Waarom is zorgvuldig scheiden belangrijker dan goedkoop scheiden.

Alhoewel er scheidende mensen zijn die denken veel zaken rondom de scheiding zelf best kunnen regelen, veelal omdat zij nog goed met elkaar in overleg zijn, gaat het óók daar nogal eens mis. En waarom? Omdat er bij een scheiding zoveel geregeld moet worden en er zoveel regels zijn dat zaken al snel verkeerd kunnen gaan. Zorgvuldigheid is dan ook geboden. Verkeerde afspraken leiden vaak tot financiële tegenslagen of tot afspraken die je achteraf toch anders had gewild als je de juiste kennis had gehad. Met alle gevolgen van dien wellicht Het  ook tot (een nog verdere) verwijdering tussen de beiden ex-partners leiden. Daar waar tijdens de scheiding er nog goed met elkaar wordt gesproken, zie je dat als er zaken mis gaan, de “ander” de schuld krijgt van het misgaan. Kan er dan niet meer samen gesproken worden, al dan niet met behulp van een mediator, dan zal wellicht  een rechter  “knopen moet doorhakken”. En als er ook nog eens kinderen zijn dan is het leed helemaal niet meer te overzien.

We zien en horen vaak: “Dat zoek je toch zo op? Even “google-en” en je bent op de hoogte.” Daar zit dan ook precies de valkuil. Informatie op internet is niet altijd up to date en helaas constateren wij nogal eens, dat informatie op bepaalde sites gewoonweg niet klopt!. Ben jij dan nog in staat om de juiste informatie te filteren uit alle informatie die je tot je krijgt? Als ik eerlijk ben  dan lukt ons dat niet. Natuurlijk wel als het over scheiden gaat, maar dat is dan ook ons vak. Wij heb er voor geleerd en weten waar we de juiste informatie vandaan moet halen. Dat is bij jou ook het geval als het gaat over je eigen beroep of hobby. Wij zeggen altijd “ieder zijn vak”.

Conclusie

Door je scheiding op professionele wijze te laten begeleiden kan dit dus heel wat (financiële) problemen voorkomen. Of dit nu gaat om de emotionele zaken die komen kijken bij een scheiding of om de financiële zaken, die onvermijdelijk zijn als je gaat scheiden, door goede begeleiding kan een ieder  zijn/haar leven straks na de scheidingsprocedure weer oppakken, met in ieder geval de zekerheid dat het financieel, juridisch en fiscaal goed geregeld is. Dat is dan in ieder geval weer één belangrijke zekerheid naar de toekomst toe.  

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen