Mediator Wageningen

Mediator in Wageningen: scheiden doe je samen

Als je op zoek bent naar een mediator in Wageningen of omgeving, kun je kiezen voor de specialisten van Scheiden doe je samen. Onze mediators zijn een neutrale en onafhankelijke derde partij. Door mediation helpen we beide partijen om tot een gezamenlijke overeenkomst of oplossing te komen, waarbij de belangen van alle betrokkenen worden meegenomen.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Echtscheiding Wageningen: de juiste ondersteuning

Scheiden doe je niet zomaar, het is een moeilijke beslissing. Wanneer jullie hebben besloten om te scheiden in Wageningen spelen er veel vragen zoals: hoe nu verder en waar moeten jullie opletten? Hulp van een mediator echtscheiding in Wageningen kan dan dé oplossing bieden. 

Onze mediators helpen jullie om samen de juiste beslissingen te maken. Want dat is in deze situatie ontzettend belangrijk, niet alleen voor jullie zelf, maar ook zeker wanneer jullie kinderen hebben. 

Tijdens het gehele echtscheidingstraject worden jullie begeleidt. Onze mediator zorgt voor de juiste informatie, geeft advies en zorgt voor een eerlijke verdeling van bezittingen en huisvesting. Daarbij houdt hij rekening met de belangen van jullie en natuurlijk van de kinderen. Wanneer jullie kinderen hebben is een goed ouderschapsplan onmisbaar, het is zelfs wettelijk verplicht. Bovendien zorgt een goed ouderschapsplan voor duidelijkheid en voorkomt irritaties. 

Het is van groot belang dat dit plan goed is vastgelegd en dat jullie het beide eens zijn met de afspraken die zijn gemaakt. Zo kun je op een respectvolle manier met elkaar om blijven gaan zonder dat de kinderen hier de dupe van zijn. Afhankelijk van de situatie worden er één of meer scheidingsmediators toegewezen.

De voordelen van een mediator in Wageningen

Wij proberen jullie zoveel mogelijk te ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. De emotionele kant die hierbij komt kijken verliezen wij zeker niet uit het oog.

  • Alle onze bemiddelaars bieden ook een luisterend oor. Wij creëren een plek waar iedereen zijn of haar hart kan luchten;
  • De overleggen tussen jou en je ex-partner vinden onder begeleiding plaats; 
  • Dankzij onze brede kennis bieden wij ondersteuning op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Wij proberen alle partijen zo goed mogelijk te ontzorgen;
  • Wij streven naar een beste oplossing voor alle partijen. In onze gezamenlijke gesprekken bespreken we jouw wensen, de wensen van je ex-partner, maar verliezen we de wensen van eventuele kinderen ook niet uit het oog. Samen komen we tot een oplossing waar iedereen achterstaat.

Ruimte voor emotionele aspecten 

Als je een mediator in Wageningen wilt inschakelen, begrijpen we dat het niet altijd even makkelijk is om over alle onderwerpen te praten die besproken worden. Daarom kijken we naast het financiële gedeelte ook naar het emotionele aspect wat een scheiding met zich meebrengt. Want ook dit is belangrijk.

Kies voor mediation in Wageningen

Als je op zoek bent naar de juiste begeleiding tijdens een scheiding in Wageningen ben je bij Scheiden doe je samen aan het juiste adres. Bij ons kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen voor mediation in Wageningen. 

Twijfel niet en schakel tijdig hulp in van een scheiding mediator expert van Scheiden doe je samen. Tijdens dit gesprek zullen we jullie wensen en belangen bespreken en kijken hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen.

Als je liever telefonisch met ons wil spreken, is dat ook mogelijk. Bel ons op het telefoonnummer 085 – 401 08 39 of stuur ons een e-mail naar info@scheidendoejesamen.nl. We staan klaar om jullie te helpen.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Veelgestelde vragen

Wie betaalt de mediator?

De kosten voor de mediator worden doorgaans gedeeld door beide partijen die betrokken zijn bij de mediation. Elk van de partijen draagt bij aan de vergoeding van de mediator, en de kostenverdeling kan van tevoren worden overeengekomen. Dit maakt mediation vaak een betaalbare optie voor scheidingen en conflicten.

Wat is goedkoper, een advocaat of een mediator?

Over het algemeen is mediation een kostenefficiënte optie in vergelijking met het inschakelen van afzonderlijke advocaten voor een echtscheiding of geschil. Mediation vereist minder juridische stappen en procedures, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere juridische kosten. Het is belangrijk op te merken dat de totale kosten afhankelijk zijn van de complexiteit van de zaak en de bereidheid van beide partijen om samen te werken.

Wat is beter, een advocaat of een mediator?

De keuze tussen een advocaat en een mediator hangt af van de aard van het conflict en je persoonlijke voorkeuren. Advocaten zijn geschikt voor situaties waarbij juridische vertegenwoordiging en gerechtelijke stappen noodzakelijk zijn. Mediators zijn ideaal als je een meer gemeenschappelijke en minder conflictueuze aanpak wilt, waarbij je samen met de andere partij tot een overeenkomst probeert te komen. Het is vaak voordelig om eerst met een mediator te beginnen, omdat dit kan helpen om geschillen op te lossen zonder juridische procedures. Als mediation niet slaagt, kun je altijd nog een advocaat raadplegen.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen