Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Kinderen eerst

ervaringen met kinderen bij scheiden

“Ik was zo blij dat ik een bureau heb gevonden dat ook de kinderen helpt en de mening van de kinderen laat meetellen in de gesprekken over de omgang. Als je vrouw je verteld heeft dat ze wil scheiden heb je als vader toch altijd een beetje het gevoel dat je de kinderen straks nog zo weinig ziet dat ze van je vervreemden en je uiteindelijk helemaal niet meer (willen) zien.

Veel hoor je dan ook dat je als man er toch altijd al weinig was voor de kinderen omdat je altijd moest werken. Dus verandert er toch niets?! Ik word daar altijd zo boos over. Hoezo nooit zijn…, altijd werken… ik dacht van niet. Ik ben wel elke avond op tijd thuis en ga met de jongens naar de hockeyclub om te trainen of naar de wedstrijden. Juist het gemis dat je ze niet meer dagelijks even persoonlijk kan spreken is al erg. Ik neem aan dat ik niet de enige vader ben die er zo over denkt.

Onze grootste zorg was “moeten wij het de kinderen wel vertellen?”. Of wellicht eerst de zaken maar eens gaan regelen en het dan pas vertellen. Toen ik dit Inge vertelde, gaf ze aan dat juist duidelijkheid, openheid en betrokkenheid bij de kinderen heel erg belangrijk is en hen rustiger maakt. Kinderen hebben voelsprieten die zeer goed hun werk doen. Ze voelen de spanning en onrust bij ons, maar kunnen er niets mee. Deze onzekerheid is voor kinderen verschrikkelijk en maakt dat ze juist hierdoor onrustig en onzeker kunnen worden.

Denise heeft de kinderen geweldig geholpen met het leren praten over de scheiding, maar zeker ook het verwerken van het verdriet en alle andere emoties die bij kinderen spelen. Hoe goed mijn relatie met de kinderen ook was, ik kon ze dit niet bieden omdat ik zelf onderdeel uitmaakte van de scheiding. Ook mijn ex-partner dacht hier hetzelfde over. Nu kunnen we alles met de kinderen bespreken en zij met ons! Er is nu heel veel spanning weg. En dat komt ons allemaal ten goede.
"Wij hebben nu een co-ouderschap en zie mijn kinderen bijna dagelijks. Dat had ik vooraf alleen kunnen dromen. Ik ben dan wel gescheiden van mijn vrouw, maar niet van mijn kinderen”.”

Harry uit Veenendaal

Interview met Denise op RTV Arnhem
Beluister het interview dat Denise onlangs had met RTV Arnhem. Zij spreekt daarin over de rol van kinderen bij echtscheiding.