mediator achterhoek

Mediator in de Achterhoek

Tegenwoordig zie je gelukkig steeds meer dat mensen écht een vechtscheiding willen voorkomen. Het inschakelen van een mediator is dan de beste oplossing. Mediation biedt de mogelijkheid, om samen met een onafhankelijke mediator, tot goede afspraken te komen. Afspraken die van belang zijn om alle zaken rondom de financiële zaken, maar ook rondom jullie eventuele kinderen goed te regelen.  En afspraken die jullie gezamenlijk maken, voelen natuurlijk altijd beter dan afspraken die opgelegd worden door een rechter!

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Enkele voordelen van mediation in de Achterhoek

Communicatie is altijd het toverwoord om tot goede afspraken te komen. De taak van een mediator is om juist deze communicatie op peil te houden, dan wel, weer op gang te brengen tussen ex-partners. En juist dát, maakt dat een vechtscheiding wellicht voorkomen kan worden.

Als jullie samen kinderen hebben, is het natuurlijk van het grootste belang dat jullie, ook als ex-partners, wel jullie ouderrol op een goede wijze kunnen blijven vervullen. Voor kinderen is dit zo belangrijk. Immers, voor de kinderen blijven jullie gewoon papa en mama. We hebben bij Scheiden doe je samen ook ervaring in het begeleiden van kinderen met autisme tijdens het scheidingstraject.

Als wij van mediation in de Achterhoek jullie begeleiden tijdens het scheidingsproces, dan zal de scheiding relatief snel afgerond zijn. Een scheiding met twee advocaten zal veel langer duren omdat er dan procedures bij de rechtbank worden opgestart. Het grote voordeel van mediation is, dat een mediator er op zal toezien dat jullie communicatie op peil zal blijven. Dit is natuurlijk anders als jullie ieder een eigen advocaat hebben. Om dan nog tot goede afspraken te komen wordt dan echt een stuk ingewikkelder. En wat levert het op? Een hele boel “ruis op de lijn” tussen jullie. Uiteindelijk kan geen enkele advocaat voorspellen wat de rechter voor een uitspraak gaan doen. Dus veel onzekerheid en wellicht een uitspraak van de rechter waar niemand beter van wordt. Zeker de eventuele kinderen niet!

Tot slot nog even iets over de kosten van een scheiding. Een mediator hanteert meestal een veel lager uurtarief en werkt vaak ook met een “all-in” tarief. Het tarief van een advocaat is vaak veel hoger en daar komen dan ook nog de proceskosten bij. Het verschil tussen een mediatonproces en een scheiding via de rechtbank is vaak vele duizenden euro’s. Daarbij opgeteld de onzekere uitkomst bij de rechter, maakt dat een mediator inschakelen om de scheiding via mediation te laten afwikkelen, veelal écht de beste oplossing is.

Gratis kennismaking plannen

Kies voor een MfN mediator in de Achterhoek

De titel MfN mediator is bescherm en dus niet zomaar te verkrijgen. Dit is dan ook erg belangrijk om naar te kijken aangezien mediator geen beschermd beroep is. Iedereen kan zich dus onder deze naam aanbieden. Door de kiezen voor een MfN mediator weet je dat je de juiste bemiddelaar voor je hebt. De bemiddelaars van Scheiden doe je samen hebben allemaal de opleiding en het examen tot geregistreerd mediator succesvol doorlopen. Zij blijven zich verplicht bijscholen en hebben te maken met opgestelde gedragsregels. Kortom, ga je met een MfN mediator in zee? Dan ben je verzekerd van onafhankelijkheid, kwaliteit, neutraliteit en vertrouwen.  Een groot voordeel is dat de scheidingsprocedure (vaak) veel sneller gaat dan middels advocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag een kennismakingsgesprek inplannen met een mediator van Scheiden doe je samen in de Achterhoek? Wij zullen jullie zoveel mogelijk ontzorgen en hebben echt álle kennis in huis om jullie van A tot Z te begeleiden. Via ons algemene nummer: 085-4010839 of info@scheidendoejesamen kunnen we snel een kennismakingsgesprek inplannen.

Wellicht tot snel!

Het team van Scheiden doe je samen

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen