Mediator Nijmegen: Ondersteuning bij echtscheiding

Mediator in Nijmegen

Op zoek naar een mediator in Nijmegen of omgeving? Kies dan voor mediation in Nijmegen van de specialisten van Scheiden doe je samen. Wij proberen jullie zoveel mogelijk te ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied.

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die zowel emotioneel als praktisch veel van je vraagt. Naast het verwerken van de emotionele impact, moeten er ook belangrijke beslissingen genomen worden. En bij die beslissingen geven wij ondersteuning aan beide partijen zodat we eventuele conflicten tijdig kunnen oplossen. Ook luisteren we goed naar jullie behoeften, dragen we mogelijke oplossingen aan en denken we proactief mee. Want: scheiden doe je samen.

Ondersteuning bij echtscheiding in Nijmegen

Wanneer jij en je ex-partner besloten hebben om samen te scheiden in Nijmegen, kan de hulp van een mediator echtscheiding in Nijmegen de oplossing bieden. Onze mediators in Nijmegen helpen bij het oplossen van conflicten en het bereiken van een gezamenlijke overeenkomst met betrekking tot verschillende aspecten zoals: woonruimte, de verdeling van bezittingen, de regeling voor de kinderen, eventuele leningen, het echtscheidingsconvenant en het berekenen van een alimentatie.

Voor kinderen is een scheiding immers ook een grote gebeurtenis. Het is belangrijk dat er aan de kinderen wordt gedacht bij het maken van mogelijke afspraken. Door goed te communiceren en te zorgen voor een veilige en respectvolle omgeving waarin beide partners vrijuit kunnen spreken, komen we samen tot de best mogelijke oplossing.

Volop ruimte voor emotionele aspecten 

Als je een mediator in Nijmegen bij echtscheiding wilt inschakelen, begrijpen we dat het niet altijd even makkelijk is om over alle onderwerpen te praten die besproken worden. Daarom kijken onze mediators in Nijmegen niet alleen naar de financiële, juridische en fiscale aspecten van een scheiding, maar ook naar het emotionele aspect. Want dit is minstens zo belangrijk.

Mediator scheiding Nijmegen: bemiddeling bij scheiden

Kiezen voor een mediator in plaats van een echtscheiding advocaat in Nijmegen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgen onze mediators in Nijmegen ervoor dat er geen winnaars of verliezers zijn.

Zowel de belangen van jou als je (ex-)partner worden besproken en uiteengezet. Bij het inschakelen van een advocaat in Nijmegen bij echtscheiding of bij een rechtszaak is er altijd een duidelijke verliezer en dit willen wij voorkomen. Onze mediators in Nijmegen gaan op zoek naar de best mogelijke oplossing voor beide partijen.

Veelgestelde vragen Mediation in Nijmegen

Wie betaalt de kosten van de mediator?

De kosten van de mediator worden doorgaans gedeeld door beide partijen die betrokken zijn bij de mediation. Het betalen van de mediator is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel jou als je ex-partner. De exacte kostenverdeling kan vooraf worden overeengekomen.

Wat zijn de kosten van een mediator?

De kosten van een mediator kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak, de duur van de mediation en de tarieven van de gekozen mediator. Gemiddelde kosten kunnen variëren, dus het is raadzaam om rechtstreeks met de mediator in Nijmegen te spreken om een nauwkeurige offerte te ontvangen die specifiek is voor jouw situatie. Bij Scheiden doe je Samen bieden we deskundige mediation van hoge kwaliteit tegen een scherp en competitief tarief.

Kan je ook alleen naar een mediator?

Ja, je kunt zeker alleen naar een mediator gaan. Als een van de partijen besluit om alleen gebruik te maken van mediation, kan de mediator nog steeds helpen bij het vergemakkelijken van de communicatie, het vinden van oplossingen en het opstellen van een scheidingsregeling. Onze mediators zijn getraind in het behandelen van gevallen waarbij slechts één partij betrokken is.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen