Scheidingsbemiddelaar traint ouders om weer door één deur te kunnen

DOETINCHEM – Bosveld Scheidingsbemiddeling huldigt als ervaren mediator het motto ‘Scheiden doe je samen’. Het familiebedrijf is inmiddels een begrip in deze regio en ver daarbuiten. Inge Bosveld heeft zich behalve mediation bekwaamd in de SCHIP-aanpak. Een beproefde gespreksmethode om ouders na een scheiding weer respectvol met elkaar om te laten gaan en zo gezamenlijke oudertaken in goede harmonie op te pakken.

Inge begon samen met haar huidige man Johan Bosveld in 2005 met scheidingsbemiddeling. Beide partners kregen in het verleden zelf ook te maken met een scheiding en de omgang daarna met hun kinderen. Ze kunnen er letterlijk over meepraten. Dat ‘Scheiden doe je samen’ is de afgelopen jaren een gevleugeld begrip geworden. Het vat in een notendop samen waar het in de vaak droevige periode rond het opbreken van een relatie uiteindelijk om gaat. Ze is universitair geschoold in Personen en Familierecht, daarnaast volgen zowel zij als haar man doorlopend bijscholingscursussen. Inge: “Vanuit onze opleidingsachtergrond en opgedane ervaringen bij onze eigen scheidingen hebben we dit concept opgebouwd. Mijn dochter Denise werkt als kindercoach bij ons. We zijn beschikbaar in de regio van Nijmegen tot Winterswijk. Maar, ook richting Utrecht en ’s-Hertogenbosch hebben we locaties waar we actief zijn en bezoekers kunnen ontvangen. Hier in de buurt kan men in Doetinchem terecht op ons kantoor (Koopmanslaan 3) of bijvoorbeeld in Arnhem (Meander 251). Gesprekken bij de mensen thuis is ook een optie.”

Nog niet zo lang geleden is Inge Bosveld naast haar mediationwerk gestart met de SCHIP-aanpak. Een traject dat los staat van de scheidingsbemiddeling zelf. Mediation is een organisatorisch middel om de scheiding emotioneel, praktisch en financieel te begeleiden. Die SCHIP-aanpak is vooral voor partners die samen kinderen hebben, die voor altijd iets hebben wat hun bindt, of je nu wilt of niet. Na alle perikelen rond het uiteengaan ontstaat er vaak een bepaalde mate van rust bij de gewezen echtelieden, maar moeten wel nieuwe standpunten worden ingenomen. Als iedere futiliteit weer voor ergernis zorgt is het raadzaam na te denken over de SCHIP-methode. Hoe ga je weer respectvol met elkaar om? Hoe kom je samen, ondanks alle onverkwikkelijke gebeurtenissen en vervelende dingen die gezegd zijn toch weer op één lijn? Dat alles om weer balans te vinden en samen tot bepaalde hoogte weer op te kunnen trekken in het belang van je kind(eren).

Inge: “De aanpak bestaat uit acht tot tien bijeenkomsten. Eerst voer ik een gesprek met beide partners apart. Ga het verloop van de relatie door. Waar was het nog goed, waar ging het mis, ontstonden misverstanden, knelpunten, het daaropvolgende onbegrip en de verwijten. Een scheiding zorgt bij beiden voor een soort van rouw, al hebben exen vaak geen weet hoe dat verdriet bij de ander zijn uitwerking heeft. Je hebt samen veel verloren, dat wordt niet altijd gezien. Ik bespreek iedere keer weer een aspect van dat proces waar het nog steeds pijn doet, geef ook huiswerk mee. De volgende keer gaan we vanaf dat punt verder. Probeer te bewerkstelligen dat beiden begrip voor elkaar krijgen, de situatie aanvaarden. Het is zeker geen relatietherapie of bemiddeling, goed om te weten wanneer nieuwe partners in het spel zijn. Ik noem dat het weer optimaliseren van de ouderrelatie, het opbouwen van een duurzame nieuwe ouderband. Zaken als afspraken over naleving van regels van het ouderschapsplan komen niet aan bod. Het gaat bij SCHIP puur om de ouders. SCHIP staat trouwens voor Samenkomen, Conflict- en verliesverheldering, Helpend Horen, Integratie Partners. In het logo refereren we nog even aan de beeldspraak SCHIP breuk GESLAAGD. Het is van groot belang dat beide partijen vooraf gemotiveerd zijn en dat de wil er is om samen weer op goede voet te komen. Het traject kost in totaal ongeveer 750 euro per persoon. Neem gerust contact met me op indien je meer wilt weten, een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kostenloos.”

Mediator in Nijmegen, Apeldoorn, Doetinchem, Ede, Zutphen en natuurlijk Arnhem,

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen