Online scheiden middels videogesprekken goed alternatief

Online scheiden neemt een vlucht

Nu ons leven wordt beheerst door het coronavirus zie je dat, in de scheidingspraktijk, er steeds meer wordt gekozen voor het gesprek middels videogesprekken. Dit is een alternatief voor de “live” gesprekken. Het online scheiden middels videogesprekken neemt dan ook een vlucht. Ook in onze praktijk bieden wij deze vorm van mediation aan. Hoewel wij denken dat een “live” gesprek nog altijd het beste werkt merken wij wel dat het een goed alternatief kan zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook, vooral nu, voor een videogesprek. Zo kun je toch samen scheiden en hoef je niet in dezelfde ruimte te verblijven.

Ervaring met online scheiden

Als scheidingsbemiddelingspraktijk hebben wij wel al ervaring opgedaan met het fenomeen videogesprekken voeren. We zijn meermaals mensen tegen gekomen die heel lastig tegelijk op een zelfde plaats konden zijn. Om dan toch voortgang in het proces te houden is een videogesprek houden een prima alternatief.

Welke platformen zijn er beschikbaar?

Wij hebben ondertussen ervaringen met verschillende mogelijkheden om met elkaar videogesprekken te voeren. Zo kunnen we gebruik maken van Skype, Zoom, What’s App en Facetime. We merken dat vooral mensen die weinig ervaring hebben met video gesprekken voeren Zoom erg gebruiksvriendelijk is. Je ontvangt van ons vijf minuten voor aanvang een mail met een link. Klik op de link en je neemt deel aan het gesprek. Zo kunnen we online scheiden middels videogesprekken.

Niet voor iedereen

Er zijn natuurlijk altijd mensen die het liefst met een persoon “live” aan tafel zitten om de zaken goed te bespreken. Dat moeten we dan ook respecteren. Het heeft geen enkele meerwaarde om iemand te dwingen tot iets waar hij/zij zich niet prettig bij voelt. Het is dan ook goed om vooraf met elkaar te bespreken of je al dan niet kiest voor het voeren van videogesprekken. Doordat we de gesprekken voeren met 3 personen en we voldoende afstand kunnen creëren tijdens een gesprek is het ook prima mogelijk om de gesprekken te voeren op kantoor.

Weet u dat ook we ook speciale aandacht hebben voor Autisme en Scheiden?

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen