Web
Analytics Made Easy - StatCounter

"Scheiden doe je samen" van Bosveld

 medewerkers scheidingsbemiddeling

Bosveld "Scheiden doe je samen" werkt voornamelijk in de regio Arnhem, Doetinchem, Winterswijk, Ede, Veenendaal, Cuijk en Boxmeer maar gaat ook buiten deze regio's op locatie als dit wenselijk is.

 

Inge Bosveld, MfN Registermediator met accreditatie family mediator

Scheiden- gecertificeerde mediatorsInge Bosveld heeft samen met haar echtgenoot in 2005 het huidige kantoor opgericht onder de naam "Scheiden doe je samen”. Met veel toewijding en zorg probeert zij alle cliënten te bedienen in een periode die vaak veel hectiek, onzekerheid en emoties kan veroorzaken. Zelf is Inge ook moeder en heeft in het verleden ook te maken gehad met een echtscheiding.

Inge is geregistreerd MfN mediator, hetgeen een kwaliteitsnorm is waarvoor jaarlijks de benodigde bijscholingscursussen verplicht zijn om deze registratie te behouden. Inge is op universitair niveau onder andere geschoold in Personen en Familierecht. Tevens volgt zij samen met veelal familierecht advocaten jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen, welke haar in staat stellen om de juiste juridische adviezen te kunnen geven en mensen te wijzen op alle consequenties die bepaalde wensen van cliënten wellicht tot gevolg kunnen hebben. Ook de vakliteratuur voorziet Inge van de benodigde jurisprudenties (rechterlijke uitspraken), hetgeen ook van belang is om cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is Inge ook gecertificeerd SCHIP-mediator, waarbij zij kan helpen om uit een vechtscheiding te komen. Inge vindt het belangrijk dat de mensen zich gehoord en gezien voelen en niet het gevoel hebben een koele juridisch adviseur tegenover zich te hebben.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Johan Bosveld, financieel scheidingsplanner

Johan bosveld, financieel scheidingsplanner

Johan Bosveld heeft samen met zijn echtgenote in 2005 het huidige kantoor opgericht onder de naam "scheiden doe je samen”. Zijn gedrevenheid om cliënten te voorzien van alle benodigde informatie om financieel weer zo optimaal mogelijk een nieuwe toekomst op te kunnen bouwen, is mede het gevolg van het feit dat Johan in het verleden ook zelf een scheiding heeft meegemaakt en tevens vader is.

Johan is financieel scheidingsplanner en hypotheekadviseur. Ook fiscale aspecten die bij een echtscheiding voor de nodige positieve, maar helaas ook negatieve gevolgen kunnen leiden zullen worden benoemd en daar waar mogelijk aangepast binnen de wettelijke mogelijkheden die er zijn. Bijvoorbeeld bij betaling van alimentatie. Verder volgt Johan jaarlijks de benodigde specialisatie cursussen, meestal samen met familierechtadvocaten en andere specialisten, om op het gebied van het berekenen van alimentatie, huwelijksvermogenrecht en rechtspraak volledig "up to date” te blijven. 

Daarnaast is Johan ook geregistreerd MfN mediator met een accreditatie familie recht en is hij geregistreerd als internationaal ADR mediator met een familie accreditatie. Tevens is Johan als trainer voor mediation opleidingen verbonden aan het opleidingsinstituut LifeMediation.

Zijn kracht is dan ook om samen met cliënten snel en zorgvuldig financiële overzichten te maken, waardoor cliënten weer snel weten waar zij aan toe zijn en weer toekomstgericht bezig kunnen zijn (bv. aankoop van een woning), waar hij u ook verder kan helpen door samen met u naar de hypotheek mogelijkheden te kijken.  

Ook voor Johan geldt dat het van het grootste belang is dat mensen zich op gemak voelen en niet schromen om alle vragen omtrent de financiële afwikkeling van een echtscheiding zonder terughoudendheid aan hem kunnen vragen. Hij begrijpt als geen ander dat deze materie meer vragen dan antwoorden oproept.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cecile Prins

cecile kleinCecile Prins is sinds mei 2010 werkzaam bij Bosveld scheidingsbemiddeling. Cecile is juriste en was voorheen werkzaam als kandidaat notaris. Cecile is getrouwd en moeder van 3 dochters. Haar oudste dochter is uit een vorige relatie. Cecile en haar ex hebben een goede omgangsregeling voor hun dochter. Het lukt hen om een goede band te behouden als ouders van hun dochter door met elkaar te blijven communiceren. Ze ziet aan haar dochter hoe belangrijk het is om zo een band te behouden. Dit is ook de reden waarom werken bij Bosveld haar zo aanspreekt, omdat Bosveld dit ook zo belangrijk vindt. Zelf had ze wel graag de nuttige adviezen van de kindercoach gehad tijdens en vlak na de scheiding, maar ze had daar toentertijd eerlijk gezegd nog niet van gehoord.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Denise van Oosterhout, kindercoach

denise van oosterhout, kindercoach bij scheidingsbemiddelingDenise van Oosterhout (Kinder- en KIES-coach) is de oudste dochter van Inge. Zij heeft de opleiding tot kindercounselor ( HBO niveau) gevolgd voor het coachen van kinderen in echtscheidingssituaties. Tevens heeft zij zelf als kind een scheiding meegemaakt. Hierdoor is de situatie waarin de kinderen zich bevinden voor haar heel herkenbaar. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich hierdoor heel goed begrepen voelen. Denise heeft de afgelopen 5 jaar reeds 1300 kinderen begeleid tijdens en na de echtscheiding van hun ouders. Dit zijn kinderen geweest zowel vanuit de eigen praktijk maar ook vanuit de praktijken van andere collega's (advocaten / mediators). Begin 2010 heeft zij nog een bijdrage geleverd aan een programma van de EO waarin kinderen en mediation bij echtscheiding centraal stonden. Tevens heeft zij ook ouders en kinderen succesvol begeleid nadat met een van beide ouders al langere tijd geen contact meer is geweest, waardoor er weer omgang tot stand is gebracht tussen de betreffende ouder en het kind / de kinderen. Het is belangrijk om kinderen tijdens een scheiding een veilig plekje te bieden waar zij hun verhaal kwijt kunnen. Op deze wijze kan ik eraan bijdragen dat ouders afspraken met elkaar maken die de kinderen ten goede komen, zodat dit ertoe bijdraagt dat er minder problemen ontstaan in de toekomst.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.