ouderschapsplan opstellen mediation

Snel samen scheiden

Willen jullie snel scheiden? Dan is het belangrijk om alle zaken die bij een scheiding komen kijken vlot af te wikkelen, maar wel zorgvuldig te blijven. Zowel ouders als kinderen hebben veel voordeel bij een scheiding zonder slepende conflicten. Niet alleen voor jullie twee, maar ook voor jullie kinderen verandert er namelijk veel in en na deze periode. Benieuwd hoe een scheiding zo snel mogelijk geregeld kan worden? Lees het hier.

Neem contact op

Willen jullie een gratis kennismakingsgesprek voor jullie scheiding of hebben jullie een vraag?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

De voordelen van snel scheiden

Natuurlijk hebben kinderen baat bij een snelle scheiding. Voor hen verandert er veel in het leven dat zij gewend zijn. Hoe eerder zij aan hun nieuwe leven kunnen wennen, hoe minder blijvende schade ze aan de scheiding overhouden. Toch is snel scheiden niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jullie zelf belangrijk. Vaak begint de verwerking van een scheiding namelijk pas als deze is afgerond. Hoe langer een scheiding duurt, hoe langer het verwerken van de scheiding wordt uitgesteld. Des te langer duurt het dus voordat beide ex-partners hun leven weer op de rit krijgen.

Scheidingsbemiddelaar

Snel scheiden met mediation

Een snelle scheiding is mogelijk als je voor mediation kiest. Hierbij blijven jullie voortdurend met elkaar in gesprek. De informele sfeer zorgt ervoor dat beide kanten van het verhaal gehoord worden. Daaruit volgen houdbare afspraken waar jullie én de kinderen van profiteren. Kiezen jullie ervoor om een advocaat in de arm te nemen, dan is onderlinge communicatie niet meer mogelijk. Het proces wordt ingewikkelder en duurt daardoor ook langer. Om nog maar te zwijgen over de oplopende kosten… Er is geen ruimte meer om zelf de regels te bepalen of concessies te doen. De beslissing ligt nu bij de rechter. De ervaring leert dat die opgelegde afspraken minder goed werken dan afspraken die tijdens mediation gemaakt zijn. En gedoe achteraf, daar heeft toch niemand zin in?

Gratis kennismaking plannen

Stappenplan voor een vlotte scheiding

Willen jullie graag snel scheiden? Dan zijn er een aantal factoren die zeker helpen om het proces zo snel mogelijk regelen. Volgen jullie onderstaande stappen, dan voorkom je een voortslepende (vecht)scheiding.

  1. Geef elkaar de ruimte. Wil je gaan scheiden? Vertel het altijd als eerste aan je partner en geef diegene vervolgens de ruimte om de impact van deze beslissing te verwerken. Jullie gaan samen een scheidingstraject in. Wil je snel scheiden, dan is het belangrijk dat jullie nog samen door één deur kunnen om goede afspraken te maken.
  2. Vertel het de kinderen. Als jullie kinderen hebben, vertel ze dan samen (!) dat jullie gaan scheiden. Licht daarna pas anderen in. Niets zo vervelend dan een kind die het via derden te horen krijgt.
  3. Schakel een mediator in. Snel scheiden doe je met mediation. Dit is ook goedkoper en toekomstbestendiger dan een scheiding via de rechter. Het grootste voordeel? Tijdens mediation blijven jullie in gesprek met elkaar. Daaruit volgen niet alleen goede afspraken, maar blijft ook de band tussen ex-partners na de scheiding intact. Wel zo handig als jullie kinderen hebben.
  4. Zet niet direct het huis te koop. Naast mediation kunnen wij jullie ook voorzien van onafhankelijk hypotheekadvies. Dan bespreken we jullie wensen en kijken naar de mogelijkheden voor de woning. Hierin is vaak meer mogelijk dan je denkt! Wil één van jullie graag in het koophuis blijven wonen? Of kiezen jullie voor birdnesting, waarbij de kinderen in het huis blijven wonen en jullie wisselen? Er is veel mogelijk. Lees meer over dit onderwerp in wonen na de scheiding.
  5. Meld problemen op tijd. Loopt één van jullie tegen een probleem aan? Of komen jullie samen ergens niet uit? Meld het tijdig, voordat de situatie escaleert. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing. Goede communicatie is van cruciaal belang tijdens snel scheiden.
  6. Verzamel de juiste mensen om je heen. Tijdens een scheiding komt er veel op je af, terwijl het dagelijks leven gewoon doorgaat, zoals werk, sport en school van de kinderen. Verzamel een select groepje mensen om je heen om af en toe stoom bij af te blazen. Het is voor een vlot scheidingsproces belangrijk om emoties te laten gaan en niet op te kroppen. Negatieve emoties zijn immers slechte raadgevers.

Gratis kennismaking plannen

Ook samen scheiden?

Willen jullie ook snel scheiden? Mediation is de snelste manier van scheiden, omdat voortslepende conflicten vermeden worden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin nemen we alles door en maken jullie een plan voor zaken als financiën, hypotheek en alimentatie. Vervolgens wordt de scheiding van begin tot eind begeleid. Het is in ons grootste belang om jullie scheiding dusdanig te begeleiden, dat jullie jaren later nog steeds achter de gemaakte afspraken staan.