Mediator Ede

Indien jij en je (ex-)partner op zoek zijn naar een mediator in Ede, zijn jullie bij Scheiden doe je samen op de juiste plek! Een echtscheiding kan gepaard gaan met heftige emoties zoals boosheid of verdriet, maar ook gevoelens van opluchting of vrijheid—ondanks deze emoties, is het belangrijk dat jij en je (ex-)partner goed met elkaar blijven communiceren. De mediators in Ede van Scheiden doe je samen kunnen jullie hierin begeleiden. Door met elkaar in gesprek te gaan en goed te luisteren naar elkaars mening en standpunten, komen we tot de best mogelijk oplossing voor alle partijen. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn is het belangrijk dat de echtscheiding op een respectvolle en juiste manier wordt verwerkt. Door ons gevarieerde team van mediators kunnen wij jullie zowel op emotioneel, juridisch en fiscaal en financieel gebied ondersteunen. Wil je meet weten over het team van Scheiden doe je samen? Bekijk dan direct de over ons pagina en maak kennis met ons!

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

De voordelen van een mediator in Ede

Twijfelen jij en je (ex-)partner tussen het inschakelen van een advocaat of een mediator? Er zijn diverse voordelen verbonden bij het inschakelen van een mediator ten opzichte van een advocaat. De belangrijkste vereiste voor het starten met mediation is dat jullie er beide samen uit willen komen. Dit betekent dat jullie samen tot goede afspraken willen komen en jullie best willen doen om een vechtscheiding te voorkomen. Onze mediators in Ede zullen de gesprekken tussen jullie begeleiden en ervoor zorgen dat jullie beide gehoord worden. Toch moet de wil om er samen uit te komen ook aanwezig zijn. Samen zullen we ons best doen om een geschikte oplossing voor jullie beide te vinden.

Naast het feit dat mediation een zogeheten vechtscheiding kan voorkomen, brengt mediation nog enkele andere voordelen met zich mee:

  • Het inschakelen van een mediator is over het algemeen goedkoper dan een advocaat. Zodoende hoeft er slechts één mediator in te schakelen, waar jullie bij een echtscheiding in de rechtbank beide een advocaat om de arm zullen nemen.
  • Ook zijn de lijnen van communicatie veel korter bij mediation—hierdoor kan de echtscheiding sneller afgerond worden. Wanneer jullie beide een advocaat inschakelen, verloopt de communicatie via meerdere personen. Bij het inschakelen van een mediator in Ede communiceren jullie met elkaar zonder tussenkomst van één of meer advocaten. De mediator dient hier simpelweg als een gesprekbegeleider die voorkomt dat er ruzie ontstaat.
  • Tenslotte heeft mediation vaak een positievere en langdurige uitkomst. Bij afronden van een echtscheiding in een rechtbank is er altijd sprake van een winnaar of verliezer. Doordat jij en je (ex-)partner bij mediation samen tot afspraken komen, is de kans groter dat jullie er beide tevreden mee zijn. Hierdoor blijven deze afspraken langer in stand en sluiten jullie de echtscheiding (vaak) met een positiever gevoel af.

Een mediator helpt wanneer u gaat scheiden in de buurt van Ede

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor mediation in plaats van het aanvechten van elkaar in een rechtszaak. Gelukkig maar, want mediation bij Scheiden doe je samen biedt enorm veel voordelen. Zo zorgt u er dankzij onze professionele mediator in Ede voor dat ook na het scheiden de communicatie tussen beide partijen goed is. Dit is vooral van belang wanneer u gaat scheiden met kinderen. U komt samen tot een oplossing waar u het beide mee eens bent.

Houdt respect voor elkaar en kies voor mediation in Ede

Eigenlijk is mediation een win-win oplossing voor beide partijen. Door goed met elkaar te communiceren en elkaars meningen, gevoelens en wensen te bespreken, komt u tot een oplossing waar u beiden tevreden over bent. In een rechtzaak is dat wel anders. Dan wint de ene partij en verliest de ander. Ook heeft u door te kiezen voor mediation de scheiding sneller achter de rug en kunt u zich eerder gaan focussen op de volgende stap: het opbouwen van uw nieuwe leven zonder elkaar. Bijkomend voordeel: de kosten voor mediation liggen een stuk lager dan een procedure bij de rechtbank.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Willen jij en je (ex-)partner jullie huwelijk ook graag op een positieve en respectvolle manier afsluiten? Ontvangen jullie hierbij graag de hulp van onze mediators in Ede? Neem dan vooral contact met ons op! Jullie kunnen ons telefonisch bereiken door te bellen naar 085 – 401 08 39. Ook kunnen jullie ons mailen via info@scheidendoejesamen.nl of ons online formulier invullen. Bij deze laatste kunnen jullie direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons inplannen. Eén van onze mediators zal dan zo snel mogelijk contact met jullie opnemen om een afspraak in te plannen.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen