alimentatie-betalen

Alimentatie betalen

Bij een echtscheiding komen veel meer zaken kijken dat jij en je (ex-)partner wellicht voor ogen hebben. Tuurlijk, spreekt het voor zich dat jullie de inboedel gaan verdelen, dat misschien één van de partners de koopwoning overneemt en dat jullie een omgangsregels voor eventuele kinderen vaststellen. Toch, komt er nog veel meer kijken bij een scheiding. Tijdens een echtscheiding verandert namelijk niet alleen de persoonlijke situatie, ook de financiële situatie verandert. In de meeste gevallen komt het namelijk voor dat de ene partner meer verdient dan de ander. Over het algemeen geldt dan ook dat één van de partners recht heeft op alimentatie wanneer hij of zij zelf niet voldoende inkomsten heeft en deze ook niet kan verkrijgen. Daarbij wordt de alimentatie onderverdeeld in een partneralimentatie en een kinderalimentatie. 

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Hulp bij alimentatie betalen

Bij Scheiden doe je samen zijn wij gespecialiseerd in zowel partneralimentatie als kinderalimentatie en geven wij jou en je (ex-)partner graag advies hierover. Wij kunnen jullie alles vertellen over het betalen van alimentaties en andere financiële en fiscale zaken. Hoe wordt de alimentatie immers berekend? En hoe wordt de hoogte van de alimentatie bepaald? En wie van de partners heeft er recht op? Op al deze vragen en meer kan onze financieel planner Johan, jullie van een passend antwoord voorzien. Dankzij de ruime expertise van het team van Scheiden doe je samen kunnen wij jullie zowel ondersteunen op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Uiteraard verliezen wij ook de emotionele kant van een echtscheiding niet uit het oog. Onze mediators staan dan ook altijd met een luisterend oor voor jullie klaar. Wil je meer weten over Johan? Of over de rest van het team van Scheiden doe je samen? Maak dan direct kennis met ons!

Wat is alimentatie en wanneer moet je alimentatie betalen?

Om meer te zeggen over die van de (ex-)partners alimentatie moet betalen, is het belangrijk dat het verschil tussen partneralimentatie en kinderalimentatie duidelijk is. Logischerwijs is er alleen sprake van kinderalimentatie wanneer jij en je (ex-)partner samen kinderen hebben. Kinderalimentatie is een financiële regeling tussen jou en je (ex-)partner zodat jullie beide voldoende financiële middelen hebben om de kinderen te verzorgen en op te voeden. Denk hierbij aan geld voor kleding, sport, school en bijvoorbeeld medicatiekosten of bezoekjes naar de kapper. Op basis van meerdere factoren wordt de hoogte van de eventuele kinderalimentatie bepaald. Op onze website leggen we je uit hoe jullie de kinderalimentatie kunnen berekenen. Hierbij kan het team van Scheiden doe je samen jullie uiteraard ook ondersteunen!  

De partneralimentatie komt in grote lijnen overeen met een kinderalimentatie. Het voornaamste verschil tussen partner- en kinderalimentatie is dat het bij partneralimentatie gaat om het onderhoud van levensbehoefte van één van de partners (in plaats van de kinderen). Met andere woorden, wanneer jij of je (ex-)partner onvoldoende inkomsten heeft om jezelf van levensonderhoud te voorzien, mag jij aanspraak doen op je (ex-)partner. Je kan jezelf niet van levensonderhoud voorzien wanneer je bijvoorbeeld te weinig geld hebt voor verzekeringen, een hypotheek of zelfs geen boodschappen kan doen. Ook aan de bepaling van de hoogte van de partneralimentatie en de regeling van het betalen van de alimentatie hangen diverse regels. Zo speelt de draagkracht van de partners een grote rol, maar zijn ook financiële en maatschappelijke omstandigheden bepalend. Wij hebben op onze website ons best gedaan om alle zaken rondom de partneralimentatie zo goed mogelijk uit te leggen. Willen jij en je (ex-)partner graag nog meer informatie? Of willen jullie de hulp inschakelen van het team van Scheiden doe je samen? Neem dan contact met ons op! Jullie kunnen ons bellen via 085 – 401 08 39 of mailen naar info@scheidendoejesamen.nl.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Hebben jij en je (ex-)partner hulp nodig bij de alimentatie betalen? Of willen jullie graag weten wanneer alimentatie betaald moet worden? Of hoe de partner- en kinderalimentatie berekend worden? Neem dan contact op met de adviseurs van Scheiden doe je samen! Het is mogelijk om  via de website direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in te plannen. We zullen zo snel mogelijk contact met jullie opnemen om een afspraak te maken!

Gratis kennismaking plannen