Geld- en belastingzaken bij een scheiding

Geldzaken en de belastingdienst bij scheiding

Met geldzaken en de belastingdienst, wil je misschien niet als eerste bezig zijn als jullie uit elkaar gaan. Dit is heel begrijpelijk. Helaas maakt dit toch een heel belangrijk onderdeel uit van jullie scheiding. Maar over welke geld- en belastingzaken hebben we het dan?

Geld- en belastingzaken

Behalve de verdeling van al jullie goederen (o.a inboedel), is er ook sprake van een verdeling van alles wat jullie samen bezitten (bijvoorbeeld eigen woning, spaargeld, polissen, waarde van auto’s, etc.). Daarnaast heb je onder andere ook te maken met:

 • De verdeling van inkomsten (alimentatie)
  Alimentatie is iets waar veel mensen aan denken bij een scheiding. Niet gek ook, want het komt vaak voor dat de één partner- of kinderalimentatie moet betalen aan de ander. Je leest er hier meer over.
 • Toeslagen
  Als je aan de voorwaarden voldoet die de belastingdienst stelt, kun je zelf die toeslag(en) aanvragen bij de belastingdienst waar je recht op hebt. Hier kun je er meer over lezen.
 • Wanneer er sprake is van een eigen onderneming
  Wanneer één van jullie een eigen onderneming heeft, dan wel jullie samen een onderneming hebben, dan is dit ook een bespreekpunt.

Kortom, het regelen van geldzaken bij de belastingdienst na een scheiding, kan best ingewikkeld zijn. Daarom kun je vaak beter een financieel deskundige inschakelen. Liever zelf wat extra informatie lezen? Download hieronder de gewenste informatie.

Hulp bij regelen belastingzaken of andere geldzaken nodig?

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het regelen van geldzaken en/of zaken bij de belastingdienst bij jullie scheiding?

Bij “Scheiden doe je samen” hebben we alle kennis in huis. Hoe handig is dat! In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we graag meer, over wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bel 085-4010839 en maak een afspraak.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
 • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Keuze voor een uur- of vast tarief
 • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
 • Een eigen kindercoach
 • Een eigen hypotheekadviseur
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen