mediation bij scheiding wat houdt het in

Hoelang duurt een scheiding?

Wanneer jij en je ex-partner van elkaar willen scheiden, zullen jullie je vast afvragen hoelang een echtscheiding duurt. Hoeveel tijd een scheiding in beslag neemt hangt af van veel verschillende factoren. Een scheiding kan namelijk zeer snel en soepel verlopen wanneer jij en je ex-partner het op alle fronten met elkaar eens zijn. Wanneer jullie echter een andere mening over bepaalde zaken hebben of wanneer ieder gesprek op een ruzie uitdraait, kan de echtscheiding meer tijd in beslag nemen. Om ervoor te zorgen dat de scheiding in goede banen verloopt, kunnen de mediators van Scheiden doe je samen jullie helpen. Onze mediators zullen met jullie samen in gesprek gaan om zo tot afspraken te komen die voor beide partijen gunstig zijn.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Of bel ons tijdens kantooruren op nummer 085-0136007
Velden met een * zijn verplichte velden. Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Hebben jij en je ex-partner hulp nodig bij jullie echtscheiding? Willen jullie graag ondersteuning krijgen van geregistreerde mediators? Neem dan contact op met Scheiden doe je samen. Ons team bestaat uit diverse mediators die gespecialiseerd zijn in alle aspecten van een scheiding op fiscaal, juridisch en financieel gebied. Jullie kunnen ons direct bereiken door te bellen naar 085 – 401 08 39 of door een mail te sturen naar info@scheidendoejesamen.nl.

Hoelang duurt het voordat een scheiding rond is?

Zoals aangegeven is het lastig te zeggen hoelang een scheiding precies zal duren. In sommige gevallen zijn er meerdere gesprekken nodig met onze mediators voordat alle partijen tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Wanneer jij en je ex-partner samen een koophuis hebben, zal ook onze Financieel Planner jullie helpen. Samen kijken we naar jullie financiën. Zaken, zoals een eventuele partner- of kinderalimentatie worden besproken, als ook het verkopen van jullie koophuis, dan wel de wens dat één van jullie, wellicht wil en kan blijven wonen, kan door onze hypotheekadviseur/financieel planner Johan, meteen uitgezocht worden. Dit scheelt veel tijd!

Gratis kennismaking plannen

Wanneer jij en je ex-partner echter dezelfde wensen hebben, is het mogelijk om snel van elkaar te scheiden. Jullie kunnen, zelfs voor het inschakelen van de hulp van Scheiden doe je samen, alvast samen over allerlei zaken ( o.a. zorgverdeling eventuele kinderen of financiële zaken rondom eigen woning) nadenken. Dit kan dan samen met de deskundigen binnen Scheiden doe je samen verder besproken en uitgewerkt worden en vervolgens door Scheiden doe je samen opgesteld in een echtscheidingsconvenant en eventueel zorgplan (indien van toepassing). Vervolgens kan dit ingediend worden bij de rechtbank. Het enige wat de rechter dan nog moet doen is een uitspraak vellen. Al met al kan een soepele scheiding binnen 4 tot 6 weken afgerond zijn.

Begeleiding nodig bij jullie echtscheiding? Plan een kennismakingsgesprek in!

De mediators van Scheiden doe je samen zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 085- 401 08 39. Uiteraard kunnen jullie ons ook benaderen door een mail te sturen naar info@scheidendoejesamen.nl. Ook kunnen jullie direct een kennismakingsgesprek met ons inplannen via het online formulier op onze website. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met jullie opnemen. Samen zullen we zorgen voor een juiste afhandeling van jullie echtscheiding. We hebben indien nodig ook speciale aandacht voor Autisme en Scheiden

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen