kinderalimentatie berekenen

Kinderalimentatie berekenen

Wanneer jij en je (ex-)partner samen kinderen hebben en de keuze hebben gemaakt om te scheiden, is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Denk hierbij aan een omgangsregeling, een ouderschapsplan, maar ook het berekenen van de kinderalimentatie mag niet ontbreken. Hebben jij en je (ex-)partner hulp nodig bij de juridische en financiële aspecten van de scheiding? Dan biedt Scheiden doe je samen graag haar hulp aan! In ons team van scheidingsmediatoren zitten onder andere hypotheekadviseurs en financieel planners. Samen berekenen we de hoogte van de kinderalimentatie en zoeken we uit of de alimentatie aftrekbaar is. Uiteraard wordt het afgestemd op de persoonlijke situatie van jou en je (ex-)partner. Willen jullie meer weten over het team van Scheiden doe je samen? Maak dan snel kennis met al onze scheidingsadviseurs!

Neem contact op

Willen jullie hulp bij het berekenen van de kinderalimentatie? Wij helpen graag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat is kinderalimentatie?

Wanneer jij en je (ex-)partner uit elkaar gaan, is het belangrijk dat alle financiële en juridische zaken voor jullie kinderen goed geregeld zijn. Het bereken van de hoogte van de kinderalimentatie is hier één van. De kinderalimentatie is in essentie het bedrag wat jij en je (ex-)partner betalen aan de opvoeding en verzorging van jullie kind(eren) tot hij of zij 18 jaar oud is. Dit bedrag wordt uiteraard niet rechtstreeks naar de kinderen overgemaakt, maar het is iets wat jij samen met je (ex-)partner regelt. Afhankelijk van de gemaakte afspraken zal of jij of je (ex-)partner de kinderalimentatie aan de ander overdragen. Dit staat allemaal beschreven in het door jullie opgestelde ouderschapsplan. Hebben jullie hulp nodig bij het opstellen van dit ouderschapsplan? Hebben jullie wellicht andere ideeën over de opvoeding en lukt het jullie niet om concrete afspraken te maken? Dan helpen de scheidingsmediators van Scheiden doe je samen jullie graag verder!

Kinderenalimentatie berekenen bij Scheiden doe je samen

Er zijn verschillende manieren waarop de hoogte van de kinderalimentatie bepaald kan worden. Zo kunnen jullie uiteraard gebruikmaken van één van de talloze online berekeningen, maar kunnen jullie ook de hulp van een expert inschakelen. In het team van Scheiden doe je samen zit tevens een financieel planner, Johan. Samen met Johan kunnen jullie de hoogte van de kinderalimentatie vaststellen. Johan zal ervoor zorgen dat het gekozen bedrag aan alle vereisten voldoen—er zijn immers een aantal eisen voor de hoogte van de kinderalimentatie. Zodoende is de kinderalimentatie afhankelijk van onder andere de loonstijgingen (jaarlijkse indexering). Ook moet er gekeken worden naar hoeveel iedere ouder kan bijdragen en of er een zorgkorting is. Jullie kunnen dit uiteraard zelf oppakken en zelf de hoogte van de kinderalimentatie bepalen. Toch is het raadzaam om een expert in te schakelen omdat jullie dan 100% zeker weten dat alles goed geregeld is. Jullie willen immers toch ook het beste voor jullie kinderen? Dat willen wij bij Scheiden doe je samen ook!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Hebben jij en je (ex-)partner hulp nodig bij het bepalen van de kinderalimentatie? Weten jullie niet aan welke eisen de alimentatie moet voldoen en zijn jullie zoekend naar hulp? Neem dan contact op met de scheidingsadviseurs van Scheiden doe je samen! Met behulp van onze financieel planners, scheidingsmediatoren én kindercoaches zal jullie echtscheiding in juiste banen geleid wordt. Wij proberen jullie immers zoveel mogelijk te ontzien op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Plan direct een kennismakingsgesprek met ons in via het online formulier op onze website. Ook kunnen jullie ons bellen via 085 – 401 08 39 of mailen naar info@scheidendoejesamen.nl.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen