Kindverklaring kinderen vanaf 12 jaar

Als je wat ouder bent, zullen we de afspraken die jouw ouders gemaakt hebben samen door gaan nemen. We gaan dan kijken of deze afspraken ook een beetje bij jou passen. Als er afspraken zijn die jij niet zo prettig vindt, kan ik dit met je ouders bespreken. Het is de bedoeling dat alle afspraken die over jou en eventueel jouw broer(s) en zus(sen) gemaakt worden, ook een beetje bij jou/jullie passen.

Jij bent al 12 jaar oud

Vanaf 12 jaar wil de rechter graag weten wat jouw mening is over hetgeen er met jou gaat gebeuren. Dit betekent niet dat jij moet kiezen tussen jouw ouders. Het betekent wel dat jij aan mag geven of je het eens bent met de afspraken die je ouders hebben gemaakt over bijvoorbeeld de dagen die je bij je vader en bij je moeder bent.

Dit mag je doen bij een kinderrechter of je mag een blaadje met 3 tot 4 vragen invullen die gaan over jouw wensen. Dit noemen ze een kindverklaring en deze hoeft niet bij de rechter ingevuld te worden. Om ervoor te zorgen dat jij goed weet wat er gaat gebeuren en wat er precies op dit blaadje staat, zal ik deze samen met jou door gaan nemen. Wij zorgen er dan voor dat de rechter deze te zien krijgt. Op deze manier is het, het minst vervelend voor jou.

kindverklaring voor 12 jarige kinderen
Ieder kind, of jongere, heeft het recht om zich veilig en prettig te voelen en ik hoop dat ik jou kan helpen om dat gevoel te behouden of terug te krijgen!

Heb jij vragen over de scheiding?

Daarnaast kan het ook zijn dat jij vragen hebt over jouw rechten of over andere vragen die met de scheiding van je ouders te maken hebben. Deze vragen kan ik samen met jou doornemen.

Maar ook voor jou geldt, dat ik het heel belangrijk vind, om te weten hoe het met jou gaat en of er verder nog niets is waar ik je bij kan helpen.

Ieder kind, of jongere, heeft het recht om zich veilig en prettig te voelen en ik hoop dat ik jou kan helpen om dat gevoel te behouden of terug te krijgen!

Waarom doe ik dit?

Ik vind het erg bijzonder om dit werk te mogen en kunnen doen en ik weet hoe belangrijk het is, dat ook jij een plek hebt waar je gewoon jezelf mag en kan zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een ander verdriet doet met jou vragen, wensen of gevoelens.
Ik hoop dus van harte dat je je vrij voelt om gewoon een keer te komen kletsen!

Mocht je vragen hebben of gewoon een keer van je af willen schrijven over de scheiding van je ouders, dan mag je mij natuurlijk ook mailen. Mijn mailadres is: denise@scheidendoejesamen.nl

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen