Mediator in Dieren: Johan Bosveld, MfN-gecertificeerd

Op zoek naar een mediator in Dieren of nabije omgeving? Kies voor Johan Bosveld van Scheiden doe je samen. Door een mediator in Dieren in te schakelen, vermijdt u veel stress en gedoe van een gang naar de rechtbank. Mediation streeft naar een win-win situatie, in tegenstelling tot een juridisch proces. Samen met uw partner gaat u in gesprek, luistert u naar elkaars behoeften en gevoelens, en bereikt u een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Neem contact op met Scheiden doe je samen, dé professionele en ervaren mediator in de regio Dieren.

Ondersteuning bij echtscheiding in Dieren

Scheiden is geen lichte beslissing; het roept vele vragen op, zoals: wat nu en waar moeten we op letten? Een mediator bij echtscheiding in Dieren kan hierbij helpen. Onze mediators helpen u samen de juiste beslissingen te nemen, wat cruciaal is, niet alleen voor u beiden, maar zeker ook als er kinderen bij betrokken zijn. Gedurende het hele traject worden jullie begeleid.

Johan Bosveld biedt de nodige informatie, geeft advies en zorgt voor een eerlijke verdeling van bezittingen en huisvesting, met oog voor de belangen van u beiden en natuurlijk van de kinderen. Bij kinderen is een goed ouderschapsplan essentieel, zelfs wettelijk verplicht. Zo’n plan biedt helderheid en voorkomt wrijvingen.

Het is van belang dat dit plan zorgvuldig wordt vastgelegd en dat u beiden akkoord gaat met de gemaakte afspraken. Op die manier kunt u respectvol met elkaar omgaan zonder dat de kinderen de dupe worden. Afhankelijk van de situatie worden één of meer scheidingsmediators toegewezen.

Voordelen van Scheiden doe je samen als mediator in Dieren

Scheiden doe je samen staat voor u klaar. De scheidingsperiode is al turbulent genoeg. Daarom staan uw belangen bij ons voorop. U profiteert van diverse voordelen, zoals:

 • Expertise op financieel, juridisch en fiscaal gebied;
 • Gratis en vrijblijvend informatiegesprek;
 • Keuze uit een all-in tarief of een uurtarief;
 • Gesprekken op ons kantoor of bij u thuis;
 • Mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand;

Een multidisciplinair team voor ondersteuning bij scheiding

Het team van Scheiden Doe Je Samen omvat niet alleen mediators, maar ook een kindercoach, financieel planner en hypotheekadviseur. Onze financieel planner, Johan, staat klaar om jullie te ondersteunen als jullie gezamenlijke schulden of leningen hebben. Bovendien is Johan een ervaren hypotheekadviseur, waardoor hij jullie uitstekend kan adviseren over jullie hypotheek. Wellicht willen jullie weten of een van jullie in de koopwoning kan blijven wonen, of hebben jullie meer informatie nodig over het aflossen van de hypotheek. Johan is beschikbaar om jullie hierbij verder te helpen!

Ook afspraken mogelijk ’s avonds of op zaterdag.

Heeft u interesse in de diensten van een mediator bij echtscheiding in Dieren om uw scheiding soepel te laten verlopen? Neem dan contact op via 085 018 5619 en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

Veelgestelde vragen

Wie draagt de kosten van de mediator?

De kosten van de mediator worden doorgaans verdeeld tussen beide partijen die betrokken zijn bij de mediation. De exacte kostenverdeling kan van tevoren worden afgesproken. Dit maakt mediation vaak een betaalbare optie voor scheidingen en conflicten.

Wat is voordeliger, een advocaat of een mediator?

Over het algemeen is mediation kostenefficiënter in vergelijking met het inschakelen van afzonderlijke advocaten voor een echtscheiding of geschil. Mediation vereist minder juridische stappen en procedures, wat kan leiden tot aanzienlijk lagere juridische kosten. De totale kosten zijn echter afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de bereidheid van beide partijen om samen te werken.

Wat is de beste keuze, een advocaat of een mediator?

De keuze tussen een advocaat en een mediator hangt af van de aard van het conflict en persoonlijke voorkeuren. Advocaten zijn geschikt voor situaties waarbij juridische vertegenwoordiging en gerechtelijke stappen nodig zijn. Mediators zijn ideaal als je een meer coöperatieve en minder conflictueuze aanpak wilt, waarbij je samen met de andere partij tot overeenstemming probeert te komen. Het kan vaak voordelig zijn om eerst met een mediator te beginnen, omdat dit kan helpen om geschillen op te lossen zonder juridische procedures. Als mediation niet succesvol is, kan altijd nog een advocaat worden geraadpleegd.

 

 

 

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
 • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Keuze voor een uur- of vast tarief
 • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
 • Een eigen kindercoach
 • Een eigen hypotheekadviseur
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen