kosten mediator

Kosten mediator

Als je gaat scheiden dan komt er een heleboel op je af. Er breekt een onzekere periode aan waarin jullie een heleboel moeten regelen. Willen jullie er samen uitkomen? Dan is mediation een goede keuze. Tijdens mediation kunnen jullie samen tot goede afspraken komen, waar jullie nog lang baat bij zullen hebben. Wat de kosten van mediation zijn, is per situatie verschillend. Om jullie direct duidelijkheid te geven in de kosten van ons mediation traject, hanteren wij een all-in tarief. Geen verrassingen achteraf, maar volledige duidelijkheid, al tijdens het kennismakingsgesprek.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soorten kosten van een mediator

Een scheiding kost geld. Geld dat je misschien liever besteedt aan iets anders, zoals de inrichting van je nieuwe huis of een welverdiende vakantie. Aan de andere kant wil je de scheiding ook goed regelen, want die kans krijg je maar één keer. Als je er samen niet uitkomt, kunnen jullie allebei een eigen advocaat nemen. Willen jullie liever in goed overleg scheiden met een mediator? Dan kan dat jullie dat veel geld  besparen. Kies je voor mediation, dan is er sprake van drie soorten kosten:

  1. Kosten tijdsbesteding van de mediator
  2. Griffierecht en leges
  3. Overige kosten

Wat kost jullie scheiding?

Dat hangt ervan af, want scheidingen zijn maatwerk. Normaal gesproken geldt voor de kosten van een mediator: hoe langer een scheiding duurt, hoe hoger de kosten oplopen. Bij Scheiden doe je Samen is dit niet het geval, want wij bieden een all-in tarief. Hierbij weten jullie van tevoren precies waar jullie aan toe zijn. Dat is wel zo’n fijn gevoel. Scheidingen zijn bij ons gemiddeld binnen drie maanden afgerond. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kunnen wij jullie precies aangeven wat de complete mediation kosten zijn voor jullie scheiding. Wij ontzorgen jullie dan ook van A tot Z!

Gratis kennismaking plannen

Bijdrage in de kosten van je scheiding

Afhankelijk van je inkomen/vermogen kun je soms in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan het grootste deel van de scheidingskosten. Lees hierover meer op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand. Benieuwd of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en hoe je dit kunt aanvragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gecertificeerde MfN mediator

Voordat je een mediator in de arm neemt, is het goed om te weten dat mediator geen beschermde titel is. Feitelijk kan iedereen zich als scheidingsmediator aanbieden. Hoe scheid je dan het kaf van het koren? Kies voor een MfN mediator. Deze titel is namelijk wél beschermd en niet zomaar te verkrijgen. Enkel bemiddelaars die de opleiding en het examen tot MfN geregistreerd mediator hebben behaald mogen deze titel voeren. Daarbij zijn MfN mediators ook onderworpen aan onafhankelijk tuchtrecht voor mediators en verplichte bijscholing. Daarnaast zijn ze verplicht om zich te houden aan de opgestelde gedragsregels. Kortom, met een MfN mediator ben je verzekerd van kwaliteit, onafhankelijkheid, neutraliteit en vertrouwen.

Ons zéér concurrerende tarief

Bij Scheiden doe je Samen bieden we deskundige en professionele mediation tegen een scherp en concurrerend tarief. Voorkom verrassingen achteraf met ons all-in tarief. Liever een uurtarief? Ook dat kan! Op de pagina Scheiding regelen in 6 stappen lees je meer over het mediation traject bij ons. Benieuwd wat jullie scheiding gaat kosten? Neem contact met ons op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin zetten we alles op een rijtje en krijgen jullie direct inzicht in de volledige kosten van jullie mediaton traject. Dus geen vervelende financiële verassingen achteraf!

Gratis kennismaking plannen

Mediation in Nederland

Wij hebben meerdere mediators in verschillende delen van het land. Bent u op zoek naar bemiddeling in Nederland? En staat uw locatie er niet bij? Contacteer ons alsjeblieft. Er is veel mogelijk, bekijk alle mediators.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen