scheiding aanvragen

Hoe moet je een scheiding aanvragen?

Wanneer jij en je (ex-)partner willen scheiden is er één belangrijke zaak wat op jullie planning zal staan: het daadwerkelijk aanvragen van de scheiding. Bij het aanvragen van een scheiding komen diverse zaken kijken. Denk hierbij aan het maken van afspraken rondom eventuele kinderen (het zogeheten ouderschapsplan), het aanvragen van partneralimentaties, het verdelen van bezit en pensioen gerelateerde zaken. Al deze afspraken en meer worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Het echtscheidingsconvenant dient bij de rechtbank ingediend te worden wanneer jij en je (ex-)partner een echtscheiding willen aanvragen. Wanneer jullie hulp nodig hebben bij het opstellen van het convenant of het lastig vinden om het eens te worden over bepaalde afspraken, kan mediation voor jullie de uitkomst bieden. De scheidingsadviseurs en geregistreerde MfN mediators van Scheiden doe je samen helpen jullie graag bij dit proces!

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Samen met de adviseurs van Scheiden doe je samen zal het echtscheidingsconvenant worden opgesteld. Door duidelijk en rustig met elkaar te communiceren zal het overleg in goede banen geleid worden. Met behulp van de mediators van Scheiden doe je samen kan een vechtscheiding immers voorkomen worden. We zorgen ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de gemaakte afspraken voordat de echtscheiding wordt aangevraagd. Wil je meer weten van het team van Scheiden doe je samen? Maak dan snel kennis met al onze scheidingsadviseurs!

De financiële kant van een scheiding aanvragen

Eén van de lastigste aspecten van het aanvragen van een echtscheiding is de financiële kant. Wanneer jij of je (ex-)partner niet thuis is in deze branche, zullen jullie ongetwijfeld met veel vragen zitten rondom jullie financiën. Bij Scheiden doe je samen zijn wij niet alleen gespecialiseerd in mediation, wij hebben tevens een financieel planner in ons team die jullie goed op weg kunnen helpen! Onze geregistreerde MfN mediator Johan, is tevens financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur. Johan kan dan ook al jullie vragen rondom de financiële kant van de echtscheiding beantwoorden. Bij het aanvragen van een scheiding moeten jullie immers nadenken over een eventuele partner- of kinderalimentatie. Ook moeten jullie nadenken over het pensioen, het aflossen van schulden en het eventueel verkopen van een woning. Het is van belang dat dit soort afspraken rondom de financiën vast worden gelegd in het echtscheidingsconvenant. Zodra ook de financiële kant van jullie echtscheiding is vastgelegd, kan de scheiding aangevraagd worden.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Hebben jij en je (ex-)partner hulp nodig bij het aanvragen van de echtscheiding? Willen jullie graag dat een professionele partij de door jullie opgestelde documenten eens goed bekijkt? Of hebben jullie hulp nodig bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant? Dan helpen de scheidingsadviseurs van Scheiden doe je samen jullie graag verder! Plan direct een kennismakingsgesprek met ons in via het online formulier op onze website. Ook kunnen jullie contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 401 08 39 of door te mailen naar info@scheidendoejesamen.nl. We hebben indien nodig ook speciale aandacht voor autisme en scheiden

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen