“Nog veel te vaak zie ik dat kinderen in de “vuurlinie” zitten tussen de ruziënde ouders tijdens de scheiding van hun ouders!”

Helaas heb ik in de afgelopen periode weer veel ouders meegemaakt die in mijn beleving, echt over alle grenzen van “verantwoord ouderschap” heen zijn gegaan, of gaan tijdens het proces van scheiding. Ouders staan te schelden waar de kinderen bij zijn, waar echt het spreekwoordelijke gezegde “de honden geen brood van lusten!” van toepassing is.

Reactie van kinderen uit een gezin tegen onze kindercoach

Mijn gedachten gaan nu uit naar een gezin dat twee kinderen heeft en waar de kinderen tegen mijn dochter Denise, onze kindercoach, werkelijk aangeven: “wij voelen niets meer omdat wij niet weten wat wij mogen voelen- wij willen er niet aan meer aan denken omdat ik dan van binnen zooooo verdrietig word- wanneer houden mijn ouders eens op om tegen elkaar te schelden- wij snappen helemaal niet wat er allemaal is gebeurd en waarom praten mijn ouders zo slecht over elkaar tegen ons- etc. etc. etc.

Helaas zijn dit geen unieke reacties, maar horen wij deze reacties nog veel te vaak. Ouders, stop hiermee! De verliezen zijn al zo ontzetten groot en ik geloof oprecht dat ouders nooit hun kinderen “de rekening van een scheiding” willen laten betalen, maar dat gebeurt zo wel.

Ouders, besef dat uw kinderen maar één keer in hun leven kind mogen zijn en ontneem ze dat niet. Als je als ouders het belangrijk vindt dat je kinderen, een (redelijk) onbezorgde jeugd mogen hebben, dan zal je hier als ouders samen voor moeten zorgen. Dit is het waard!

Ik wens iedere ouder die in scheiding ligt veel wijsheid toe. Als ervaringsdeskundige mediator weet ik echt, dat het allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan. Ik weet echter ook dat als jullie ouders het willen, het echt kan lukken!

Hartelijke groet

Inge Bosveld (moeder, mediator in Ede, Apeldoorn, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen en natuurlijk Arnhemen mede-eigenaar van Bosveld Scheidingsbemiddeling)

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen