mediator scheiding

Mediator scheiding

Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij een neutrale mediator zorg draagt voor een goede communicatie tussen partijen. De mediator bij een scheiding, begeleidt jullie bij het maken van gezamenlijke afspraken over allerlei onderwerpen, zoals bv; alimentatie, pensioen, de zorgverdeling van de kinderen, de woning etc. die vervolgens door de (deskundige) mediator vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Waarom scheiden met een mediator?

  • Jullie maken door middel van bemiddelingsgesprekken goede afspraken voor jullie beiden en eventuele kinderen voor na de scheiding, hetgeen altijd een betere toekomst biedt dan de weg naar de rechter.
  • Het mediationtraject verloopt sneller dan een procedure bij de rechtbank.
  • De kosten van het mediationtraject zijn vele malen goedkoper dan advocatenkosten.
  • Mediator scheiding heeft een informeel karakter.
  • Als jullie naar de rechter gaan en deze doet een uitspraak, dan wint vaak de één en verliest de ander. Maar eigenlijk verlies je beiden. We hebben het dan nog niet eens over het effect op jullie eventuele kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Voor jullie en de eventuele kinderen dus écht de beste oplossing!

 

Ga voor een MfN mediator

Mediator is geen beschermde titel. Dat betekent dat iedereen een mediator bij een echtscheiding kan zijn. De titel MfN mediator is echter wel beschermd en is niet zomaar te verkrijgen. Alleen bemiddelaars die de opleiding en het examen hebben behaald tot MfN geregistreerd mediator en daardoor onderworpen zijn aan onafhankelijk tuchtrecht voor mediators, verplichte bijscholingen volgen en zich houden aan de opgestelde gedragsregels mogen deze titel voeren.

Kortom, met een MfN mediator ben je verzekerd van kwaliteit, onafhankelijkheid, neutraliteit en vertrouwen.

Gratis kennismaking plannen

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een mediationtraject gemiddeld?

Wij hebben dit wel eens berekend en de gemiddelde duur binnen ons kantoor is circa 3 maanden. Maar het wordt ook wel eens sneller afgerond. Een traject dat langer duurt dan 3 maanden komt beduidend minder voor, maar dat gebeurd natuurlijk wel. Voor ons is het belangrijk dat jullie samen tot goede afspraken komen die passen bij jullie en jullie situatie en toekomstgericht zijn. Of het dan een week meer of minder duurt is dan minder van belang. Het gaat immers om jullie toekomst.

Wat moeten wij betalen als we het mediationtraject bij jullie stoppen?

Als jullie een “all-in tarief” met ons afgesproken hebben, dan kijken wij eerlijk naar de tijd dat er mediation gesprekken zijn geweest en de tijd die wij daarnaast aan jullie dossier hebben gewerkt. Maar, het bedrag zal nooit het bedrag van het “all-in tarief” overstijgen.

Mag ik ook iemand anders meenemen tijdens de mediatongesprekken?

Natuurlijk begrijpen wij dat een scheiding een hele emotionele periode is en dat het best fijn is om wat extra “steun” te ervaren tijdens de mediaton gesprekken. Dit is wat ons betreft altijd akkoord, als je ex-partner dit verder geen probleem vindt. Uiteraard blijft wel alle informatie vertrouwelijk, degene die je meeneemt zal dan ook een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen! Natuurlijk mogen jullie ook beiden iemand meenemen, als je hier beiden het over eens bent. Voor ons is het in ieder geval nooit een probleem!

Zie ook andere Veelgestelde vragen over mediation

Contact met Scheiden doe je samen

Willen jullie samen gaan scheiden? Of  hebben jullie belang bij een relatiecoach? Wij gaan graag met jullie een kennismakingsgesprek aan. Liever eerst telefonisch contact opnemen? Dat kan ook, via 085-4010839.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen