• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

Voor kinderen van alle leeftijden

Als ouders gaan scheiden is dat vaak een nare gebeurtenis. Ook kan het zijn dat je je een beetje vreemd voelt van binnen. Soms geschrokken of verdrietig, maar soms ook boos, een beetje blij of bang. Veel kinderen vertellen dat ze zich een beetje raar voelen, gewoon van alles door elkaar. Soms voelt het daardoor een beetje raar in je buik, bij anderen is het alsof hun hoofd een beetje vol zit met allemaal dingen van de scheiding. En heel soms voelt het alsof er zoveel in je buik, hoofd of misschien wel je hele lijf zit, dat het eigenlijk niet meer past. Het kan dan best lastig zijn om te bedenken hoe je dat gevoel een beetje minder kunt maken.

Meestal is het niet zo fijn als deze dingen in je lijf zitten. Samen gaan we kijken hoe we al deze dingen een beetje fijner kunnen maken voor jou. We kunnen niet altijd alles oplossen, maar vaak helpt het al om er even over te praten, tekenen of het even van je af te schreeuwen. Ook kan ik je helpen om jou te leren hoe je de dingen die je lastig vindt, tegen papa of mama kunt vertellen, of tegen iemand anders die je erg aardig vindt en vaak ziet.

Als we samen aan het werk gaan, is het vooral belangrijk dat jij je een beetje fijner gaat voelen. Daarom zal ik je ook vragen of je het fijn vindt om te praten, of toch liever schrijft, of tekent over de dingen die je moeilijk vindt. Samen met jou ga ik kijken hoe ik jou het beste kan helpen.
Soms denken we ook na over de afspraken die papa en mama maken voor na de scheiding. Over wanneer jij papa en mama ziet en wat het beste voor jou is. Maar ik zal NOOIT aan je vragen om te kiezen tussen papa en mama. Wel vraag ik jou wie er met jou mee gaat naar het sporten, jou naar school brengen en waar jij je prettig bij voelt. Het is belangrijk dat deze dingen zoveel mogelijk hetzelfde blijven, daarom zullen wij daar samen over praten.

kinderkalender

Vaak praat ik ook met papa en mama over de dingen die voor jou belangrijk zijn. Maar ik zal altijd eerst aan jou vragen of jij het goed vindt dat ik deze dingen tegen jouw ouders vertel.

Mocht je vragen hebben of gewoon een keer van je af willen schrijven over de scheiding van jouw ouders, dan mag je mij natuurlijk ook mailen. Je kan mij natuurlijk ook bellen. Mijn mailadres is denise@scheidendoejesamen.nl en mij bellen kan via 085-4010839. Als ik er niet ben, dan vraag maar of ik jou terug wil bellen.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen