onze scheidingscoaches doen we ons best om tot een passende oplossing voor iedere partij te komen.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Hebben jij en je ex-partner kinderen voor wie jullie ook het beste wensen? Onze (ervaringsdeskundige) kindercoach zal jullie kinderen tijdens de scheidingsprocedure begeleiden en een veilige plek bieden. Met de expertise van onze kindercoach, Denise, zullen de kinderen leren omgaan met de scheiding en zullen er in de toekomst geen of minder problemen ontstaan tussen de ouders en de kinderen. Bij een scheiding komt veel op jullie af. Zowel op jou als je ex-partner als je op kinderen. Belangrijk is dat hier rekening mee gehouden wordt. Scheiden, en nu? Wij hebben hier een stappenplan bij scheiding voor ontwikkeld.

Scheidingscoaches van Scheiden doe je samen


Bij Scheiden doe je samen zijn er diverse scheidingscoaches in dienst die allen één doel hebben: “Mensen die gaan scheiden zoveel mogelijk ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die een scheiding met zich mee brengt verliezen wij ook niet uit het oog”. Samen met onze scheidingscoaches gaan jullie allereerst een kennismakingsgesprek aan en doe jullie je verhaal. Waarom hebben jullie onze hulp ingeschakeld? Wat zijn jullie verwachtingen? En het belangrijkste: wat willen jullie bereikt hebben na onze begeleiding?

Zoals beschreven helpen de scheidingscoaches van Scheiden doe je samen bij alle aspecten van een scheiding. Samen met Inge of Johan, beiden MfN registermediators van Scheiden doe je samen, kunnen jullie een kennismakingsgesprek starten.

Gratis kennismaking plannen

Inge richt zich binnen Scheiden doe je samen meer op de gesprekken rondom de zorgverdeling van de eventuele kinderen. Zij is hierbij ook meer gericht op het emotionele “stuk” van een scheiding. Uiteraard kan zij jullie ook bij andere aspecten van de scheiding begeleiden. Inge is namelijk ook universitair geschoold op het gebied van personen- en familierecht.

Hebben jij en je partner óók baat bij een financieel scheidingsplanner en/of hypotheekadviseur? Of hebben jullie juist vragen over jullie huidige hypotheek en willen jullie weten wat de financiële gevolgen zijn van een scheiding? Op dit punt zal Johan aanhaken. Johan weet alles van de fiscale aspecten van een echtscheiding en kan ook de benodigde informatie geven over de eventuele partner – en of kinderalimentatie. Voor het berekenen hiervan gebruikt Johan dezelfde rekenprogramma’s die ook rechters hanteren.

Hebben jullie een specifieke voorkeur voor Johan of Inge tijdens de begeleiding van jullie scheiding? Geeft dit aan wanneer jullie een kennismakingsgesprek met ons inplannen. Bij het inplannen van de afspraak houden wij hier uiteraard rekening mee!

Begeleiding van onze kindercoach tijdens de scheiding

Indien jij en je ex-partner kinderen hebben, is het goed afronden van een echtscheiding zeer belangrijk. Er zijn nu namelijk meer personen waarmee rekening gehouden moet worden—en jij en je ex-partner willen ongetwijfeld het beste voor jullie kinderen. Om het proces voor jullie kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen, schakelen wij, desgewenst,  onze kindercoach Denise in.

Denise is gespecialiseerd in het coachen van kinderen in echtscheidingssituaties.  Zij kan hierdoor als geen andere kinderen begeleiden tijdens het scheidingsproces. Door het kind een veilige plek aan te bieden kan het kind zijn of haar hart luchten. Door te praten over zijn of haar gevoelens zal er geen opgekropte emotie ontstaan bij het kind—hierdoor blijft de band met de ouders beter in contact. Door te praten met de kinderen kan Denise bovendien de ouders goed informeren over de behoeften van het kind. Wat is er immers belangrijk voor het kind? Wat mag er absoluut niet veranderen? Waar voelt het kind zich goed bij? En het allerbelangrijkste: hoe gaat het met het kind? Al deze gedachten zijn belangrijk om te onthouden in iedere scheidingsprocedure en daarna.

Gratis kennismaking plannen

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Willen jullie graag in contact komen met één van de scheidingscoaches of een scheidingsmediator van Scheiden doe je samen? Of willen jullie direct een gratis kennismakingsgesprek in plannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 401 08 39 of door een mail te sturen naar info@scheidendoejesamen.nl. Het is ook mogelijk om direct het kennismakingsgesprek in te plannen op onze website. De scheidingscoaches van Scheiden doe je samen nodigen je graag uit op één van onze locaties. Onder andere als mediator in Arnhem, mediator Doetinchem, mediator in Utrecht, mediator in Deventermediator in Apeldoornmediator in Amersfoortmediator in Zutphen en mediator in Ede en omgeving.