Geloofsovertuiging na scheiden

Nog niet zo lang geleden hadden wij ouders die tijdens het scheidingtraject aangaven dat zij wel katholiek waren, maar verder niet praktiserend. De betreffende kinderen zaten wel op een katholieke school, maar daar hield het mee op.

Nieuwe partner met geloofsovertuiging

Nadat de scheiding was uitgesproken kreeg mevrouw een nieuwe partner die wel een geloofsovertuiging had en ook praktiserend was in deze. Mevrouw voelde zich ook aangetrokken tot dit geloof en ging hier vervolgens ook helemaal in mee. Op zich natuurlijk helemaal niets mis mee!

Maar wat nu met het kind van mevrouw en haar ex-partner?

Op een ochtend werd ik gebeld door de ex-partner van de vrouw. Hij gaf aan dat de vrouw nu ook vond dat hun zoontje mee moest gaan naar de kerk waar zij nu ook heen ging, maar ook dat de “gebruiken” en nieuwe inzichten ook voor het kind zouden moeten gaan gelden. De ex-partner schrok hiervan, temeer omdat het in deze om een geloofsovertuiging ging, die in de ogen van de man, heel diep zou ingrijpen in het leven van hun zoontje. De vrouw gaf ook aan dat dit inderdaad zo was, maar zij voelde dit als een enorme rijkdom en wilde deze rijkdom ook delen met hun zoontje.

Hoe hebben we dit opgelost?

Nadat meneer mij gebeld had, heb ik uiteraard ook mevrouw gebeld. Er is toen een afspraak gemaakt met beiden. Gezien het feit dat er nog veel respect was voor elkaar en na de uitleg van de man, begreep de vrouw ook beter wat de man bedoelde en is afgesproken dat hun zoontje (nog) niet meegenomen zouden worden naar de kerk en ook de “gebruiken” en nieuwe inzichten nog niet gedeeld zouden worden met hun zoontje. Ook zouden ouders samen hierover in contact blijven en als hun zoontje tenminste 14 jaar zou zijn en dan aan zou aangeven moeder te willen volgen in haar geloof, vader hier ook zijn medewerking aan zou verlenen en ook zou toestaan dat in zijn huis hun zoontje hierin “vrij” zou zijn. Dit is door ons netjes vastgelegd in een overeenkomst.

Hartelijke groet

Inge Bosveld (mede-eigenaar van Bosveld Scheidingsbemiddeling en mediator in Arnhem)

Mail of bel of 085-4010839 als je meer informatie wil, dan wel dat je bij ons een gratis kennismakingsgesprek wilt inplannen.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen