Mediator in Overbetuwe: Scheiden Doe Je Samen

Als je op zoek bent naar een mediator in Overbetuwe of omgeving, kies dan voor de specialisten van Scheiden doe je samen. Via mediation helpen we beide partijen om tot een gezamenlijke overeenkomst of oplossing te komen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle betrokkenen.

Echtscheiding Overbetuwe: de juiste ondersteuning

Scheiden doe je niet zomaar; het is een moeilijke beslissing. Bij het besluit tot scheiden in Overbetuwe rijzen veel vragen, zoals: hoe nu verder en waar moeten jullie op letten? Hulp van een mediator bij echtscheiding in Overbetuwe kan dan de oplossing bieden.

Onze mediators helpen jullie samen de juiste beslissingen te nemen, wat cruciaal is in deze situatie, niet alleen voor jullie, maar zeker ook wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Gedurende het gehele echtscheidingstraject worden jullie begeleid. Onze mediator voorziet in de juiste informatie, geeft advies en zorgt voor een eerlijke verdeling van bezittingen en huisvesting, rekening houdend met de belangen van jullie en natuurlijk van de kinderen. In geval van kinderen is een goed ouderschapsplan onmisbaar, zelfs wettelijk verplicht. Een goed ouderschapsplan zorgt bovendien voor duidelijkheid en voorkomt irritaties.

Het is essentieel dat dit plan goed wordt vastgelegd en dat jullie het beiden eens zijn met de gemaakte afspraken. Zo kunnen jullie op een respectvolle manier met elkaar omgaan zonder dat de kinderen hier de dupe van worden. Afhankelijk van de situatie worden één of meer scheidingsmediators toegewezen.

De voordelen van een mediator in Overbetuwe

Wij streven ernaar jullie zo veel mogelijk te ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied, zonder de emotionele kant uit het oog te verliezen.

  • Al onze bemiddelaars bieden ook een luisterend oor. Wij creëren een plek waar iedereen zijn of haar hart kan luchten.
  • De overleggen tussen jou en je ex-partner vinden onder begeleiding plaats.
  • Dankzij onze brede kennis bieden wij ondersteuning op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Wij proberen alle partijen zo goed mogelijk te ontzorgen.
  • Wij streven naar de beste oplossing voor alle partijen. In onze gezamenlijke gesprekken bespreken we jouw wensen, de wensen van je ex-partner, maar verliezen we ook de wensen van eventuele kinderen niet uit het oog. Samen komen we tot een oplossing waar iedereen achter staat.

Ruimte voor emotionele aspecten

Bij het inschakelen van een mediator in Overbetuwe begrijpen we dat het niet altijd even makkelijk is om over alle onderwerpen te praten die besproken worden. Daarom kijken we, naast het financiële aspect, ook naar de emotionele aspecten die een scheiding met zich meebrengt. Want ook dit is belangrijk.

Kies voor mediation in Overbetuwe

Als je op zoek bent naar de juiste begeleiding tijdens een scheiding in Overbetuwe, ben je bij Scheiden doe je samen aan het juiste adres. Bij ons kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen voor mediation in Overbetuwe.

Twijfel niet en schakel tijdig hulp in van een scheiding mediator expert van Scheiden doe je samen. Tijdens dit gesprek zullen we jullie wensen en belangen bespreken en kijken hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen.

Als je liever telefonisch met ons wil spreken, is dat ook mogelijk. Bel ons op het telefoonnummer 085 – 401 08 39 of stuur ons een e-mail naar info@scheidendoejesamen.nl. We staan klaar om jullie te helpen.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Veelgestelde vragen

Wie betaalt de mediator?

De kosten voor de mediator worden doorgaans gedeeld door beide partijen die betrokken zijn bij de mediation. Elk van de partijen draagt bij aan de vergoeding van de mediator, en de kostenverdeling kan van tevoren worden overeengekomen. Dit maakt mediation vaak een betaalbare optie voor scheidingen en conflicten.

Wat is goedkoper, een advocaat of een mediator?

Over het algemeen is mediation een kostenefficiënte optie in vergelijking met het inschakelen van afzonderlijke advocaten voor een echtscheiding of geschil. Mediation vereist minder juridische stappen en procedures, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere juridische kosten. Het is belangrijk op te merken dat de totale kosten afhankelijk zijn van de complexiteit van de zaak en de bereidheid van beide partijen om samen te werken.

Wat is beter, een advocaat of een mediator?

De keuze tussen een advocaat en een mediator hangt af van de aard van het conflict en je persoonlijke voorkeuren. Advocaten zijn geschikt voor situaties waarbij juridische vertegenwoordiging en gerechtelijke stappen noodzakelijk zijn. Mediators zijn ideaal als je een meer gemeenschappelijke en minder conflictueuze aanpak wilt, waarbij je samen met de andere partij tot een overeenkomst probeert te komen. Het is vaak voordelig om eerst met een mediator te beginnen, omdat dit kan helpen om geschillen op te lossen zonder juridische procedures. Als mediation niet slaagt, kun je altijd nog een advocaat raadplegen.

 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen