Uit elkaar gaan

scheiding verwerken

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Wat helpt bij het verwerken van een scheiding?

Hoe kun je een scheiding verwerken? Het verwerken van een echtscheiding is één van de meest besproken onderwerpen waar helaas geen kant-en-klaar antwoord voor is. Een echtscheiding behoort tot één van de meest ingrijpende “life-events” waar iemand mee te maken kan krijgen. Doordat iedere scheiding anders verloopt, verwerkt iedereen een scheiding tevens op een andere manier. Hoe ga je immers om met een scheiding? Hoe kom je uit het ‘zwarte gat’ waar je plots in bent gevallen? Wij proberen je enkele handvatten aan te bieden die hopelijk helpen bij het verwerkingsproces.

De verwerking van een echtscheiding

De verwerking van een echtscheiding beleeft iedereen op zijn of haar eigen manier. Voor het verwerkingsproces maakt het zeker uit wat de reden van de scheiding was. Zijn jij en je (ex-)partner uit elkaar gegaan wegens ziekte? Was er iemand anders in het spel? Of zijn jullie uit elkaar gegroeid? Deze redenen zijn allen veel voorkomende redenen die wij horen vanuit onze scheidingspraktijk. Je kunt je wellicht voorstellen dat een scheiding door ziekte of overlijden een andere lading dekt dan wanneer je verlaten wordt voor een andere partner. Het verdriet hoeft er zeker niet minder om te zijn, maar het geeft wel een andere dimensie aan de echtscheiding.

Welke emoties spelen een rol bij het verwerken van een scheiding?

Het is ontzettend vervelend wanneer jij je onzeker of terneergeslagen voelt wanneer jij en je (ex-)partner uit elkaar zijn gegaan wegens overspel. Overspel gaat vaak gepaard met een pijnlijke situatie waar het gevoel van eigenwaarde en respect de grootste klap krijgen. Deze gevoelens zijn zeer verschillend bij een scheiding wegens ziekte of overlijden. Deze situaties, ook even vervelend, wekken vaak meer verdriet-emoties op. Een gevoel van intens verdriet neemt vaak de overhand. Elkaar ‘kwijtraken’ wegens omstandigheden waar niemand iets aan kan doen is enorm verdrietig.

Misschien herken je enkele van deze gevoelens? Heb je er zelf al mee te maken gehad of zit je in het punt om ze te verwerken? Naast de bovengenoemd vervelende situaties, zijn er nog vele andere emoties en gevoelens die opgeroepen (kunnen) worden bij een echtscheiding. De scheidingsspecialisten van Scheiden doe je samen staan voor jullie klaar en ondersteunen jullie graag bij wat jullie nodig hebben.

Van je af praten om een scheiding te verwerken

Probeer in je omgeving mensen te vinden die naar je willen luisteren, die je een luisterend oor bieden. Probeer de echtscheiding zoveel mogelijk van je af te praten. Wat is je gevoel nu? Waar zit je mee? Wat heb jij nodig om de scheiding te verwerken? Van je af praten lucht enorm op. Hoe meer je immers over je echtscheiding praat, hoe sneller je het verdrietige proces verwerkt.

Gratis kennismaking plannen

Van je af schrijven om een scheiding te verwerken

Lukt het jou niet om iemand te vinden bij wie je je hart kan luchten? Of ben jij helemaal geen prater en houdt je je gevoelens het liefst voor jezelf? Probeer dan eens om al je gevoelens van je af te schrijven. Het werkt opluchtend wanneer je de boosheid en frustraties die je voelt op papier zet. Vergeet ook vooral niet om de fijne, lieve, leuke en waardevolle momenten tussen jou en je (ex-)partner te beschrijven. Bedank je ex-partner voor de mooie momenten en zet het verwerkproces in gang. Een leven in rancune en wrok belemmert immers je zin om weer te genieten van de mooie dingen in het leven. Probeer je leven te leiden met een positief oog op de toekomst.

Mocht het jou niet lukken om de vervelende gevoelens van je af te schrijven of om met iemand te praten, probeer dan professionele hulp te zoeken. Er is meer kracht voor nodig om hulp te aanvaarden dan er voor weg te lopen. Jij kunt dit!

Gratis kennismaking plannen

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Zijn jij en je (ex-)partner op zoek naar een scheidingsbemiddelingskantoor die de ruimte biedt om over emoties te praten? Neem dan contact op met de adviseurs van Scheiden doe je samen. Als ervaringsdeskundige mediators begrijpen en herkennen wij vaak de emoties die je tijdens het echtscheidingsproces overvallen. Ook het praten over de verwerking van een echtscheiding is bij Scheiden doe je samen bespreekbaar!

Jullie kunnen direct contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 401 08 39 of door te mailen naar info@scheidendoejesamen.nl. Wij zullen dan ons best doen om zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek met jullie in te plannen.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen