Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Goed opgevangen

Kinderen worden goed opgevangen bij scheiden

“Ik was me toch boos, wat…..! Ik was woest toen ik hoorde dat hij een andere vriendin had en van mij wilde scheiden. Ik voelde me zo bedrogen. Misschien herken je het wel. Ik werkte part-time, deed het hele huishouden en zorgde ook voor de kinderen en hij werkte full-time. Prima geregeld en ik was best gelukkig met de situatie. Natuurlijk was er wel eens wat. 

Maar naar mijn idee niet meer dan bij een doorsnee ander gezin. De laatste tijd liep het ook weer wat stroef, maar goed. Je hebt nu altijd ups en downs. Des te harder kwam voor mij de klap dat hij een ander had en met haar verder wilde gaan. Nou ik zou hem wel eens een leren. Dat gaat zomaar niet, dacht ik bij mezelf.

Hij bracht me in contact met Inge. Natuurlijk zat ik niet op haar te wachten. Ik wilde niet scheiden. Hij zocht het immers maar uit. Na een lang eerste telefoongesprek met Inge kwam ik daarop terug. Ze vertelde mij dat ze zelf tot twee keer toe was gescheiden en mij begreep. Dat voelde voor mij al direct heel vertrouwd.
Ik begreep van haar dat het juist wel eens tegen me zou kunnen werken als ik niet meewerkte. We hebben immers twee wat oudere kinderen en Inge maakte me duidelijk dat die wel eens heel veel moeite en verdriet van de hele situatie zouden kunnen krijgen als we de zaken niet op een goede wijze zouden regelen. Ik weet nog goed dat ze zei: ‘Je kunt beter tenenkrommend met elkaar aan tafel afspraken maken, dan een juridisch gevecht met elkaar aan gaan. Bij een gevecht zijn er alleen maar verliezers. En de grootste verliezers zijn niet jullie maar de kinderen.’

Op dat moment viel bij mij het kwartje.
Ik ben uiteindelijk de gesprekken met hem en Inge aangegaan. Hoewel Inge zich totaal neutraal opstelde tijdens de gesprekken had ik het wel het gevoel dat ze begreep wat voor mij belangrijk was. Ook kon ik mijn verhaal bij haar kwijt. Dat deed me heel erg goed. Ik ben uiteindelijk dan ook tevreden met hetgeen er in het convenant en ouderschapsplan is opgenomen. Dat had ik vooraf zeker niet verwacht. Inge, heel erg bedankt voor alles.”

Hanneke uit Doetinchem