“Goedkoop scheiden”

Op het internet zie je vaak dat “goedkoop scheiden” wordt aangeboden. Wat mij hierbij direct opvalt is dat er veelal bedoeld wordt, dat je scheiding bijna niets kost omdat je wellicht recht hebt op een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand! Dit is dus alleen voor mensen die aan allerlei voorwaarden voordoen (inkomen wat niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen, vermogen dat niet boven een bepaald bedrag mag uitkomen).

Deze vorm van “goedkoop scheiden” heeft dus niets te maken met het feit dat het betreffende kantoor iedereen een hele goedkope scheiding kan aanbieden.

Wij bedienen ook mensen die voor deze toevoeging in aanmerking komen, maar pas als het echt duidelijk is dat mensen er recht op hebben (door eerst alle stukken in te zien omdat er best soms “gelden uit de hoge hoed worden getoverd” en echt al het vermogen wordt meegeteld).

Goedkoop is vaak duurkoop” en zeker in scheidingsland!

Als je echt goedkoop wilt scheiden dan moet je het vaak gaan zoeken in online-scheidingsaanbieders of aanbieders die echt een(zeer) beperkt aantal gesprekken aanbieden. Bij online-scheiden moet je dus echt bijna alles zelf doen en wat heel belangrijk is, is het feit dat “gevoel van gelijkwaardigheid, gelijkheid in kennis van zaken, emotioneel al dan niet in staat zijn om goed je eigen belangen te kunnen behartigen, kennis van zaken om juridisch alles goed vast te leggen in een convenant, etc. niet gewaarborgd, of onvoldoende gewaarborgd zijn.

Het gevolg is dan helaas dat als de stukken langs de rechter zijn geweest en het blijkt achteraf toch allemaal niet goed op papier te staan, dan wel dat er financieel of fiscaal zaken niet goed gaan, dit ontzettend veel narigheid kan brengen. Over de eventuele kosten al helemaal niet meer gesproken!!

“Goedkoper scheiden” is wel een goed alternatief, maar hoe doe je dat?”

Op het moment dat er een mediator aan tafel komt die kennis van zaken heeft en er voor zorgt dat alles juridisch goed op papier wordt gezet, mee denkt en de belangen van jullie beide in “ogenschouw” houdt, dan weet je zeker dat je na de scheiding geen narigheid meer krijgt. Ik ga er wel van uit dat deze mediator écht verstand van zaken heeft.

Om de kosten wat beter in de hand te houden, kun je wel “onderdelen” zelf doen. Een ouderschapsplan zelf opstellen zou je bv. samen kunnen doen. En bepaalde dienstverlening die mogelijk in een pakket zit, kun je ook laten vervallen (althans bij ons).

Conclusie

Een scheiding hoeft écht geen duizenden euro’s te kosten. Verre van! Maar zorg er wel voor dat alles goed geregeld wordt, want narigheid achteraf is vaak veel duurder, geeft stress en als je samen ouders bent van een kind of kinderen dan is dat wel het laatste wat je kunt gebruiken. “De gulden middenweg” is vaak de beste weg!”

Hartelijk groet, Inge Bosveld (mede-eigenaar en mediator in Doetinchem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Zutphen en natuurlijk Arnhem bij Bosveld Scheidingsbemiddeling).

Mail of bel of 085-4010839 als je meer informatie wil, dan wel dat je bij ons een gratis kennismakingsgesprek wilt inplannen.

Gratis kennismakingsgesprek plannen

Goed om te weten

diensten scheiden doe je samen
Wat kunnen wij jullie bieden
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Keuze voor een uur- of vast tarief
  • Afspraken ook in de avonden en op de zaterdag mogelijk
  • Een eigen kindercoach
  • Een eigen hypotheekadviseur
  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Scheiden? Hier vind je antwoorden. Wij hebben de meest inhoudelijk gestelde vragen voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan:

scheidingsformulieren
Voor jullie uitgezocht

Wij hebben veel informatie in handige documenten gebundeld. Daarnaast zijn er formulieren/documenten die jullie tijdens of na een scheiding nodig kunnen hebben.
Deze formulieren/documenten kun je hier downloaden.

Samen scheiden geeft jullie meer

Gratis kennismakingsgesprek plannen