De voordelen van een mediator in Ede

Twijfelen jij en je (ex-)partner tussen het inschakelen van een advocaat of een mediator? Er zijn diverse voordelen verbonden bij het inschakelen van een mediator ten opzichte van een advocaat. De belangrijkste vereiste voor het starten met mediation is dat jullie er beide samen uit willen komen. Dit betekent dat jullie samen tot goede afspraken willen komen en jullie best willen doen om een vechtscheiding te voorkomen. Onze mediators in Ede zullen de gesprekken tussen jullie begeleiden en ervoor zorgen dat jullie beide gehoord worden. Toch moet de wil om er samen uit te komen ook aanwezig zijn. Samen zullen we ons best doen om een geschikte oplossing voor jullie beide te vinden.

Naast het feit dat mediation een zogeheten vechtscheiding kan voorkomen, brengt mediation nog enkele andere voordelen met zich mee:

  • Het inschakelen van een mediator is over het algemeen goedkoper dan een advocaat. Zodoende hoeft er slechts één mediator in te schakelen, waar jullie bij een echtscheiding in de rechtbank beide een advocaat om de arm zullen nemen.
  • Ook zijn de lijnen van communicatie veel korter bij mediation—hierdoor kan de echtscheiding sneller afgerond worden. Wanneer jullie beide een advocaat inschakelen, verloopt de communicatie via meerdere personen. Bij het inschakelen van een mediator in Ede communiceren jullie met elkaar zonder tussenkomst van één of meer advocaten. De mediator dient hier simpelweg als een gesprekbegeleider die voorkomt dat er ruzie ontstaat.
  • Tenslotte heeft mediation vaak een positievere en langdurige uitkomst. Bij afronden van een echtscheiding in een rechtbank is er altijd sprake van een winnaar of verliezer. Doordat jij en je (ex-)partner bij mediation samen tot afspraken komen, is de kans groter dat jullie er beide tevreden mee zijn. Hierdoor blijven deze afspraken langer in stand en sluiten jullie de echtscheiding (vaak) met een positiever gevoel af.

Een mediator helpt wanneer u gaat scheiden in de buurt van Ede

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor mediation in plaats van het aanvechten van elkaar in een rechtszaak. Gelukkig maar, want mediation bij Scheiden doe je samen biedt enorm veel voordelen. Zo zorgt u er dankzij onze professionele mediator in Ede voor dat ook na het scheiden de communicatie tussen beide partijen goed is. Dit is vooral van belang wanneer u gaat scheiden met kinderen. U komt samen tot een oplossing waar u het beide mee eens bent.

Houdt respect voor elkaar en kies voor mediation in Ede

Eigenlijk is mediation een win-win oplossing voor beide partijen. Door goed met elkaar te communiceren en elkaars meningen, gevoelens en wensen te bespreken, komt u tot een oplossing waar u beiden tevreden over bent. In een rechtzaak is dat wel anders. Dan wint de ene partij en verliest de ander. Ook heeft u door te kiezen voor mediation de scheiding sneller achter de rug en kunt u zich eerder gaan focussen op de volgende stap: het opbouwen van uw nieuwe leven zonder elkaar. Bijkomend voordeel: de kosten voor mediation liggen een stuk lager dan een procedure bij de rechtbank.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Willen jij en je (ex-)partner jullie huwelijk ook graag op een positieve en respectvolle manier afsluiten? Ontvangen jullie hierbij graag de hulp van onze mediators in Ede? Neem dan vooral contact met ons op! Jullie kunnen ons telefonisch bereiken door te bellen naar 085 018 5629. Ook kunnen jullie ons mailen via info@scheidendoejesamen.nl of ons online formulier invullen. Bij deze laatste kunnen jullie direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons inplannen. Eén van onze mediators zal dan zo snel mogelijk contact met jullie opnemen om een afspraak in te plannen.

We zijn gevestigd in Arnhem, maar we verlenen assistentie door het hele land. Onze locaties zijn onder andere gevestigd in de grootste steden van Nederland. Wij zijn onder andere actief als: mediation in Apeldoornmediation in Nijmegenmediation in Zutphenmediation in Deventermediation in Doetinchem en natuurlijk mediation in Arnhem.

Veelgestelde vragen mediator in Ede

Waarom scheiden met een mediator?

Vaak krijgen wij de vraag waarom mensen in Ede liever voor een mediator kiezen dan voor een advocaat. Het meest voorkomende antwoord hierop is dat de advocaatkosten veel hoger zijn. Bovendien wordt het, wanneer het voor de rechtbank moet worden beslecht, vaak een langer, arbeidsintensiever proces. De grote kracht van een mediator in Ede is dat hij rekening houdt met alle partijen, ook kinderen. Een onafhankelijke partij doet altijd haar best om voor iedereen de beste oplossing te bieden.

Hoe lang duurt een traject met een mediator?

Onze mediators doen er gemiddeld 3 maanden over om een ​​traject af te handelen. Dit zal echter ook sneller kunnen gebeuren. Dit hangt af van verschillende factoren. We werken er hard aan om u samen tot goede afspraken te komen. Deze afspraken moeten bij u en uw omstandigheden passen. Uiteindelijk is ons doel dat alle partijen tevreden zijn. U, uw ex-partner en eventuele kinderen. Laten we samen naar je toekomst kijken. Jijzelf, jouw ex-partner en eventuele kinderen. We kijken samen naar jullie toekomst.

Waarom kiezen voor Scheiden doe je samen in Ede?

Scheiden doe je samen zal er alles aan doen om je last zo veel mogelijk te verlichten. Financieel, juridisch en financieel. Bij de beslissing om te scheiden komen er veel emoties kijken. Het is belangrijk om deze niet over het hoofd te zien. Onze mediators zijn geslaagd voor het examen om MFN-mediators te worden. Bij onze mediators in Ede krijgt u de garantie van kwaliteit, onafhankelijkheid, neutraliteit en vertrouwen. Ook vindt u bij ons een kindercoach die uw kind kan begeleiden bij het scheidingsproces en het scheidingsproces.

 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen