SCHIP-aanpak voor iedereen die uit een vechtscheiding wilt komen of wil voorkomen

Een scheiding brengt veel emoties met zich mee. Daardoor verloopt een scheiding vaak niet zo soepel als dat je eigenlijk zou willen. Door de pijn en het verdriet van hetgeen je wordt aangedaan, of is aangedaan, lukt het niet meer om samen op een goede wijze met elkaar te praten over hetgeen belangrijk is. Elke vorm van communicatie vervalt al gauw in discussies en verwijten. Hierdoor wordt er steeds minder gecommuniceerd. Een vechtscheiding is het gevolg. Dat hoeft niet.

Heb je het gevoel dat je in een vechtscheiding gaat belanden of je zit midden in een vechtscheiding, dan kan ik jullie helpen. Bedenk dat je ex-partner evenmin wil vechten als jij dit wil. Door de omstandigheden zijn jullie samen niet in staat om uit de vechtmodus te komen. Je hebt hulp nodig van een derde. De SCHIP-aanpak is er speciaal voor bedoeld om jullie te helpen uit de vechtmodus te komen, dan wel te voorkomen dat je in een vechtmodus terecht komt.

Naast de conflicten met je ex-partner heb je ook te maken met verlies. Verlies van je partner, gedeeltelijk verlies van je kinderen, verlies van je (financiële) zekerheden en het verlies van je vertrouwen. Door dit verlies heb je ook te maken met rouwen. Dat rouwen is een proces wat je vaak alleen doet. Je ex-partner heeft daar geen weet van, dan wel dat hij/zij ook rouwt. Echter, ieder verwerkt dit op een geheel eigen wijze. Jullie hebben dus samen veel verloren en dat wordt niet altijd gezien.

Opnieuw verbinden middels de SCHIP-aanpak

Middels de SCHIP-aanpak willen we bewerkstelligen dat je opnieuw met elkaar wordt verbonden. Niet terug naar het verleden, maar een verbinding voor naar de toekomst. Dit, met als doel, dat jullie straks als ouders weer op een goede wijze met elkaar verder kunnen. Dit is erg belangrijk. Niet alleen voor jullie, maar al helemaal voor jullie kinderen. Kinderen zijn immers in een vechtscheiding letterlijk “het kind van de rekening”. Zij lijden erg onder jullie geruzie en krijgen problemen op school en raken sneller in een depressie. Het is dus feitelijk jullie ouderlijke plicht om een nieuwe verbinding aan te gaan.

Betekenis van SCHIP

De afkorting SCHIP heeft overigens de volgende betekenis:

 • fase 1: Samenkomen
 • fase 2: Conflict- en verliesverheldering
 • fase 3: Helpend Horen
 • fase 4: Intergratie
 • fase 5: Partners

Wat gaan jullie doen bij de SCHIP-aanpak

SCHIP-aanpak is een op zich staand traject die los staat van de scheidingsbemiddeling of scheidingsbegeleiding. Je kan dan ook dit traject apart hiervan doen of combineren met een scheidingsbemiddelingstraject.

De SCHIP-aanpak bestaat uit een aantal fases die jullie als ex-partners gezamenlijk doorlopen. We zorgen dat jullie kunnen rouwen om het verlies wat je beiden ervaart. We gaan betekenis geven aan het gezamenlijke verlies van de ontspoorde relatie. We gaan zien dat jullie elkaar kunnen vergeven. Alles met als doel om daarna als “herboren” ouders verder te kunnen middels de nieuwe verbinding die is gemaakt.

Inge Bosveld

Inge Bosveld is gecertificeerd SCHIP-mediator

Als gecertificeerd expert SCHIP-mediator kan Inge Bosveld jullie, in een apart proces, begeleiden in het proces om jullie relatie af te sluiten om daarna het gezamenlijk ouderschap vorm te geven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met Inge.

licentie (124) I Bosveld- van Oosterhout

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
 • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Keuze voor een uur- of vast tarief
 • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
 • Een eigen kindercoach
 • Een eigen hypotheekadviseur
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen