Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Scheiding

Als u gaat scheiden dan zijn er tal van afspraken die vastgelegd moeten worden in een (echtscheidings) convenant.

Wat u moet weten over scheiden, echtscheiding, alimentatie en de kinderen

Een (echt)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor de ouders en voor de kinderen. Er komt erg veel bij kijken. Denk aan uw woonomgeving, alimentatie, afspraken m.b.t. de kinderen, pensioenopbouw, verdeling van het huis en uw spullen….

Als u en uw partner besluiten om te gaan scheiden, komt er een heleboel op u af. Allemaal zaken die moeten worden uitgezocht en die u moet regelen. Voor een deel kan dat alleen, maar voor een deel moet u daarover afspraken maken met uw partner.
Wij hebben voor u de zaken op een rijtje gezet. Zodat u beiden weet waar u aan toe bent. Heeft u toch nog vragen? Maak dan een afspraak voor een gratis informatiegesprek.

Maak een afspraak

Alle informatie op een rijtje

U kunt onderstaande documenten met gedetailleerde informatie downloaden. Stelt u echter meer prijs op persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een gratis informatiegesprek.

Download informatie

Wat u moet weten bij scheiding

Als u gaat scheiden dan zijn er tal van afspraken die vastgelegd moeten worden in een (echtscheidings) convenant.
Tevens zult u een ouderschapsplan moeten opstellen als u samen minderjarige kinderen heeft, waarin de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken duidelijk in beschreven staan. Dit (echtscheidings) convenant en ouderschapsplan zal uw vaste leidraad zijn, vanaf het moment dat u (duurzaam) gescheiden bent.

Ouderschapsplan

Sinds 1 maart 2009 is het wettelijk verplicht gesteld om een ouderschapsplan op te stellen als u samen minderjarige kinderen heeft, waarin de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken duidelijk in beschreven staan. Dit (echtscheidings) convenant en ouderschapsplan zal uw vaste leidraad zijn, vanaf het moment dat u (duurzaam) gescheiden bent.

Beëindiging geregistreerd partnerschap

Het geregistreerd partnerschap is een samenlevingsvorm die bijna dezelfde wettelijke status heeft als het huwelijk. Wel kan de procedure voor het beëindiging van het geregistreerd partnerschap anders geregeld, indien men geen minderjarige kinderen heeft. 

Samenleving beëindigen

Als u besluit niet meer te blijven samenleven met uw huidige partner, dan zijn de juridische gevolgen niet altijd te vergelijken met die van gehuwden of geregistreerde partners. Dit neemt niet weg dat er wel zorgvuldig en deskundig gekeken moet worden naar de juridische en fiscale gevolgen die wel bij u van toepassing zijn.