Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Kinderen vanaf 12 jaar

Als je wat ouder bent, zullen we de afspraken die jouw ouders gemaakt hebben samen door gaan nemen. We gaan dan kijken of deze afspraken ook een beetje bij jou passen. Als er afspraken zijn die jij niet zo prettig vindt, zal ik dit met jouw ouders bespreken. Het is de bedoeling dat alle afspraken die over jou en eventueel jouw broer (s) en zus(sen) gemaakt worden, ook een beetje bij jou/ jullie passen.

Vanaf 12 jaar wil de rechter graag weten wat jouw mening is over hetgeen er met jou gaat gebeuren. Dit betekend niet dat jij moet kiezen tussen jouw ouders. Het betekent wel dat jij aan mag geven of je het eens bent met de afspraken die gemaakt zijn. Dit mag je doen bij een kinderrechter of je mag een blaadje met 3 tot 4 vragen invullen die gaan over jouw wensen. Dit noemen ze een kindverklaring en deze hoeft niet bij de rechter ingevuld te worden. Om ervoor te zorgen dat jij goed weet wat er gaat gebeuren en wat er precies op dit blaadje staat, zal ik deze samen met jou door gaan nemen. Wij zorgen er dan voor dat de rechter deze te zien krijgt. Op deze manier is het, het minst vervelend voor jou.

Daarnaast kan het ook zijn dat jij vragen hebt over jouw rechten of over andere dingen die met de scheiding te maken hebben. Deze vragen zal ik samen met jou doornemen.

Maar ook voor jou geldt dat ik het heel belangrijk vind om te weten hoe het met jou gaat en of er andere dingen zijn waar ik je bij kan helpen.

Ieder kind of jongere heeft het recht om zich veilig en prettig te voelen en ik hoop dat ik jou kan helpen om dat gevoel te behouden of terug te krijgen!

Ik vind het erg bijzonder om dit werk te mogen en kunnen doen en ik weet hoe belangrijk het is dat ook jij een plek hebt waar je gewoon jezelf mag en kan zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een ander verdriet doet met jou vragen, wensen of gevoelens.
Ik hoop dus van harte dat je je vrij voelt om gewoon een keer te komen kletsen!

Mocht je vragen hebben of gewoon een keer van je af willen schrijven over de scheiding van jouw ouders, dan mag je mij natuurlijk ook mailen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.