mediator of advocaat

Mediator of advocaat?

Hebben jij en je (ex-)partner besloten om te gaan scheiden, maar twijfelen jullie tussen een mediator of advocaat? Bij Scheiden doe je samen zijn wij een voorstander van het inschakelen van een mediator. Uit persoonlijke ervaring weten wij hoe lastig een scheidingstraject kan zijn en hoe fijn de hulp van een scheidingsmediator is. Samen met jou en je (ex-)partner gaan we in overleg en komen we tot de best-mogelijke-oplossing  voor jullie beide. Onze scheidingsmediators beschikken over een uitgebreide kennis waardoor wij jullie op zowel juridisch, fiscaal als financieel gebied van advies kunnen voorzien. Wil je meer weten over het team van Scheiden doe je samen? Maak dan direct kennis met ons—misschien helpt dit bij jullie keuze voor een mediator of advocaat. Wij ondersteunen jullie graag door het gehele scheidingsproces!

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Verschillen tussen een mediator en advocaat

De belangrijkste reden waarom ex-partners voor een mediator kiezen in plaats van een advocaat, is omdat zij er samen uit willen komen. Bij het inschakelen van een advocaat wordt de scheiding vaak via een rechtszaak geregeld. Dit betekent dat er (vaak) één winnaar en één verliezer is. Bij het inschakelen van een mediator in plaats van een advocaat, zijn er géén winnaars of verliezers. Doordat de mediators van Scheiden doe je samen met jullie beide in gesprek gaan en er naar ieders standpunt geluisterd wordt, komen we tot een oplossing waar jullie beide achter staan. Bovendien bestaat het team van Scheiden doe je samen uit meer dan alleen scheidingsmediatoren. Doordat wij ook een kindercoach, financieel planner en hypotheekadviseur in ons team hebben, kunnen wij jullie ook van financieel en fiscaal advies voorzien. Bovendien verliezen wij de belangen van eventuele kinderen niet uit het oog.  Onze kindercoach, Inge, zal met de kinderen in gesprek gaan zodat zij de echtscheiding ook op een juiste manier kunnen verwerken. Een laatste voordeel van een mediator ten opzichte van een advocaat is, is dat de communicatielijnen tussen jou en je (ex-)partner een stuk korter zijn. Jullie schakelen immers niet met advocaten maar communiceren, onder begeleiding van de mediator, met elkaar. Hierdoor kan de echtscheiding al binnen enkele maanden afgerond worden.

Waarom kiezen voor Scheiden doe je samen?

Door de ruime expertise van de mediators van Scheiden doe je samen kunnen wij jullie als geen ander ondersteunen tijdens het scheidingstraject. Ook wanneer jullie vragen hebben over wat er met jullie gezamenlijke leningen, schulden of hypotheek gebeurt, helpen wij jullie graag verder! Ook bieden onze mediators jullie een plek waar je je hart kan luchten en een luisterend oor. We weten immers hoe lastig en emotioneel een echtscheiding kan zijn, dus wij verliezen ook de emotionele kant niet uit het oog. Wanneer jij en je (ex-)partner op één lijn zitten wat betreft de scheiding, kunnen onze mediatoren de echtscheiding ook snel afronden. Zelfs wanneer jullie alle juridische documenten juist hebben opgesteld, is een check door een professional raadzaam. We controleren graag de echtscheidingsconvenant voor jullie en geven jullie waar nodig advies. Ook kunnen de mediators van Scheiden doe je samen de juridische afhandeling op zich nemen. Zo hoeven jullie zelf niet naar de rechtbank, maar pakken wij dit op!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Is jullie twijfel tussen een mediator of advocaat weggenomen? Willen jullie de hulp één van de gecertificeerde mediators van Scheiden doe je samen inschakelen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen 085 – 401 08 39 of door een mail te sturen naar info@scheidendoejesamen.nl. Ook kunnen jullie direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze mediators inplannen. Hiervoor kunnen jullie gebruikmaken van ons online formulier op de website. Wij doen ons best om zo snel mogelijk contact met jullie op te nemen om een datum te prikken!

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen