alimentatie-wijzigen

Alimentatie wijzigen of aanpassen

Indien jij en je (ex-)partner van elkaar gescheiden zijn, hebben jullie ongetwijfeld een partner- en/of kinderalimentatie bepaald. Het kan echter voorkomen dat in de loop der jaren de hoogte van de alimentatie wijzigt of aangepast moet worden. Er kan in een korte tijd namelijk veel veranderen in de persoonlijke of financiële situatie van jou of je (ex-)partner. Wanneer jij of je (ex-)partner bijvoorbeeld je baan verliest, of een nieuwe baan krijgt heeft dit invloed op jullie financiële situatie. Hetzelfde geldt wanneer één van jullie gaat samenwonen met een nieuwe partner, gaat hertrouwen of wellicht de gelukkige ouder van een nieuw kindje wordt. 

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Hulp bij alimentatie wijzigen

Al deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat de hoogte van het alimentatiebedrag niet meer redelijk is. Jij en je (ex-)partner kunnen vervolgens samen in gesprek gaan om een nieuwe berekening te maken. Komen jullie hier niet samen uit? Hebben financiële gesprekken vaak ruzie en conflicten als gevolg? Schakel dan de hulp in van Scheiden doe je samen. Het team van Scheiden doe je samen bestaat uit zowel scheidingsmediators als een financieel planner, een hypotheekadviseur en een kindercoach. Wij kunnen jullie hierom niet alleen van advies voorzien rondom het aanpassen van de alimentatie, wij kunnen ook de gesprekken begeleiden. Door goed naar elkaar te luisteren en elkaars standpunten te begrijpen, voorkomen we conflicten. Vervolgens maken we een berekening conform de Tremanormen waarna jullie samen de alimentatie kunnen wijzigen zodat beide partijen er tevreden mee zijn.

Wil jij of je (ex-)partner de hoogte van de alimentatie wijzigen? Neem dan contact met één van onze scheidingsadviseurs op! Je kan direct een kennismakingsgesprek met ons inplannen via het online formulier op onze website. Ook zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar via het nummer 085 – 401 08 39 of via e-mail door te mailen naar info@scheidendoejesamen.nl.

Redenen om de alimentatie te wijzigen of aan te passen

Er zijn verschillenden redenen waarom de hoogte van de alimentatie gewijzigd moet worden. Gebeurtenissen die van invloed zijn op de draagkracht van één van de (ex-)partners zijn de voornaamste redenen voor een wijziging van alimentatie. Enkele gebeurtenissen die invloed hebben op de draagkracht zijn:

  • Werkloosheid of ontslag van één van de (ex-)partners
  • Arbeidsongeschiktheid van één van de (ex-)partners
  • Hogere hypotheeklasten na een noodzakelijke verhuizing
  • Indien een kind bij de andere partner gaat wonen
  • Het krijgen van een nieuwe baan met een ander inkomen
  • Samenwonen, hertrouwen of het aangaan van een geregistreerd partnerschap van één van de (-ex)partners
  • Een financiële wijziging vanuit de overheid
  • Pensionering van één van de (ex-)partners
  • Bij het overlijden van één van de (ex-)partners vervalt de gehele alimentatie

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Herken jij je eigen situatie of die van je (ex-)partner in één van de bovenstaande redenen? Dan is het heel goed mogelijk dat de hoogte van de alimentatie aangepast kan worden. Wanneer jij en je (ex-)partner er niet samen uitkomen, kan je de hulp van experts inschakelen. De scheidingsmediatoren van Scheiden doe je samen helpen je hier graag bij! Wil je alvast kennismaken met het hele team van Scheiden doe je Samen? Maak dan snel kennis met al onze scheidingsadviseurs!

Gratis kennismaking plannen