Mediator Doetinchem: gespecialiseerd in echtscheidingen

Mediator in Doetinchem Scheiden doe je Samen

Op zoek naar een Mediator? Scheiden doe je Samen is gespecialiseerd Mediator in Doetinchem. Afhankelijk van jullie voorkeur zijn jullie van harte welkom op onze locatie in Doetinchem (Koopmanslaan 3, 7001 BK Doetinchem), of komen we graag bij jullie langs. Wij helpen je te communiceren met je partner en afspraken op papier te zetten waar jullie jaren later nog achter zullen staan. Een bemiddelaar helpt jullie om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen en uiteindelijk een uitkomst te vinden waar beide partijen het mee eens zijn. Hierbij is goed luisteren naar elkaars wensen, ideeën en gevoelens belangrijk. Vanuit wederzijds respect ontstaan immers de beste beslissingen. Volgens ons is dit de beste manier om een scheiding goed af te ronden. Een neutrale mediator scheiding van Scheiden doe je samen staat jullie graag bij tijdens dit proces.

Voordelen van een Mediator in Doetinchem

Te vaak eindigen scheidingen nog in de rechtbank. Terwijl dit in veel gevallen voorkomen had kunnen worden. Zonde, vinden we bij Scheiden doe je Samen. In de rechtbank is namelijk altijd een verliezer. En mochten er kinderen in het spel zijn, dan behoren zij altijd tot de verliezende partij. Tijdens mediation zijn er geen winnaars of verliezers, maar profiteren alle partijen van de gemaakte afspraken.

Overwegen jullie mediation? Velen gingen jullie voor. En om goede redenen, want mediation heeft veel voordelen ten opzichte van een advocaat in de arm nemen of de scheiding in de rechtszaal uitvechten. Ten eerste blijft de communicatie tussen ex-partners goed dankzij mediation. De scheiding is immers samen opgelost. Verder is een scheiding sneller afgerond en goedkoper met mediation, dan in de rechtszaal. Wat veel mensen ook een belangrijk voordeel van mediation vinden, is dat de scheiding informeel blijft. Jullie worden het samen eens over gemaakte afspraken, waardoor deze in de regel toekomstbestendiger zijn dan opgelegde regels door de rechter. Kortom, iedereen profiteert nog jaren van scheiden met mediation. Kies voor mediation en neem contact met ons op voor een mediator Doetinchem.

Het team van Scheiden doe je samen Doetinchem

Bij Scheiden doe je samen vinden we het belangrijk om jullie zo veel mogelijk te kunnen ontzorgen op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Ons team van mediatoren in Doetinchem bestaat uit diverse scheiding coaches met hun eigen expertise. Samen met Inge, de MfN registermediator, wordt ervoor gezorgd dat het gehele proces zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast begeleidt Inge jullie bij de communicatie en juridische afhandeling tijdens de scheiding.

Voor financiële en fiscale vragen kun je in Doetinchem terecht bij Johan. Willen jullie bijvoorbeeld weten hoe het precies zit met de hypotheek en of jullie nog rekening moeten houden met eventuele toeslagen? Johan heeft het antwoord op al jullie financiële en fiscale vragen!

Hebben je (ex-)partner en jij samen kinderen? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat jullie niets minder dan het beste voor hen willen. Zeker op jonge leeftijd kan het voor kinderen lastig zijn om te begrijpen wat er precies aan de hand is en welke gevolgen dit met zich meebrengt. Kindercoach Denise is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen in echtscheidingssituaties.

Scheiden met kinderen

Gaan jullie scheiden met kinderen? Met name voor hen is het belangrijk om de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Jullie belangen wegen natuurlijk mee tijdens mediation, maar die van de kinderen staan voorop. Het doel is om hen zo min mogelijk te belasten met de scheiding en alle handvatten te bieden om alles zo snel en goed mogelijk te verwerken. Onze mediators in Doetinchem bieden ook speciale kinderbegeleiding aan. Onze kindercoach kan uw kinderen helpen met de verwerking van de scheiding. Deze vormt een neutrale partij en kan wensen en gevoelens met de kinderen bespreken, om ze te helpen wennen aan hun nieuwe leven. Wij opereren door het hele land en zijn gevestigd als mediator in Arnhem. We zijn onder andere te vinden in de grotere steden in Nederland en dus actief als mediator in Utrecht maar ook zeker als mediator in Nijmegen., mediator in Apeldoornmediator in Amersfoortmediator in Zutphen en mediator in Ede.

Ook samen scheiden?

Indien jullie voor mediation kiezen, profiteren jullie van de vele voordelen. Ons familiebedrijf is gespecialiseerd in scheiden met kinderen, omdat wij het zelf ook hebben meegemaakt. Bij Scheiden doe je Samen wordt de scheiding zorgvuldig en snel geregeld. Naast onze mediators in Doetinchem en mediators in Arnhem, zijn wij actief door het hele land. Op zoek naar een mediator bij jou in de buurt? Neem contact met ons op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek zetten we alles op een rij en blijft niets onbesproken. Benieuwd hoe een mediationtraject er bij ons uitziet? In Scheiding regelen in 6 stappen vind je meer informatie over onze werkwijze.

Johan Bosveld,
Geregistreerd financieel scheidingsadviseur (RES; CFP en RFEA geregistreerd); hypotheekadviseur en MfN Registermediator

 

Veelgestelde vragen over Mediation in Doetinchem


Wat is goedkoper, een advocaat of een mediator?

Een mediator is over het algemeen een kostenefficiëntere optie dan een advocaat als het gaat om geschillenbeslechting, vooral in gevallen van echtscheiding en conflicten. Dit komt doordat een mediator met beide partijen samenwerkt om tot een gezamenlijke overeenkomst te komen, waardoor juridische procedures en gerechtskosten worden beperkt. Advocaten zijn doorgaans duurder, aangezien ze de belangen van één partij behartigen en gerechtelijke stappen kunnen ondernemen, wat kan leiden tot aanzienlijke juridische kosten.

Wat is beter, een advocaat of een mediator?

Of een advocaat of een mediator beter is, hangt af van de aard van het geschil en de behoeften van de betrokken partijen. Advocaten zijn geschikt voor situaties waarin juridische vertegenwoordiging en gerechtelijke procedures nodig zijn, bijvoorbeeld bij complexe juridische kwesties. Mediators zijn daarentegen geschikt voor gevallen waarbij partijen streven naar een onderlinge overeenkomst en een minder conflictueuze benadering wensen. Mediators richten zich op communicatie, bemiddeling en het vinden van gezamenlijke oplossingen. De keuze tussen een advocaat en een mediator hangt af van de specifieke omstandigheden en de gewenste benadering van geschillenbeslechting.

Wat bespreek je met een mediator?

Met een mediator kun je verschillende kwesties bespreken, variërend van echtscheiding tot zakelijke geschillen. Typische onderwerpen die met een mediator worden besproken, omvatten financiële regelingen, voogdij- en omgangsregelingen, eigendomsverdeling, erfeniskwesties, en conflicten op de werkvloer. Een mediator faciliteert gesprekken tussen de betrokken partijen, helpt hen om hun belangen en zorgen te uiten, en begeleidt hen naar een onderlinge overeenkomst. Het bespreken van gevoelige kwesties met een mediator biedt een gestructureerd en vertrouwelijk proces om tot duurzame oplossingen te komen.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.