• adr certificaat
 • mfn certificaat
 • nmv certificaat
 • hightrust
kinderalimentatie co ouderschap

Kinderalimentatie bij co-ouderschap

Hebben jij en je (ex-)partner ervoor gekozen om jullie kinderen samen op te voeden? Hebben jullie hierbij een gelijke verdeling gemaakt van de zorg- en opvoedtaken van de kinderen? Dan zijn jij en je (ex-)partner gestart met het zogeheten “co-ouderschap”. Ouders kiezen vaak voor co-ouderschap wanneer zij dichtbij elkaar in de (blijven) buurt wonen. Wanneer ouders namelijk dicht bij elkaar wonen, is het voor de kinderen makkelijk om naar school te gaan, met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken en om te sporten. Belangrijk om te onthouden is dat co-ouderschap vaak alleen (goed) werkt wanneer beide ouders met elkaar kunnen overleggen en hierbij geen ruzie maken. Een andere vereiste bij co-ouderschap is dat alle afspraken die jij en je (ex-)partner maken opgenomen dienen te worden in het ouderschapsplan.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Willen jullie meer weten over kinderalimentatie bij c-ouderschap? Wij geven graag meer informatie.

  Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-4010839
  Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
  Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

  De basis voor een goed co-ouderschap is gelegd wanneer jij en je (ex-)partner hebben besloten om samen uit te komen en het belang van de kinderen voorop stellen. Met alle andere aspecten rondom het co-ouderschap helpen wij, het team van Scheiden doe je samen, jullie graag verder! Wanneer jullie kiezen voor co-ouderschap krijgen jullie ook te maken met kinderalimentatie, het opzetten van een kinderrekening en ook de kinderbijslag. Over dit en nog meer kan het team van Scheiden doe je samen jullie van advies voorzien! Willen jullie meer weten over het team van Scheiden doe je samen? Maak dan snel kennis met al onze scheidingsadviseurs!

  Wanneer kinderalimentatie bij co-ouderschap?

  Bij een echtscheiding gebeurt het vaak dat ouders niet kiezen voor co-ouderschap, maar dat het kind (of kinderen) bij één van de ouders gaat wonen. De andere ouder ziet de kinderen vaak weekenden of om de zoveel weken. In dit scenario is het zo dat de ouder, bij wie de kinderen wonen, recht heeft op kinderalimentatie. Veel mensen denken daarom dat er bij co-ouderschap géén sprake is van kinderalimentatie omdat de ouders de zorg- en opvoedtaken delen. Toch is het waarschijnlijk dat één van de ouders meer verdient dan de ander. Doordat jullie alsnog evenveel kosten hebben aan de zorg- en opvoedtaken van de kinderen, wordt er verwacht dat de ouder met het hoogste inkomen, een deel kinderalimentatie aan de andere ouder betaald. Om dit goed te berekenen en vast te stellen kunnen jij en je (ex-)partner ervoor kiezen om een alimentatieberekening te maken. Hierbij kan Johan van Scheiden doe je samen jullie goed helpen! Johan is immers naast een gecertificeerd MfN mediator, ook een financieel planner.

  Wanneer jij en je (ex-)partner niet kiezen voor kinderalimentatie bij co-ouderschap, is het ook mogelijk om een kinderrekening te openen. Deze kinderrekening kunnen jullie zien als een gezamenlijke rekening waar jullie beide een bedrag op storten en bijvoorbeeld de kinderbijslag. Jij en je (ex-)partner kunnen dan beide deze rekening gebruiken om algemene kosten als kleding, school, sport en bijvoorbeeld de kapper te financieren. Ook bij een kinderrekening is het belangrijk dat jij en je (ex-)partner de gemaakte afspraken nakomen. Het moet immers niet zo zijn dat één van de ouders de rekening voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Het belang van de kinderen moet immers altijd voorop blijven staan.

  Geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

  Indien jij en je (ex-)partner graag begeleiding willen tijdens het maken van afspraken rondom de kinderrekening of kinderalimentatie bij co-ouderschap, helpt het team van Scheiden doe je samen jullie graag verder! Jullie kunnen rechtstreeks contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 401 08 39 of door een mail te sturen naar info@scheidendoejesamen.nl. Ook kunnen jullie gebruik maken van ons online formulier op onze website om zo rechtstreeks een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

  Samen scheiden geeft jullie meer

  Gratis kennismakingsgesprek plannen