• adr certificaat
  • mfn certificaat
  • nmv certificaat
  • hightrust

“Als alle stukken zijn getekend (en bij gehuwden en geregistreerd partnerschap zijn deze naar de rechtbank gegaan)”

Bij het ondertekenen van de stukken krijgen jullie van ons een map, met daarin jullie getekende stukken en het formulier om de pensioenafspraken te regelen bij de pensioenuitvoerders. Aan de binnenkant van deze map hebben wij voor jullie een checklist beschreven, zodat jullie niets over het hoofd zien. Dat is wel zo prettig in deze drukke en stressvolle periode. 

Waar aan te denken?

Hieronder alvast een paar zaken waar je aan moet (gaan) denken en die geregeld moeten gaan worden.

Toeslagen regelen en je voorlopige aanslag (maandelijkse belasting teruggave) aanpassen.

Zodra de stukken bij de rechtbank liggen EN jullie staan beiden bij de gemeente op een ander (lees; eigen) adres, als alleenstaande ouder ingeschreven, dan kun je de toeslagen aanvragen (bijv. huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget) en de voorlopige aanslag inkomstenbelasting aanpassen. Dit kan, voor zover dit van toepassing is op jouw persoonlijke situatie. Zo wordt ook het laatste stuk van jullie scheiding zorgvuldig afgewikkeld en loop je geen toeslagen mis, of krijg je teveel en moet je dit later weer aan de belastingdienst terugbetalen. Lees hier verder over toeslagen.

Hypotheekadvies en het regelen van de hypotheek

Na het ondertekenen van de stukken kunnen wij je direct verder helpen met het aanvragen van je nieuwe hypotheek, of het aanvragen van hoofdelijk ontslag uit de huidige hypothecaire geldlening van één van jullie beiden. In de periode dat de stukken bij de rechtbank liggen en tot slot de echtscheidingsbeschikking wordt ingeschreven bij de gemeente waar jullie getrouwd zijn, zullen wij met elkaar zoveel mogelijk alles voorbereiden om zo snel mogelijk, nadat de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, de huidige woning en/of de nieuwe woning notarieel op je naam te kunnen laten zetten. Lees hier verder over hypotheekadvies

Let op.

Mocht je geen gebruik maken van onze dienstverlening in deze, dan is bovenstaand uiteraard niet van toepassing

Uiteraard kunnen ook mensen die niet via ons kantoor zijn gescheiden, gebruik maken van onze hypotheekadviseur.

Nazorg

Er kunnen zich altijd situaties voordoen waar je vooraf geen rekening mee hebt gehouden, of hebt kunnen houden. Eenieder gaat een nieuw leven leiden, met alle mogelijke veranderingen van dien. Dat kan zijn qua inkomen (invloed op de alimentatie en/of zorg als werk dichterbij/verder weg is) of een nieuwe partner (invloed op de partneralimentatie en/of zorgverdeling), etc.

Wij voorzien jullie ook dán graag van passende informatie en/of een aangepaste alimentatieberekening.  

Iedereen die bij ons de scheiding heeft geregeld krijgt van ons een gereduceerd tarief voor de nazorg! Dat scheelt alweer.

Uiteraard kunnen ook mensen die niet via ons kantoor zijn gescheiden gebruik maken van onze (nazorg)begeleiding na een scheiding.

Contact met Scheiden doe je samen

Willen jullie samen gaan scheiden? Wij gaan graag met jullie een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Liever eerst telefonisch contact opnemen? Dat kan ook, via 085-4010839.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen