Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed wordt vaak gezien als een soort tussenoplossing waarbij je getrouwd blijft, maar wel gescheiden van elkaar leeft. Je blijft dus officieel man en vrouw van elkaar, maar dient wel dezelfde zaken te regelen als bij een reguliere echtscheiding. Denk hierbij aan het verdelen van de bezittingen en schulden en het treffen van een omgangsregeling voor de kinderen. Een reden om dit aan te vragen is vanwege een geloofsovertuiging of dat jullie financieel afhankelijk van elkaar willen zijn. Wat jullie reden ook is om te kiezen voor scheiden van tafel en bed, bij Scheiden doe je samen staan we jullie graag bij tijdens dit proces. Ga in gesprek met één van onze scheidingsmediators en wij begeleiden jullie bij het maken van de juiste afspraken. Door samen goed te communiceren en te luisteren naar elkaars wensen komen jullie samen tot de best mogelijke oplossing.

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

De procedure: scheiden van tafel en bed

De procedure om te scheiden van tafel en bed kent veel overeenkomsten met een reguliere echtscheidingsprocedure. Het enige verschil is dat je bij scheiding van tafel en bed de gemeente niet hoeft in te lichten. Wel dienen jullie de scheiding in te schrijven in het huwelijksgoederenregister, zodat duidelijk is dat jullie niet meer financieel afhankelijk van elkaar zijn. Daarnaast dienen jullie afspraken te maken over het verdelen van bezittingen en eventuele schulden. Vergeet hierbij ook zeker niet om afspraken te maken over het pensioen en de partneralimentatie of kinderalimentatie. Andere stappen die jullie tijdens de procedure dienen te maken hebben betrekking op de erfenis en eventuele uitkeringen.

Een ouderschapsplan opstellen

Willen jullie scheiden van tafel en bed en hebben jullie samen kinderen? Scheiden met kinderen is complex. Dan willen jullie voor hen natuurlijk de beste regeling treffen zodat zij zo min mogelijk hoeven te leiden onder de scheiding. Wanneer jullie kinderen minderjarig zijn is het van belang een ouderschapsplan op te stellen. Hierin nemen jullie alle afspraken op omtrent de kinderen. Denk hierbij aan de zorg, opvoeding en omgang met de kinderen maar bijvoorbeeld ook afspraken omtrent kinderalimentatie en bijvoorbeeld de schoolkeuze. Door je kinderen te betrekken bij het opstellen van dit plan, stel je hun wensen centraal. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van jullie kinderen, zodat zij zich goed kunnen vinden in de gemaakte afspraken.

Gratis kennismaking plannen

Neem vrijblijvend contact met ons op!

De beslissing om te scheiden van tafel en bed gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Wanneer jullie samen de keuze hebben gemaakt om deze vorm van scheiden door te zetten, staat Scheiden doe je samen voor jullie klaar met advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Wij bieden begeleiding van A tot Z, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 085 – 401 08 39, maar het is ook mogelijk om ons een bericht te sturen via info@scheidendoejesamen.nl We hebben indien nodig ook speciale aandacht voor Autisme en Scheiden

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen