Scheiden en kindercoach Denise

Sinds 2005 ben ik als dochter  van Inge Bosveld ( eigenaar en mediator binnen ons bedrijf) werkzaam als kindercoach. Hiervoor heb ik de benodigde scholing gehad. Vanuit de scheiding van mijn moeder herken ik de gevoelens die bij kinderen in een scheiding, maar ook erna “spelen”. Met de wetenschap van toen probeer ik nu kinderen dan ook zo optimaal  mogelijk te begeleiden en ouders zo veel mogelijk handvatten te geven om hun kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te begeleiden.

Wat zie je vaak gebeuren bij kinderen waarvan de ouders gaan scheiden?

Wat wij o.a. nogal eens zien is dat kinderen voor hun scheidende ouder(s) gaan zorgen, dan wel voor hun broertjes of zusjes gaan zorgen op een manier die bij een oudertaak hoort. Voor kinderen is dit uiteindelijk een hele grote en ongewenste belasting.

Ook denken kinderen soms dat als ze maar heel goed hun best doen om voor hun ouders te zorgen, het wellicht weer goed komt en dat papa en mama misschien weer opnieuw verliefd worden op elkaar. Nog niet zo lang geleden heb ik een jongetje meegemaakt die heeeeel vervelend deed in huis. Zijn ouders begrepen er niets van. Tegen mij zei hij: “Denise, als ik nu heel vervelend doe, dan moeten mijn ouders met elkaar praten om af te spreken welke straf ik krijg. Misschien worden ze dan wel weer verliefd op elkaar”. Zo zielig!!

Ik kan helaas nog wel 1000 voorbeelden noemen van kinderen die echt “alles uit de kast halen” om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. En weet je wat het ergste is? Het gaat ze niet lukken en daardoor voelen zij dit als een falen!!  Om deze belasting bij kinderen weg te nemen ben ik kindercoach geworden en zorg er voor dat kinderen begrijpen dat zij hier geen invloed op uit kunnen oefenen. Kinderen moet kind blijven en hun leven moet zo snel mogelijk weer “veilig” voelen.

Ouderschapsplan

Er moet altijd een ouderschapsplan maken voor kinderen die minderjarig zijn ( jonger dan 18 jaar). Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat kinderen hun grote en kleine wensen kunnen aangeven die van belang zijn om een ouderschapsplan zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren. Daarom vind ik het zo belangrijk dat kinderen bij  “een luisterend oor” vinden bij mij of mijn moeder en dat dit daarna tijdens de gesprekken over het ouderschapsplan goed met de ouders besproken word.

Vriendelijke groet

Denise van Oosterhout (kindercoach).

Voor meer informatie mag u mij bellen via het algemene nummer: 085-4010839 of mailen naar denise@scheidendoejesamen.nl

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen