Een scheiding is een ingrijpende beslissing die zorgvuldig overwogen moet worden. Wanneer de keuze voor een scheiding in Elst is gemaakt, rijzen er veel vragen: hoe gaan we verder en waar moeten we op letten? Een mediator bij echtscheiding in Elst kan hierin de perfecte ondersteuning bieden.

Voordelen van een Mediator in Elst

Wij streven ernaar om jullie op financieel, juridisch en fiscaal gebied maximaal te ontzorgen, zonder daarbij de emotionele aspecten uit het oog te verliezen.

Onze bemiddelaars fungeren tevens als luisterend oor, waarbij we een veilige ruimte creëren waar iedereen vrijuit zijn of haar gevoelens kan delen. De overleggen tussen jou en je ex-partner worden zorgvuldig begeleid.

Ons doel is om de best mogelijke oplossing te bereiken voor alle betrokkenen. Tijdens gezamenlijke gesprekken bespreken we jouw wensen, die van je ex-partner, en nemen we ook de wensen van eventuele kinderen serieus. Gezamenlijk streven we naar een oplossing waar iedereen volledig achter staat.

Ruimte voor Emotionele Aspecten

Bij het inschakelen van een mediator in Elst begrijpen we dat het niet altijd even makkelijk is om over alle onderwerpen te praten die besproken worden. Daarom kijken we niet alleen naar het financiële gedeelte, maar nemen we ook het emotionele aspect van de scheiding mee. Want ook dit is van groot belang.

Specialist in scheidingen met kinderen

Onze mediators staan paraat om jullie te begeleiden bij het nemen van cruciale beslissingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Gedurende het hele echtscheidingstraject worden jullie ondersteund. De mediator zorgt voor de juiste informatie, geeft advies en waarborgt een eerlijke verdeling van bezittingen en huisvesting, met speciale aandacht voor de belangen van jullie kinderen.

Een goed ouderschapsplan is niet alleen wettelijk verplicht als er kinderen zijn, maar ook essentieel. Het correct vastleggen van dit plan en het eens zijn over de gemaakte afspraken is cruciaal. Dit helpt om op een respectvolle manier met elkaar om te blijven gaan, zonder dat de kinderen hier de dupe van worden. Afhankelijk van de situatie worden één of meer scheidingsmediators toegewezen.

Kies voor Mediation in Elst

Als je zoekt naar de juiste begeleiding tijdens een scheiding in Elst, ben je bij Scheiden Doe Je Samen aan het juiste adres. Vraag bij ons een gratis kennismakingsgesprek aan voor mediation in Elst.

Twijfel niet en schakel tijdig hulp in van een scheiding mediator expert van Scheiden Doe Je Samen. Bel ons op het telefoonnummer 085 013 2800 of stuur ons een e-mail naar info@scheidendoejesamen.nl. We staan klaar om jullie te helpen.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Veelgestelde Vragen Over Mediation in Elst

Wie betaalt de mediator?

De kosten voor de mediator worden doorgaans gedeeld door beide partijen. Elk draagt bij aan de vergoeding, en de kostenverdeling kan vooraf worden overeengekomen.

Wat is goedkoper, een advocaat of een mediator?

Mediation is vaak een kostenefficiënte optie vergeleken met het inschakelen van afzonderlijke advocaten. Het vereist minder juridische stappen, wat kan leiden tot aanzienlijk lagere juridische kosten.

Wat is beter, een advocaat of een mediator?

De keuze tussen een advocaat en een mediator hangt af van de aard van het conflict. Mediators zijn ideaal als je een meer gemeenschappelijke en minder conflictueuze aanpak wilt, terwijl advocaten geschikt zijn voor situaties waarbij juridische vertegenwoordiging en gerechtelijke stappen noodzakelijk zijn.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen