• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust
mediation-scheiding-meer-informatie

Mediator scheiding: wat zijn de voordelen?

Tijdens een scheiding komt er veel op je af. Naast het verwerken van de beslissing, moeten jullie in deze periode ook afspraken maken over de toekomst. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Is er bij jullie allebei genoeg wilskracht om er gezamenlijk goed uit te komen? Dan kan een mediator tijdens de scheiding helpen om zo harmonieus mogelijk uit elkaar te gaan. Lees hier meer over de voordelen van mediation.

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-4010839
Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling. Hierbij zorgt een neutrale mediator voor een goede communicatie tussen partijen. Wat doet een mediator bij scheiding? Deze kan jullie begeleiden in het maken van gezamenlijke afspraken. Bijvoorbeeld over alimentatie, pensioen, de zorgverdeling van de kinderen, de woning, enzovoort. Deze afspraken worden vervolgens door de mediator vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Waarom scheiden met een mediator?

Een echtscheiding is al vervelend genoeg. Mediation kan vele voordelen bieden tijdens dit proces. Zoals:

  • Tijdens bemiddelingsgesprekken maken jullie goede afspraken voor jullie beiden en de kinderen. Hiermee wordt een vechtscheiding in de rechtszaal voorkomen.
  • Met mediation verloopt een scheiding sneller dan een procedure bij de rechtbank.
  • Een mediator bij scheiding is goedkoper dan advocaatkosten.
  • Mediation tijdens een scheiding heeft een informeel karakter.
  • In de rechtbank is er maar één winnaar. Maar eigenlijk verliezen jullie dan allebei.

Om nog maar te zwijgen over het effect dat het heeft op jullie kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Mediation is dus niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding een betere oplossing voor jullie zelf en
de kinderen.

Kies voor een MfN mediator

Mediator is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedereen zichzelf als mediator bij scheiding kan aanbieden. De titel MfN mediator is echter wel beschermd en niet zomaar te verkrijgen. Alleen bemiddelaars die de opleiding en het examen tot MfN geregistreerd mediator hebben behaald mogen deze titel voeren. MfN mediators zijn ook onderworpen aan onafhankelijk tuchtrecht voor mediators en verplichte bijscholingen. Ook zijn ze verplicht om zich te houden aan de opgestelde gedragsregels. Kortom, met een MfN mediator ben je verzekerd van kwaliteit, onafhankelijkheid, neutraliteit en vertrouwen.

Gratis kennismaking plannen

Ook samen scheiden?

Samen scheiden biedt vele voordelen. Zeker met kinderen in het spel is het zaak om een scheiding zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Tijdens mediation maken jullie afspraken waar jullie, maar ook de kinderen, nog jaren baat bij hebben. Bovendien is een mediationtraject een stuk goedkoper en sneller dan naar de rechtbank stappen. Een gemiddeld scheidingstraject duurt bij ons drie maanden. Ook samen scheiden? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Gratis kennismaking plannen

mediator-scheiding