• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

“Scheiden doe je samen” van Bosveld

De missie achter ons mediation concept is: “Mensen die gaan scheiden zoveel mogelijk ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die een scheiding met zich mee brengt verliezen wij ook niet uit het oog”.

Bosveld “Scheiden doe je samen” werkt voornamelijk in de regio Arnhem, Nijmegen, Ede, Doetinchem, Zutphen, Deventer, Apeldoorn, Tiel, Veenendaal, Amersfoort, Oss, Cuijk en Boxmeer maar gaat ook buiten deze regio’s op locatie als dit wenselijk is.
inge bosveld

Inge Bosveld, MfN Registermediator met accreditatie family mediator

Inge Bosveld heeft samen met haar echtgenoot Johan in 2005 het huidige kantoor opgericht onder de naam “Scheiden doe je samen”. Inge vertelt:”met veel toewijding en zorg, probeert ik jullie te begeleiden tijdens jullie scheidingsproces waarin, naast alles wat er (zakelijk) besproken moet worden, ook de emoties er mogen zijn. Zelf ben ik ook moeder en heb in het verleden ook te maken gehad met een echtscheiding”.

Inge is geregistreerd MfN mediator, hetgeen een kwaliteitsnorm is, waarvoor jaarlijks de benodigde bijscholingscursussen verplicht zijn om deze registratie te behouden. Inge is op universitair niveau onder andere geschoold in Personen en Familierecht. Tevens volgt zij samen met veelal familierecht advocaten jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen, welke haar in staat stellen om de juiste juridische adviezen te kunnen geven en mensen te wijzen op alle consequenties die bepaalde wensen van cliënten wellicht tot gevolg kunnen hebben. Ook de vakliteratuur voorziet Inge van de benodigde jurisprudentie (rechterlijke uitspraken), hetgeen ook van belang is om cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is Inge ook gecertificeerd SCHIP-mediator, waarbij zij kan helpen om uit een vechtscheiding te komen. Inge vindt het belangrijk dat de mensen zich gehoord en gezien voelen.

johan bosveld

Johan Bosveld,
financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur

Johan Bosveld heeft samen met zijn echtgenote Inge in 2005 het huidige kantoor opgericht onder de naam “Scheiden doe je samen”. Johan vertelt: “mijn drive is om jullie te voorzien van alle benodigde informatie, om financieel weer zo optimaal mogelijk een nieuwe toekomst op te kunnen bouwen. In het verleden heb ik zelf ook een scheiding meegemaakt. Daarbij ben ik ook vader. Ik weet dan ook hoe belangrijk dit is.”

Johan is financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur. Ook fiscale aspecten die bij een echtscheiding voor de nodige positieve, maar helaas ook negatieve gevolgen kunnen leiden, zullen worden benoemd en daar waar mogelijk aangepast worden, binnen de wettelijke mogelijkheden die er zijn. Dit geldt bijvoorbeeld bij de betaling van alimentatie. Verder volgt Johan jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen, meestal samen met familierechtadvocaten en andere specialisten, om op het gebied van het berekenen van alimentatie, huwelijks vermogenrecht, financiële planning en rechtspraak volledig “up to date” te blijven. 

Daarnaast is Johan ook geregistreerd MfN mediator met een accreditatie familie recht en is hij geregistreerd als internationaal ADR mediator met een familie accreditatie. Tevens is Johan als trainer voor mediation opleidingen verbonden aan het opleidingsinstituut LifeMediation.

Zijn kracht is dan ook, om samen met cliënten, snel en zorgvuldig financiële overzichten te maken, waardoor cliënten weer snel weten waar zij aan toe zijn en weer toekomstgericht bezig kunnen zijn (bv. aankoop van een woning). Ook kan Johan als hypotheekadviseur iedere cliënt van dienst zijn. Dit gaat wel zo snel als alles onder één dak afgewikkeld kan worden.

Voor Johan geldt, dat het van het grootste belang is, dat cliënten zich op hun gemak voelen en niet schromen om alle vragen omtrent de financiële afwikkeling van een scheiding, zonder terughoudendheid aan hem kunnen vragen. Hij begrijpt als geen ander dat deze onderwerpen meer vragen dan antwoorden oproept.

cecile prins

Cecile Prins

Cecile Prins is sinds mei 2010 werkzaam bij Bosveld scheidingsbemiddeling. Cecile is juriste en was voorheen werkzaam als kandidaat notaris. Cecile is getrouwd en moeder van 3 dochters. Haar oudste dochter is uit een vorige relatie. Cecile en haar ex hebben een goede omgangsregeling voor hun dochter. Het lukt hen om een goede band te behouden als ouders van hun dochter door met elkaar te blijven communiceren. Ze ziet aan haar dochter hoe belangrijk het is om zo een band te behouden. Dit is ook de reden waarom werken bij Bosveld haar zo aanspreekt, omdat Bosveld dit ook zo belangrijk vindt. Zelf had ze wel graag de nuttige adviezen van de kindercoach gehad tijdens en vlak na de scheiding, maar ze had daar toentertijd eerlijk gezegd nog niet van gehoord.

denise van oosterhout

Denise van Oosterhout, kindercoach

Denise van Oosterhout (Kindercoach) is de oudste dochter van Inge Bosveld. Zij heeft de opleiding tot kindercounselor (HBO niveau) gevolgd voor het coachen van kinderen in echtscheidingssituaties. Tevens heeft zij zelf als kind een scheiding meegemaakt.

Hierdoor is de situatie waarin de kinderen zich bevinden voor haar heel herkenbaar. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich hierdoor heel goed begrepen voelen. Denise heeft sinds 2005 al zeer veel kinderen begeleid tijdens en na de scheiding van hun ouders.

Veelal zijn dit kinderen geweest vanuit de eigen praktijk, maar ook vanuit de praktijken van andere collega’s (advocaten / mediators). Begin 2010 heeft zij nog een bijdrage geleverd aan een programma van de EO waarin kinderen en mediation bij echtscheiding centraal stonden.

Tevens heeft zij ook ouders en kinderen succesvol begeleid, nadat met één van beide ouders, al langere tijd geen contact meer is geweest. Mede door haar inspanning, is er weer omgang tot stand gebracht tussen de betreffende ouder en het kind. Het is belangrijk om kinderen tijdens een scheiding een veilig plekje te bieden waar zij hun verhaal kwijt kunnen. Op deze wijze kan Denise eraan bijdragen, dat ouders afspraken met elkaar maken, die de kinderen ten goede komen, zodat dit ertoe bijdraagt dat er minder problemen ontstaan in de toekomst tussen ouder(s) en het betreffende kind.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen