Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Ouderschapsplan bij scheiding

Het ouderschapsplan is een verplicht plan waarin ouders die gaan scheiden afspraken vastleggen over hun minderjarige kinderen. Het is niet van belang of de ouders getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap hebben of samenwonen.

Alleen ouders die samenwonen maar geen gezamenlijk ouderlijk gezag over hun kinderen hebben, zijn niet verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Tevens moeten de kinderen op een passende wijze betrokken zijn geweest bij het opstellen van het ouderschapsplan. Het ouderschapsplan zal samen met het echtscheidingsconvenant naar de rechtbank gestuurd worden om daar bekrachtigd te worden. Wilt u meer informatie over het ouderschapsplan?

Download het document Ouderschapsplan

Wat onderscheidt de opbouw van het ouderschapsplan bij “Scheiden doe je samen”?

  • Door jarenlange ervaring is ons ouderschapsplan zeer uitgebreid geworden, waardoor veel zaken rondom de verzorging- en opvoeding van kinderen goed vastgelegd kunnen worden. Deze duidelijkheid maakt de kans op conflicten in de toekomst beduidend minder en kinderen weten exact waar zij aan toe zijn.
  • Bij ons kan, voorafgaand aan de ondertekening van het plan, dit plan nog doorgenomen worden met de kinderen onder begeleiding van onze kindercoach of onze mediator.
  • Op het moment dat er door de kinderen en ouders verschillende wensen worden neergelegd voor wat betreft de invulling van het ouderschapsplan, zal er in samenspraak met de kinderen, kindercoach en mediator gezocht worden naar een passende oplossing waarbij iedereen zich voldoende “gehoord” voelt. Dit is van essentieel belang om het ouderschapsplan naar de toekomst toe goed werkbaar te laten zijn.
  • Ons kosteloos nazorgtraject geeft u te allen tijde de mogelijkheid om, tot ver nadat het ouderschapsplan al in werking is getreden, uren in te zetten om samen met een van onze mediators, eventuele aanvullingen/aanpassingen weer deskundig op papier vast te laten leggen.

 

Gratis informatiegesprek