“Scheiden doe je samen” van Bosveld

De missie achter ons mediation concept is: “Mensen die gaan scheiden zoveel mogelijk ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die een scheiding met zich mee brengt verliezen wij ook niet uit het oog”.

Bosveld “Scheiden doe je samen” werkt voornamelijk in de regio Arnhem, Nijmegen, Ede, Doetinchem, Zutphen, Deventer, Apeldoorn, Tiel, Amersfoort, Cuijk en Boxmeer maar gaat ook buiten deze regio’s op locatie als dit wenselijk is.

Inge Bosveld, MfN Registermediator met accreditatie family mediator

Inge Bosveld

Inge Bosveld heeft, met haar echtgenoot Johan in 2005, het huidige kantoor opgericht onder de naam “Scheiden doe je samen”. Zij vertelt: “Met veel toewijding en zorg, probeer ik jullie te begeleiden tijdens het scheidingsproces. Naast alles wat er (zakelijk) besproken moet worden, mogen ook de emoties er zijn. Zelf ben ik ook moeder en heb in het verleden ook te maken gehad met een echtscheiding”.

Inge is geregistreerd MfN mediator met een accreditatie familie recht. Dit is een kwaliteitsnorm is, waarvoor jaarlijks de benodigde bijscholingscursussen verplicht zijn om deze registratie te behouden. Inge is op universitair niveau onder andere geschoold in Personen en Familierecht. Tevens volgt zij samen met, veelal familierecht advocaten, jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen. Deze stellen haar in staat om jullie goed te informeren. Daarnaast is Inge ook gecertificeerd expert SCHIP-mediator, waardoor zij kan helpen om uit een vechtscheiding te komen. Inge heeft de opleiding tot autime-coach gevolgd bij de Autisme-academie zodat als er mensen zijn met problemen in het autistisch spectrum zij deze op een juiste manier kan begeleiden (zie ook Autisme en Scheiden). Als Kindercoach heeft zij het Zandkastelen programma gedaan. Inge houdt van mensen en vindt het dan ook belangrijk dat de mensen zich gehoord en gezien voelen.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Johan Bosveld heeft, met zijn echtgenote Inge in 2005, het huidige kantoor opgericht onder de naam “Scheiden doe je samen”. Johan vertelt: “Mijn drive is om jullie te voorzien van alle benodigde informatie over, de woning, geldzaken, belastingzaken en pensioen. In het verleden heb ik zelf ook een scheiding meegemaakt en dus een scheiding moeten verwerken. Daarbij ben ik ook vader. Ik weet dan ook hoe belangrijk dit is.”

Johan is financieel scheidingsplanner (RES, RFEA CFP – geregistreerd en is ook hypotheekadviseur. De fiscale aspecten die bij een echtscheiding van groot belang zijn zullen worden benoemd en daar waar mogelijk aangepast worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij de betaling van alimentatie. Verder volgt Johan jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen, om volledig “up to date” te blijven binnen het totale huwelijksvermogensrecht. 

Daarnaast is Johan ook geregistreerd MfN mediator met een accreditatie familie recht en is hij geregistreerd als internationaal ADR mediator met een familie accreditatie. 

Zijn specialiteit is om snel en zorgvuldig financiële overzichten te maken. Hierdoor zullen jullie weer snel weten waar je aan toe bent. Je kunt dan weer snel toekomstgericht bezig zijn (bv. met het aankopen van een woning).

denise van oosterhout

Denise van Oosterhout, kindercoach

Denise van Oosterhout (Kindercoach) is de oudste dochter van Inge Bosveld. Zij heeft de opleiding tot kindercounselor (HBO niveau) gevolgd voor het coachen van kinderen in echtscheidingssituaties. Tevens heeft zij zelf als kind een scheiding meegemaakt.

Hierdoor is de situatie waarin de kinderen zich bevinden voor haar heel herkenbaar. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich hierdoor heel goed begrepen voelen. Denise heeft sinds 2005 al zeer veel kinderen begeleid tijdens en na de scheiding van hun ouders.

Veelal zijn dit kinderen geweest vanuit de eigen praktijk, maar ook vanuit de praktijken van andere collega’s (advocaten / mediators). Begin 2010 heeft zij nog een bijdrage geleverd aan een programma van de EO. Hierin stonden kinderen en mediation bij echtscheiding centraal.

Tevens heeft zij ook ouders en kinderen succesvol begeleid, nadat met één van beide ouders, al langere tijd geen contact meer is geweest. Mede door haar inspanning, is er weer omgang tot stand gebracht tussen de betreffende ouder en het kind. Het is belangrijk om kinderen tijdens een scheiding een veilig plekje te bieden waar zij hun verhaal kwijt kunnen. Op deze wijze kan Denise eraan bijdragen, dat ouders afspraken met elkaar maken, die de kinderen ten goede komen. Dit draagt ertoe bij dat er minder problemen ontstaan in de toekomst tussen ouder(s) en het betreffende kind.

Samen gaan scheiden in Zuid-Holland

Elena Martini

Elena Martini, MfN Registermediator

Italiaanse, 3 kinderen en zelf ook scheiding ervaringsdeskundige. Zij is een “verdwaalde” bioloog met een PhD in de klinische genetica en 20 jaar ervaring binnen de zorg als medebehandelaar, onderzoeker en leidinggevende.

Sinds 6 jaar is zij MfN register mediator met de specialisatie familie recht en arbeidszaken. Daarnaast is zijn naast mediator ook NOBCO coach met name gericht op persoonlijke groei en herstel na traumatische gebeurtenissen zoals bij scheidingen. Tevens is zij ook trainer bij Merlijn, een gerenommeerd trainingsinstituut voor mediators en zorgt zij door middel van het volgen van intervisie, trainingen en cursussen dat zij aan de register eisen voldoet.

Zij is ook Spiral drives expert en mag assessment testen afnemen die met klanten besproken worden. De resultaten worden opgestuurd en daarna individueel en gezamenlijk besproken met de klanten. Deze uitleg en kennis helpt om elkaar beter te begrijpen, zonder shame en blame, waardoor er eerder begrip en acceptatie van de situatie ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van het ouderschapsplan, maar ook om tijdens zo een lastig life event  als ene scheiding, beter te begrijpen waar je staat en waar je naar toe wilt. Als alles geregeld is m.b.t. de scheiding en de kinderen, kun je ook verder met je eigen leven. Dat weet Elena zelf ook maar al te goed.

Elena werkt met name in de regio’s Zuid- Holland, Noord-Holland en Brabant, maar komt desgewenst ook naar de andere regio’s. De samenwerking met Scheiden doe je samen van de familie Bosveld is achter de schermen al 3 jaar een feit.

Contactgegevens

Tel: 06-21284796  / Email: elena@martinimediation.nl / Website: Martinimediation / Linkedin: Elena Martini

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen