mediation amersfoort

Mediation Amersfoort

Gaan jij en je (ex-)partner scheiden in Amersfoort en zijn jullie op zoek naar mediation in Amersfoort of midden Nederland? De mediators van Scheiden doe je samen helpen jullie graag met jullie echtscheiding. Dankzij de mediation van Scheiden doe je samen blijven jij en je (ex-)partner goed met elkaar communiceren. 

Onder begeleiding van één (of meer) van onze mediatoren gaan jullie met elkaar in gesprek en zorgen voor de beste oplossing, voor beide partijen. Zo ga je op een goede manier uit elkaar. 

Bij Scheiden doe je samen streven we naar een goede afwikkeling van jullie echtscheiding—een afwikkeling waar beide partijen tevreden mee zijn. Je gaat immers samen scheiden. Dat is zowel emotioneel als verdrietig. 

Via het mediation concept van Scheiden doe je samen proberen onze scheidingsadviseurs jullie zoveel mogelijk te ontzien op fiscaal, juridisch en financieel gebied. We verliezen de emoties die een echtscheiding met zich meebrengen niet uit het oog tijdens de mediation in Amersfoort. Willen jullie kennismaken met ons team van mediators? Bekijk snel onze website!

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Voordelen van mediation in Amersfoort

Steeds meer mensen die gaan scheiden kiezen ervoor om een mediator in Amersfoort in te schakelen. Bij mediation gaan jij en je (ex-)partner samen in gesprek met een scheidingsmediator. 

Deze ervaren mediator zal ondersteuning bieden tijdens het scheidingsproces om ervoor te zorgen dat er geen ‘vechtscheiding’ ontstaan. We zorgen ervoor dat er goede afspraken gemaakt worden, welke (zonder ruzie) nagekomen worden. Mediation heeft dan ook diverse voordelen ten opzichte van een rechtszaak. Enkele voordelen zijn:

  • Mediation in Amersfoort helpt om de communicatie tussen jou en je (ex-)partner in goede banen te leiden. Goede communicatie is vooral belangrijk wanneer jij en je (ex-)partner kinderen hebben. Het belang van de kinderen moet immers vooropgesteld worden en dit gaat het best wanneer hun ouders goed communiceren. Tijdens de gesprekken moet het co-ouderschap geregeld worden.
  • Met behulp van mediation zal de echtscheiding sneller afgerond zijn dan wanneer de rechtbank ingeschakeld wordt. Dit kan soms wel één à twee jaar duren. Tijdens het mediationtraject gaan jullie samen in gesprek en komen er geen advocaten ‘tussendoor’ die de communicatielijnen verstoren. Puur om een (groter) conflict te voorkomen.
  • Tenslotte is mediation een stuk goedkoper dan het inschakelen van advocaten en het aanspannen van een rechtszaak. Heb je hier nog meer vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Er is meer mogelijk qua financiering dan je denkt.

Al met al zorgt mediation Amersfoort ervoor om tot een passende oplossing te komen voor beide partijen. Doordat er rekening gehouden wordt met de standpunten en gevoelens van zowel jou als je (ex-)partner, komen de beste oplossingen die nodig zijn tot stand. Bovendien wordt er met behulp van mediation vaak een ‘win-win’ situatie gecreëerd, in tegenstelling tot een zaak bij de rechtbank. Daar is er altijd een ‘verliezer’. 

Tijdens de communicatie voorzien wij jullie graag van tips om het gesprek met elkaar zo goed mogelijk te houden. Met het oog op de toekomst is dit erg belangrijk.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Zijn jij en je (ex-)partner geïnteresseerd in het mediationtraject van Scheiden doe je samen? We begrijpen maar al te goed dat het lastig is om direct een keuze te maken over hoe u uw scheiding precies wilt regelen. Daarom bieden we een kosteloos informatiegesprek aan. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor mediation in jullie situatie. Hierdoor kunt u zo gemoedelijk mogelijk uit elkaar. Neem dan direct contact met ons op om de mediation in Amersfoort in te plannen.

Wij zijn bereikbaar op 085 – 401 08 39. Uiteraard is het ook mogelijk om direct te mailen naar info@scheidendoejesamen.nl. Ons team van scheidingsbemiddelaars zal zo snel mogelijk contact opnemen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen! Wij opereren als mediator vanuit Arnhem maar we zijn bijvoorbeeld ook werkzaam in de grotere steden zoals  mediator in Utrecht, mediator Deventer, mediator Ede, mediator Doetinchem,  mediator Apeldoorn en mediator Zutphen

Qua tarieven is het mogelijk om bij ons een all-in tarief af te nemen. Dit kunnen wij scherp aanbieden wanneer je bijvoorbeeld niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Elke scheiding heeft zo een eigen kostenplaatje. Dit is geheel afhankelijk van eventuele notariskosten, taxatiekosten, hypotheekkosten en accountancy kosten.

Uiteraard is het ook mogelijk ons in te huren voor een uurtarief. De mogelijkheden bespreken we graag tijdens het eerste kennismakingsgesprek.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen