Corona pandemie en scheidende ouders

De coronapandemie en scheidende ouders

De coronapandemie en scheidende ouders, hoe voorkom je een vechtscheiding? Het hele jaar hebben wij allemaal te maken met corona. Dit is een situatie, die voor iedereen, in meer of mindere mate, heeft geleidt tot situaties thuis en op de werkvloer, die Steven Spielberg nog niet zou kunnen bedenken.

Als je thuissituatie (lees: je relatie) al niet meer opperbest was, dan vraagt dit héél veel energie. Energie om deze hele “onwerkelijke, zeer ongewenste” film, tot een goed einde te brengen. En dan heb ik het nog niet eens over de stress van verplicht thuiswerken. Dit kan voor even prettig zijn, maar het gemis van het persoonlijke contact met collega’s blijkt op de lange termijn ook geen feestje meer te zijn.

De beslissing om te gaan scheiden in coronatijd

Als alle inspanningen ten spijt, het toch niet lukt om jullie relatie in stand te houden, ligt er wellicht een scheiding in het verschiet. Maar hoe voorkom je dat jullie scheiding een vechtscheiding wordt?

Een vechtscheiding voorkomen in deze coronatijd

De coronapandemie en scheidende ouders is een lastige combinatie. Wat is nu méér dan ooit belangrijk om voor te zorgen dat je scheiding géén vechtscheiding wordt?

  1. Maak een goed werkbaar schema, waarin jullie beide genoeg tijd krijgen om je even niet druk te hoeven maken over de zorg van de kinderen en het reilen en zeilen in- en rondom het huis en om wellicht ook vanuit huis goed te kunnen werken (als dit van toepassing is). Dit geeft óók rust en  ruimte om het proces van scheiden gezamenlijk op een nette manier te doorlopen en “quality time” om jezelf weer een beetje “op te kunnen laden”.
  2. Bespreek gezamenlijk steeds op welke wijze jullie omgaan met de corona maatregelen voor jullie en de (eventuele) kinderen. Er ontstaan hier helaas veel ruzies door, met alle gevolgen van dien.
  3. Wees je er van bewust, dat niemand aan deze hele onwerkelijke corona situatie wat kan doen. Het gegeven dat jullie hierdoor, soms meer tijd met elkaar moeten doorbrengen dan jullie misschien lief is, een gevolg is van iets, waar ieder van jullie totaal niets aan kan doen. Overmacht dus!
  4. Realiseer jullie ook, dat het ook voor jullie kinderen een hele rare onwerkelijke tijd is. Naast het feit dat de situatie op school ineens heel anders is, het sociale leven van jullie kinderen ook volledig op zijn kop ligt én dat ook hun ouders nog eens gaan scheiden, bijna niet te dragen is voor kinderen. Hou hier dus echt goed rekening mee!

Tot slot: Een scheiding is een “life-event” en zal dit altijd blijven. Voor jullie en de kinderen. Maar……..het is aan jullie, als ouders, of deze periode voor jullie zelf, maar temeer nog voor jullie kinderen, een “traumatische- event” gaat worden, waar een ieder tot in lengte van jaren, nog mee te dealen krijgen.

 

Bosveld Scheidingsbemiddeling is een familiebedrijf, waarbinnen ieder van ons, ook te maken heeft gehad met een scheiding, waar ook kinderen bij betrokken waren.

 

Lees hier hoe wij omgaan met de maatregelen rondom corona.

 

Lieve groet en blijf gezond,

Inge Bosveld (mediation in Doetinchem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Zutphen en natuurlijk Arnhem, en mede-eigenaar van Bosveld scheidingsbemiddeling)

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen