• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

Veelgestelde vragen over mediation

Hoe lang duurt een mediationtraject gemiddeld? Wij hebben dit wel eens berekend en de gemiddelde duur binnen ons kantoor is circa 3 maanden. Maar het wordt ook wel eens sneller afgerond. Een traject dat langer duurt dan 3 maanden komt beduidend minder voor, maar dat gebeurt natuurlijk wel. Voor ons is het belangrijk, dat jullie samen tot goede afspraken komen, die passen bij jullie en toekomst gericht zijn. Of het dan een week meer of minder duurt is dan minder van belang. Het gaat immers om jullie toekomst.

Wat moeten wij betalen als we het mediationtraject bij jullie stoppen?

Als jullie een “all-in tarief” met ons afgesproken hebben, dan kijken wij eerlijk naar de tijd dat er mediation gesprekken zijn geweest en de tijd die wij daarnaast aan jullie dossier hebben gewerkt. Maar, het bedrag zal nooit het bedrag van het “all-in tarief” overstijgen.

Mag ik ook iemand anders meenemen tijdens de mediatongesprekken?

Natuurlijk begrijpen wij dat een scheiding een hele emotionele periode is en dat het best fijn is om wat extra “steun” te ervaren tijdens de mediaton gesprekken. Dit is wat ons betreft altijd akkoord, als je ex-partner dit verder geen probleem vind. Uiteraard blijft wel alle informatie vertrouwelijk. Dus de persoon die je meeneemt, zal dan ook een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen.

Bemiddeling of begeleiding bij de scheiding nodig?

Gaan jullie scheiden en kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek waarin wij jullie vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van mediation bij een scheiding. Dat kan natuurlijk ook telefonisch via 085-4010839.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen