Waarom is kindercoaching bij scheiding van ouders zo ontzettend belangrijk?

Vanaf 2005 hebben wij als één van de eerste in Nederland, standaard begeleiding gegeven aan kinderen waarvan de ouders via ons kantoor gingen scheiden.

De achterliggende gedachte?

Zelf ben helaas ervaringsdeskundige en heb vanuit mijn scheidingen als ouder “gezien” wat soms na jaren de gevolgen kunnen zijn voor kinderen als ze niet de  begeleiding krijgen die op dat moment nodig was. Kinderen zijn net “kleine volwassenen” die ook pijn en verdriet hebben, een onzeker en onveilig gevoel kennen, net zoals ouders dit als volwassene beleven tijdens deze periode. De opmerking:” Ze doen het zo goed!. Ze lachen nog, hebben vrienden waarmee zij kunnen praten, aan ons kunnen ze alles vragen en kijk vooral naar de cijfers, die zijn fantastisch”!  zijn veel gehoorde kreten bij ons aan tafel.

En nu de werkelijkheid

Zoals ik al aangaf bestaat ons kantoor vanaf 2005 en heeft onze kindercoach nu ruim 2500 kinderen begeleid. En echt, kinderen laten zeer vaak niet “het achterste van hun tong zien” en vinden het vervelend om binnen hun eigen sociale kring vragen te stellen, verdriet te laten zien etc. Want wat als het toch doorverteld wordt? Dit maakt dat kinderen zeer goed zijn in een “pokerface” opzetten en het meest trieste is dat kinderen daarvoor vaak jaren later nog vast lopen. En dit zeg ik echt vanuit mijn eigen ervaring met mijn kinderen.

Als moeder en professional zeg ik dan ook: “Gun kinderen de mogelijkheid om tijdens de scheiding van hun ouders, met professionals te praten. Ze hebben het nodig en ze zijn het waard!!”

Hartelijke groet,

Inge Bosveld (mediator in Ede, Apeldoorn, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen en natuurlijk Arnhem, en mede-eigenaar  van Bosveld Scheidingsbemiddeling)

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen